Отидете към основна версия

2 919 36

ФБР: Стрелецът от Мейн е въоръжен и опасен

  • люистън-
  • мейн-
  • стрелба-
  • сащ-
  • фбр-
  • робърт кард

Най-малко 18 души са потвърдените загинали, гражданите са предупредени да не доближават до заподозрения за масовата стрелба в Люистън при никакви обстоятелства

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-малко 18 души са потвърдените загинали, гражданите са предупредени да не доближават до заподозрения за масовата стрелба в Люистън "при никакви обстоятелства".

Официални представители в Мейн, САЩ потвърдиха, че 18 души са били убити при атаките снощи. Още 13 души са ранени, уточни губернаторът на щата Джанет Милс.

Докато издирването на заподозрения стрелец Робърт Кард продължава, тя призовава жителите да не се доближават до него.

"Хората от Мейн не трябва да се доближават до него при никакви обстоятелства", добавя тя. Тя ги инструктира да се обадят на 911, ако видят "нещо подозрително" и казва, че има "все още много неща", които не са известни за атаките.

"Не можем и няма да спрем в това начинание", казва тя.

Тя обяснява, че е разговаряла два пъти с президента на САЩ Джо Байдън за ситуацията, както и с вицепрезидента Камала Харис.

Сержант Първи клас Робърт Кард, за чието залавяне бяха мобилизирани и агенти на ФБР и службите в САЩ и е издирван за двете масови стрелби в сряда вечерта в Люистън, Мейн, е специалист по доставките на петрол в армейския резерв, според записите, предоставени от армията в четвъртък.

Кард е назначен през декември 2002 г. и според досието му не е участвал в бойни действия. Той е носител на стандартни военни награди, включително медал за постижения на армията, два медала за постижения на резервния компонент на армията, медал за хуманитарна служба, медал за национална отбрана и лента за армейска служба.

Продължава издирването му, в което в помощ на полицията в щата, се включиха всички служби, който според властите трябва да бъде "считан за въоръжен и опасен".

Президентът Джо Байдън нареди знамената да бъдат спуснати наполовина в като "знак на уважение към жертвите на безсмислените актове на насилие, извършени на 25 октомври 2023 г. в Люистън, Мейн", според прокламация, издадена от Белия дом.

Трябва да се отбележи, че Белият дом все още не е коментирал официално стрелбата, освен лаконичното съобщение, че президентът Джо Байдън е бил информиран за ситуацията от тази нощ.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.

Свързани новини