Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Октомври, 2023 21:03 2 850 76

Володимир Зеленски: Русия претърпя болезнени загуби край Авдеевка

  • авдеевка-
  • русия-
  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • донецк

Москва е започнала подновен натиск за обкръжаване на града в средата на октомври, опитвайки се да обхване украинските позиции с постоянни артилерийски обстрели и вълни от атаки с жива сила и военна техника

Володимир Зеленски: Русия претърпя болезнени загуби край Авдеевка - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Зеленски твърди, че Русия е изгубила войски, колкото броят на една бригада в опит да обкръжи Авдеевка. Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че руските сили са загубили поне една бригада войници, които се опитват да настъпят към източния украински град Авдеевка, предаде The Guardian.

Според местните и военните власти в Украйна Русия е започнала подновен натиск за обкръжаване на града в средата на октомври, опитвайки се да обхване украинските позиции с постоянни артилерийски обстрели и вълни от атаки с жива сила и военна техника.

"Нападателите направиха няколко опита да обкръжат Авдеевка, но всеки път нашите войници ги спираха и отхвърляха обратно, причинявайки им болезнени загуби. В тези случаи врагът загуби поне една бригада", е заявил Зеленски на британския министър-председател Риши Сунак в телефонен разговор.

Бригадите варират по големина и могат да наброяват между 1500 и 8000 военнослужещи, като и Украйна, и Русия пазят в тайна загубите си на бойното поле. Руски военни блогъри съобщават за териториални придобивки на войските на Москва в района, докато Украйна описва ситуацията като изключително трудна.

В актуализирано съобщение за бойното поле на 27 октомври украинският генерален щаб съобщи, че военните "твърдо държат отбраната и нанасят значителни загуби" на руските войски, като добавя, че те не се отказват от опитите си да обкръжат града.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    77 16 Отговор
    Пак се е дрогирал.

    Коментиран от #3, #55

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мими Кучева

    67 10 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Горкият Зеля,нема са опраи!🙉😢🐵😢🙉
  • 4 Пич

    76 9 Отговор
    Зелен , тегли две линии , отиди в Ерусалим , и извикай силно - Ал.лах ак.бар ! И , пак ще станеш звезда !!!

    Коментиран от #57

  • 5 Е чакайте малко

    57 9 Отговор
    Преди 24 минути руското настъплиние буксуваше...!!! 😁🙃🤣

    Коментиран от #46

  • 6 Тоя е по-смешен даже от

    48 7 Отговор
    Нашата "Граничарка" дето се самоьастреля🤣
  • 7 Жива да не бях!

    58 6 Отговор
    ВЕрваме ти. До последната дума.
  • 8 ОРБАН

    59 13 Отговор
    Украйна няма да може да спечели на бойното поле в настоящия конфликт. Това вече е ясно на всички военни експерти и само западните политици не смеят да признаят очевидния факт, казва унгарският премиер  Виктор Орбан .
    „Абсолютно очевидно е, че... украинците няма да победят на фронта.
    Всички военни експерти вече казват това, но политиците не смеят да кажат, че са избрали лоша стратегия“, каза Орбан по радио Кошут.
    Той обясни, че в началото на конфликта колективният Запад е очертал позицията си пред Киев така: „Вие се биете, проливате кръв – много хора загинаха, загубите на Украйна са огромни – а ние ви даваме пари и военни средства. ”
    По това време победата на въоръжените сили на Украйна изглеждаше съвсем реална на европейските политици, продължава Орбан, и в такава ситуация те можеха да обещаят финансиране на режима в Киев.
    Но сега военна победа за Украйна е непостижима, смята унгарският премиер.
    „Руснаците няма да загубят на фронта“ и не може да става дума за „отстраняване на руския президент, което първоначално беше част от стратегията на Запада“, заключи Орбан.
  • 9 ХАХАХА

    54 8 Отговор
    Малиий, то бива ,бива лъжи и локуми, но този чупи всички рекорди неговото контранастъпление все на едно и също място стои ,та не виждам кой се хваща на лъжите му освен поддръжниците на укрофашагите!
  • 10 Да, бе

    49 8 Отговор
    За зеленясалият чифутин украинските загуби не са болезнени, все пак умират православни и освобождават земя за родата му..
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 А50

    48 4 Отговор
    Претърпя е правилно казано, защото от друга страна всушниците не са спирали да търпят загуби. Идват тежки дни за ВСУ, руснаците трупат ракети цял месец, резервите си стоят, докато за укрите се оформя 3 даже 4то мащабно утилизиране след Мариупол, Бахмут и злополучния контранаступ
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 А50

    45 5 Отговор
    Чакам Дълбоко виждащия да ни обясни как Русия ще бъде разгромена до Димитровден или то май Димитровден мина, а укрите не са преминали и покрай село Работино.

    Коментиран от #24

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Пак се изходи дрогата

    45 5 Отговор
    Защо палячо не кажеш къде отидоха украинските млади мъже. Богатите в чужбина, а бедните в земята, убити за да защитят интересите на Зеленски и Байдън. Не се притеснявай за Русия, тя пак ще оцелее, а може и да разшири границите си, но Украйна може изобщо да я няма или да се стопи, колкото една България. Това постижение е твоя заслуга и на западните ти приятели. Като имаш Байдън за приятел, не ти трябват повече врагове.

    Коментиран от #26

  • 22 ало, зеленото,

    34 6 Отговор
    стига си коментирал Русия! Страх ли те е? Така е! Кажи нещо за самоотвержените 2укри, които сплотено ходят на фронта и хич не бягат.
    НЕ Е ПОЧТЕНО да говориш предполгагаеми неща за Русия, а да ни СКРИВАШ реални неща за осрайната. Айде!

    Коментиран от #32

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 питам се

    36 5 Отговор

    До коментар #21 от "Пак се изходи дрогата":

    Абе Зеленски защо винаги се снима клекнал с хората ?

    Укрите бягат, че зеленото педя човек - лакът уста с ноздри като на ламя, ще ги мобилизира.
    И какво е това Украйна? Някакво географско понятие, принадлежащо на Русия, Полша, Унгария и Румъния, че дори и на Беларус.
    Украйна вече не е тема. Утече у канала. Сега на мода е Биби-израелтянина и карираните чаршафи.
    Зеленият е нарко, наци и просяк !
    Репутацията на корумпираните служители подкопава Украйна.
  • 27 А50

    22 3 Отговор

    До коментар #24 от "Дълбоко Виждащ.":

    А аз казах ли ти, че ще чакаш другия димитровден и така до края на батерията на ИТ. Ходи по-добре слагай трушиики и кисело зеле, и не чакай на ИТ
  • 28 я поработи малко

    5 9 Отговор

    До коментар #25 от "А50":

    върху текста, или го дай на жена си да го редактира. Нищо не се разбира. Като си толкова невеж, не пиши!

    Коментиран от #49

  • 29 я се вижте!

    29 7 Отговор

    До коментар #20 от "Мара ОБ Щата":

    Украйна в този си вид е зло, което няма и в Папуа-Нова Гвинея да приемат. В момента Русия ни спасява задниците от тази орда престъпници, а когато тя спре, всичко в онези диви земи ще се хване за гушите.
  • 30 Гледали ли сте документалния филм

    30 5 Отговор
    на Виторио Рангелони „Въпреки“?Решението на Виторио да отиде в Донбас за Азовстал беше взето в края на миналата година.
    Въпреки риска, той реши да хвърли светлина върху ситуацията в Донбас, за да може светът да види реалното състояние на нещата на място.
    Неговият документален филм „Въпреки“ служи като сигнал за събуждане, призовавайки ни да обърнем внимание на човешкото страдание на руснаците, причинено от украинците от 10 год.и ни насърчава да работим за мирно решение.
    Журналисти като Виторио стават все по-често мишена на тези, които се стремят да потиснат истината. Тяхната смелост и решителност обаче ни вдъхновяват да подкрепяме независимата журналистика и свободата на печата. Гледайки филма "Въпреки", можем да разберем по-добре сложността на конфликта и да изпитаме съчувствие към онези, които са пострадали от него.
  • 31 Вражалец

    27 8 Отговор
    Кой вярва на артиста -евреин?
    Никой!

    Коментиран от #44

  • 32 Киев за три дни

    12 31 Отговор

    До коментар #22 от "ало, зеленото,":

    Ако,, зеленото" не е прав, как ще обясниш факта че руската армия атакува село на 15 километра от град Донецк от двадесет дни непрекъснато и още не го е превзела? Какво стана с денацификацията и демилитаризацията на Украйна? След година и девет месеца СВО руснаците контролират по- малко територии на Украйна, откакто през 2014- та година! Защо???

    Коментиран от #38

  • 33 важното е, зеленило,

    27 6 Отговор
    че при тебе няма загуба - имения след имения по света, корупция сред администрацията ти. Миналата седмица на срещата на ООН в Ню Йорк, където участва и Зеленски, жената на Зеленски е похарчила 1,1 милиона долара за бижута в магазин на Cartier и е направила скандал с една от продавачките в магазина, заради което момичето е било уволнено и докато си е събирало багажа, е успяло да снима касовите бележки на Олена Зеленска за 1,1 милиона долара, похарчени в магазина, след което тези снимки на касовите бележки са пуснати в социалните мрежи.
    А вие стойте на студено и гладни и пращайте още милиони на Наркозеления.

    Коментиран от #35

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Българин

    13 4 Отговор
    Ако смениш думичките Русия с Украйна ще е достоверно
  • 38 Али Турчинът

    15 5 Отговор

    До коментар #32 от "Киев за три дни":

    Питаш защо Русия още не е взела Киев, или унищожила Украйна, нали така?
  • 39 КовидманЯк

    20 5 Отговор
    Ти и за Бахмут така говореше, преди и за Мариупол... дрога.
  • 40 Урюрвкос

    14 4 Отговор
    Зеленски е дал заповед за изтегляне на по безопасни позиции и ротация на силите.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Али Турчинът

    9 4 Отговор
    Някой ден, ако Зеленски бъде пред съда, и го попитат, и тестират за наркотици..
    Знаете ли какво ще отговори?
    :))

    Коментиран от #45, #47

  • 43 Един клоун

    15 4 Отговор
    ви разиграва и върти на цираджийска пръчка. И кара колело на една гума а вие му ръкопляскате.
  • 44 Киев за три дни

    7 17 Отговор

    До коментар #31 от "Вражалец":

    Разбира се че никой ,,разумен и мислещ" не вярва на Зеленски! Защото е артист! То и Рейгън уж беше артист, ама срина СССР, но това е друга тема. Вярвайте на Путин, според когото Специалната военна операция върви по план и график! Съвсем по план руската армия избяга от Киев, Харков и Херсон. И точно по план премина в отбрана в най-източните провинции на Украйна. Също според плана, Русия разчита на Иран и Северна Корея за доставка на оръжия! Какво стана с денацификацията и демилитаризацията на Украйна? Ще ги отложим за следващата петилетка!

    Коментиран от #52

  • 45 Глупаци

    8 8 Отговор

    До коментар #42 от "Али Турчинът":

    Щото старото джудже не е дрогирано до козирката.
  • 46 Хахахаха

    8 13 Отговор

    До коментар #5 от "Е чакайте малко":

    А къде пише обратното? Не буксува ли? Нали писахте, че рашагите настъпват на Авдеевка, 10 октомври? Сега е почти месец по-късно.

    Коментиран от #53

  • 47 Урюрвкос

    19 3 Отговор

    До коментар #42 от "Али Турчинът":

    я виж какви статии излязоха вчера във вашингтон пост за Зеленски и наркотиците. Дават на войниците преди сражение и ако бъде убит не се плащат 400хил евро на семейството защото пияни и дрогирани умират не в бой а става нещастен случай и нямат право на парична компенсация.

    Коментиран от #48, #50

  • 48 Костадин Костадинов

    9 12 Отговор

    До коментар #47 от "Урюрвкос":

    Лоша новина зъ вас русуфиляцити е тас статия

    Коментиран от #68

  • 49 А50

    5 3 Отговор

    До коментар #28 от "я поработи малко":

    То вие преписвате листчета без разбиране, а искаш мен да разбереш. Който разбрал, разбрал
  • 50 Али Турчинът

    3 4 Отговор

    До коментар #47 от "Урюрвкос":

    Ти не си ме разбрал. :))
    Аз питам за Зеленски, пред съд, ако го питат, ползваш ли наркотици?
    Какво ще отговори Зеленски?
    :))
  • 51 Снимката на Зеленски

    18 4 Отговор
    е от статия за Бахмут . Лафовете също . “ Положението е сложно , руснаците дадоха много жертви .
    Това всъщност беше планът . Имаше ротация . Задачата се изпълни . Зеленски благодари на ВСУ .”

    Укр загуби “ крепостта Бахмут “
  • 52 Али Турчинът

    12 2 Отговор

    До коментар #44 от "Киев за три дни":

    Прав си, не трябва да се вярва на политици.
    Особено на нови и не доказани.
    Я виж Харварда какви трикове прави в България..
    Ама то грешките стават един път.
    При тези, всяко постановление грешка.
    :))
  • 53 Е НЯМА ТАКАВА НАГЛОСТ

    19 4 Отговор

    До коментар #46 от "Хахахаха":

    БУКСУВА БУКСУВА. ГЪРЛОТО НА КОТЕЛА ДНЕС Е 5 КМ ТОЕСТ В ОБСЕГА НА ТЕЖКА КАРТЕЧНИЦА
    А ЗА СМЕТКА НА ТОВА УКРАЙНА УСТРЕМНО НАСТЪПВА КЪМ ТОКМАК НАЛИ МИСИР НЕПОРЪБЕН И ВЕЧЕ Е ОБГРАДИЛА БАХМУТ КВО ШИ КАЙШ.
    А ЗАБРАВИХ ИМА ДЕСАНТ ПРЕЗ ДНЕПЪР ОТ КЪДЕТО СЕ ЧУДЯТ КОГО ПЪРВО ДА ИЗВОЗЯТ РАНЕНИТЕ ИЛИ ТРУПОВЕТЕ
    ИМА И ДРУГ УСПЕХ САБОРИХА ДВА БАЙРЯКА НА ЕДНА ПЛАНИНА ОТ ШЛАКА. РУСКИЯ И ТОЯ НА СССР С ДРОН ЩОТО БЯХА ТЕЖКО БРОНИРАНИ АМА ЗА КРАТКО
    АЙДЕ БЕДНИ МИ МИСИРЕ ИДВА НЯКАКВА АМЕРИКАНКА И НОСИ 900 000 ДОЛАРА ДА ПЛАЩА НА ТАКИВА КАТО ТЕБЕ
    КВА ИНФЛАЦИЯ САМО ПРЕДИ 30 СРЕБЪРНИКА СЕГА 900 000 ДОЛАРА
  • 54 временни хора

    16 4 Отговор
    не ме интересува какви ги говорят.
    Само да се напомни, че "месните атаки" са творение на украинците, които шашнаха целия свят с тях!
    Така че, наркомана загуби отдавна моралното право да коментира жертвите на противника си.
  • 55 Ако имаш нет

    5 9 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Гледай ,ако не си запази руските тъпотии за друга публика
  • 56 Костадин Костадинов

    4 13 Отговор
    Благата вест за нас българите и лоша зъ русуфиляцити е ,чи САЩ пращат помушти за 150 милиона (мъ не рубли които съ нъ цената на използвънъ тоалетна хартия) ,а ф долари и саму дет русуфиляцити крещяа кът побърканяци чи САЩ зарязал Украйна,навници
  • 57 Руски тръбач

    3 11 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    Вземи се скрий ,маз.на руска под.лого.
  • 58 Костадин Костадинов

    4 12 Отговор
    Нескъ саму хубай новини за нас българите и лоши зъ русуфиляцити

    Коментиран от #64

  • 59 Обективен

    13 3 Отговор
    Този пак е предрусал
  • 60 Естествен Интелект

    8 4 Отговор
    Авдеевка е в огнен чувал. Оттам атакуваха новите придобивки и сега ще плащат...
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Коментар

    10 3 Отговор
    Вижте на снимката Зелето.От лъжи му е станал троен носа хаха.Лъже,за да му дават още милиарди,за да си купува яхти и имения на плажове.Има мания да живее на плаж и затова все налита Крим.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 хей

    3 2 Отговор

    До коментар #58 от "Костадин Костадинов":

    нали си от "Максуда" бе, що се пишеш за българин?
  • 65 Кличко

    13 3 Отговор
    Едно към едно с изявленията при Бахмут.Когато руснаците ги натиснаха здраво и за онези нямаше вече съмнение, че е въпрос на време превземането на града, по цял ден пишеха в сайтовете подобни новини. Громяха ги в Интернет всяка минута. Колко му е да напишеш 5 изречения.
    Русия знае каква цена може да си позволи в превземането на тая цел. Жалко за човешките животи, но с оглед изявленията на зеления и кликата наркомани, явно градът скоро ще е в руски ръце.
    Е всичко това насред прословутата контра офанзива...Но как е възможно? 😆😅
  • 66 любопитен

    5 3 Отговор
    Укро контранаступа върви ли?
  • 67 артишок

    8 0 Отговор
    Зеленият покемон разправяше за "огромните" загуби на РФ в Соледар, няколко дни преди руснаците да го превземат...та изказванията му, както и к0зяшките пасквили, май само сменят имената на горещите точки. Както и да е, това, че укровермахта няма НИКАКВИ загуби може само да ни радва...нъл тъй, паляч0вците.
  • 68 ехаа

    4 0 Отговор

    До коментар #48 от "Костадин Костадинов":

    Всеки има право да е пр0ст. Обаче когато си такъв заради злоба, фобии и комплекси, това правило отпада
  • 69 Джурналята

    2 0 Отговор
    "започнала подновен натиск за обкръжаване на града", пише се-подновила е натиска!
  • 70 7777

    4 0 Отговор
    Като при Бахмут ли лайше лайше и налрая се оказа друго
  • 71 Зеленчо и чуждите гробища

    3 1 Отговор
    Едни! Плач на чужди гробища. Начин на заместване на радосот от победа на ВСУ, каквато и да е тя. Авдеевка ще падне. Страната на ВСУ е на "парцал", още я има но с вече дадени124 милиарда валута, изкупена от чужди, тяхна земя
    Други обещават - от ЕС 50 милиарда (и ние в кюпа) и от САЩ 60.
    Трети, BG правителството предлага линията на бедност да се увеличи от догодина с 4,4%, или с 22 лв. – от 504 на 526 лв. В крайна сметка - чаша студена вода.
    Четвърти, случаен, Денко за решение на Радев да сезира КС: Това е против интересите на България, не е правомерно
    Пети, отмениха машинният вот
    Да си пукнете от плача е най добре

    Коментиран от #73

  • 72 факти само истински

    1 1 Отговор
    стига сте му преразказвайте наркоманските видения на зеления станахте за гинес...
  • 73 за вота

    1 1 Отговор

    До коментар #71 от "Зеленчо и чуждите гробища":

    чудесно преди години още ви казаха че тия машинки се манипулират ама не, нали ги закупиха от николас мадуро той с тях е печелил от 2013 избори във венецуела за президент пернаментно и те са най скъпите защо ли се закопуват точно тия странно? сега се оказа че царя е гол.... а сега пък само в софия с машини едтествено там е45% от бизнеса на държавата пак далавера тия от пп са с обратна захапка не пускат
  • 74 Рашка в колапс

    1 0 Отговор
    Днес Лойд Остин е посочил руските жертви край Авдеевка от началото на атаките и те са 4000 души. И много техника и артилерия.
  • 75 Стратега

    0 0 Отговор
    Ройтерс пише че, укрите са в котел в Авдиивка.
    ???? Тази новина не е от Москва!
  • 76 Хаха

    0 0 Отговор
    Значи Русия "губи цели бригади", всушанките "нямат загуби", освен 10-на изпаднали в кома от препиване със самагон, но пък за сметка на това ги обкръжават в Авдеевка.... Абсолютно "достоверна" информация от зеления - аз му вЕрвам, а и Путин е "умрял"!
Новини по държави: