Отидете към основна версия

4 547 65

Лондон: Русия се страхува за далекобойната си авиация

  • русия-
  • украйна-
  • авиация-
  • бомбардировач-
  • дрон-
  • война

Наскоро Москва съсредоточи своите въздушни удари срещу съоръжения, свързани с износа на зърно в южната част на Украйна, използвайки ирански дронове

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Самолетите на далекобойната авиация на ВВС на Русия не са нанасяли удари срещу Украйна от 21 септември 2023 г. - повече от 20 дни, пише в ежедневния доклад на разузнаването на британското Министерство на отбраната, резюме от който беше публикувано в социалната мрежа Х, известна доскоро като "Туитър".

Въпреки че подобни прекъсвания не са необичайни, последното подобно прекъсване на ударите бе отчетено между 9 март и 28 април 2023 г., за период от 51 дни.

Тогава според британското разузнаване вероятно далекобойната авиация почти е била изчерпала запасите си от годни ракетни AS-23 след зимната си кампания срещу украинската критична национална инфраструктура.

Този път е вероятно руската руската далекобойна авиация да пази съществуващите запаси от ракети AS-23, както и да използва тази пауза, за да увеличи използваемите запаси в очакване на нови тежки удари срещу Украйна през зимата.

Наскоро Русия съсредоточи своите въздушни удари срещу съоръжения, свързани с износа на зърно в южната част на Украйна, използвайки ирански дронове.

Това включваше удари срещу украинските пристанища на река Дунав, които вероятно изискват високо ниво на точност поради близостта на целта до румънската граница.

Вероятно Русия е използвала иранските дронове срещу тези цели поради тяхната по-добра точност в сравнение с други видове ракети с въздушно изстрелване.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 26 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: