Отидете към основна версия

2 922 52

Лондон: Русия повече от месец не е удряла Украйна с ракети Х-101

  • х-101-
  • русия-
  • ракети-
  • украйна

Представители на разузнаването смятат, че Москва е намалила честотата на ударите, за да попълни своя запас от крилати ракети с въздушно изстрелване от типа Х-101

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия не е атакувала Украйна с бомбардировачи и ракети тип Х-101 повече от месец. Това е най-дългата пауза от началото на пълномащабна война. Това се казва в последния доклад на Министерството на отбраната на Великобритания в социалната мрежа X, предава РБК-Украйна.

Британското разузнаване отбелязва, че Русия използва други възможности и средства за нападение. Тежките бомбардировачи Ту-95МС и Ту-160 обаче не бяха използвани за атаки повече от месец. Преди това те бяха основният метод за нанасяне на точни удари.

Представители на разузнаването смятат, че Русия е намалила честотата на ударите, за да попълни своя запас от крилати ракети с въздушно изстрелване от типа Х-101 (НАТО обозначен като AS-23a KODIAK).

"Русия вероятно ще използва някои новопроизведени авиационни боеприпаси с голям обсег, за да атакува украинската енергийна инфраструктура през зимата“, се казва в доклада.

Разузнаването също така предполага, че руснаците ще допълнят всяка атака с безпилотни самолети, разработени в Иран, тоест Шахеди.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 17 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: