Отидете към основна версия

3 768 229

ISW: Руснаците са загубили 109 единици техника при Авдеевка само за 10 дни

  • русия-
  • украйна-
  • авдеевка-
  • война-
  • танкове-
  • ракети

Офицерът от резерва отбеляза, че по-голямата част от руските жертви са предимно бойни бронирани машини като БМП-1 и БМП-2 и МТ-ЛБ; танкове Т-72, ​​Т-64, Т-80; бронетранспортьори; и други превозни средства

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украински офицер от запаса публикува сателитни снимки, с които иска да потвърди, че руската армия е загубила повече от 109 единици техника край Авдиевка от 10 до 20 октомври. Това се казва в последния доклад на базирания в САЩ мозъчен тръст "Институт за изследване на войната“ (ISW), предава "Украинская правда".

Офицерът от резерва отбеляза, че по-голямата част от руските жертви са предимно бойни бронирани машини като БМП-1 и БМП-2 и МТ-ЛБ; танкове Т-72, ​​Т-64, Т-80; бронетранспортьори; и други превозни средства.

Той също така заяви, че загубите на руска техника в района на Авдеевка надвишават загубите им при неуспешното преминаване на Северски Донец през май 2022 г. и вероятно ще надвишат загубите в района на Угледар между ноември 2022 г. и април 2023 г.

Цифрите може да се повишат - около дузина машини не са включени в списъка на загубите поради несъответствия в изображенията.

Два други независими източника изчисляват, че руските сили са загубили около 200 военни превозни средства близо до Авдеевка.

На 24 октомври руски военен блогър заяви, че украинските сили са контраатакували и изтласкали руските сили от Бердич (10 км северозападно от Авдеевка).

На 25 октомври руските войски проведоха настъпателни действия в района на Авдеевка и потвърдиха настъплението. Геолокационни кадри, публикувани на 24 октомври, показват, че руските войски са напреднали на северозапад от Красногоровка (5 км северозападно от Авдеевка).

Украинският генерален щаб съобщи, че руските войски са атакували неуспешно близо до Степной (3 км северозападно от Авдеевка), Авдеевка, Тоненькое (5 км западно от Авдеевка), Северни (6 км западно от Авдеевка) и Невелское (13 км югозападно от Авдеевка).

Известен руски военен блогър обяви на 25 октомври, че руските войски са постигнали "голям тактически успех“ на подстъпите към Авдеевка и близо до Степное и са напреднали до железопътната линия северно от Авдеевка.

Друг руски блогър заяви, че руските войски настъпват от Красногоровка към Новокалиново (7 км северно от Авдеевка).

Руските сили твърдят, че контролират възвишението на Авдеевка, както и украински военен наблюдател. Началникът на военната администрация на град Авдеевка Виталий Барабаш отрече тези твърдения и каза, че това е спорна "сива зона“.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 51 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: