Отидете към основна версия

3 979 141

Зеленски призова руснаците да свалят Путин

  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • русия-
  • преврат-
  • владимир путин

Украинският президент каза, че руската опозиция трябва да "направи нещо конкретно"

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинският президент Володимир Зеленски се обърна към руската опозиция. Държавният глава призова руснаците, недоволни от режима на Путин, „да направят нещо конкретно“.

„Много е трудно да се изпращат съобщения до Руската федерация, изглежда, че хората, които живеят в Русия, не искат да чуят нищо. На хората, които са в опозиция на тиранията на Путин, мога само да кажа да продължават да вървят напред, няма друг изход“, каза Зеленски в интервю за Sky TG24.

Според него Украйна трябва да спечели войната, Европа трябва да я подкрепи в това, а в Русия хората трябва „да направят нещо конкретно, за да променят ситуацията в страната“.

Зеленски призна трудностите на контранастъплението на украинските въоръжени сили. Според него за украинското настъпление няма достатъчно боеприпаси и системи за ПВО. "Нашето контранастъпление продължава, стъпка по стъпка правим всичко, за да отблъснем врага. Трудностите са, че има минни полета, няма достатъчно снаряди и системи за ПВО. ПВО е важна не само за контранастъплението, но също и за защита на населението“, каза той.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 64 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: