Отидете към основна версия

2 481 72

Загиналите в клането на „Хамас“ вече са над 1000

  • израел-
  • хамас-
  • жертви-
  • ивицата газа

Десетки израелци и известен брой чужденци бяха отвлечени и отведени в Газа

Снимка: БГНЕС/ EPA

Израелски военен служител каза днес, че броят на жертвите от изненадващата атака на Хамас през уикенда вече е над 1000, предаде Асошиейтед прес, съобщи БТА.

Бригаден генерал Дан Голдфус обяви днес актуализираните данни на брифинг. Това е най-смъртоносната атака в историята на еврейската държава, отбелязва АП. Това означава, че сегашната атака срещу Израел надхвърля по размери всички останали съвременни ислямистки нападения по Запада с изключение на атаките от 11 септември 2001 г., отбелязва Ройтерс.

„Ще преминем в настъпление и ще атакуваме терористичната групировка „Хамас“ и всяка друга групировка, която е в Газа“, каза генералът. „Ще трябва да променим реалността в Газа, за да не допуснем това да се случи отново, посочи генерал Голдфус.

Жертвите са предимно мирни граждани, които бяха застреляни в домовете си, на улицата или на музикален фестивал. Десетки израелци и известен брой чужденци бяха отвлечени и отведени в Газа като заложници, като с някои от тях бойците на "Хамас" парадираха по улиците на палестинския анклав.

Министерството на здравеопазването в Газа съобщи, че при ответните израелски удари са убити най-малко 770 души, а над 4000 души са ранени. Въздушните удари, които са най-масираните в историята, се ожесточиха още повече тази вечер – земята в ивицата буквално се тресе, а във въздуха се издигат стълбове от пушек и пламъци.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 13 гласа.

Свързани новини