Отидете към основна версия

3 581 78

Новият председател на Камарата: Няма да допуснем Русия да победи в Украйна

  • сащ-
  • украйна-
  • тайван-
  • републиканска партия-
  • русия-
  • майк джонсън

Майк Джонсън е убеден, че победа на Русия в Украйна ще насърчи не само Москва, но и Китай по отношение на съседен Тайван

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съединените щати няма да позволят на Русия да спечели войната срещу Украйна, защото това може да тласне Китай към въоръжена агресия срещу Тайван. Това заяви новият председател на Камарата на представителите Майк Джонсън, цитиран от Associated Press.

По думите му, САЩ няма да оставят Украйна. Той е убеден, че победата на Русия в Украйна ще насърчи не само Москва, но и Китай по отношение на Тайван.

"Не можем да позволим на Путин да спечели в Украйна, защото не вярвам, че всичко ще спре дотук“, заяви говорителят.

Той обаче добави, че помощта за Украйна ще изисква по-голяма отчетност за вече изразходваните пари.

На 25 октомври Камарата на представителите избра своя нов председател след оставката на Кевин Маккарти. Той стана републиканецът Майк Джонсън, който е съюзник на бившия президент Доналд Тръмп и преди това гласува против пакет от помощ за Украйна от 40 милиарда долара.

След като Джонсън встъпи в длъжност като говорител, той обяви готовността си да преговаря за помощ за Украйна, но "при определени условия“. По-специално става дума за отчетност.

Освен това заяви, че финансирането на помощта за Украйна и Израел трябва да се разглежда отделно, а не в един пакет, както беше предложено по-рано.

Припомняме, че в момента се водят дискусии в Сената за подкрепа на искането на президента на САЩ Джо Байдън към Конгреса за отпускане на 106 милиарда долара за подпомагането на Израел и Украйна. От тази сума 61,3 млрд. долара се предлага да бъдат заделени за доставки за Украйна, а 14,3 млрд. долара за Израел.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 42 гласа.

Свързани новини