Отидете към основна версия

3 440 87

ISW: Украинската армия унищожи колона от руска бронетехника край Въгледар

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • танкове-
  • въгледар

Украински военен наблюдател заявяват, че руските войски бързо изграждат укрепления в тиловите райони в близост до направленията на планираното настъпление в района на Авдеевка, за да въведат бързо резерви в битка

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Въоръжените сили на украйна са ударили конвой на Руската федерация край Въгледар и са унищожили десетки руски бронирани машини. Те са извършили и наземни удари по левия бряг на Херсонска област. Това се посочва в последния доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), предава РБК-Украйна.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна е съобщил, че руските войски са водили неуспешен обстрел в Купянското направление в района на Синковка, Петропавловка, Ивановка и в района на Сватового.

Руски "воин“ е заявил, че руските сили са напреднали югозападно от Першотравнево (24 км източно от Купянск), а друг руски военен блогър е заявил, че руските сили са напреднали близо до Петропавливка и Синковка.

Държавната гранична служба на Украйна публикува кадри на украински граничари, които отблъскват атака на руска пехота край Сватово.

Донецко направление

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна е съобщил, че украинските войски продължават настъплението си южно от Бахмут. Освен това украинските сили са отблъснали повече от 10 руски атаки край Богдановка, Хромово, Клещеевка, Андреевка и Южное.

Кадри с геолокация, публикувани на 3 ноември, показват руски войски, които напредват на югозапад от Красногоровка към железопътната линия северно от Авдеевка.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили е посочил, че украинските войски продължават да се съпротивляват на руската офанзива край Авдеевка и са отбили повече от 17 руски атаки край Степовое, Северное, Тоненково и Первомайское.

Началникът на областната военна администрация Виталий Барабаш е съобщил, че руските войски интензивно обстрелват украинските позиции в Авдеевка, а пехотните боеве продължават на север и юг от селището.

Руските "бойци“ твърдят, че боевете продължават близо до коксохимическия завод в Авдеевка, южните и югозападните покрайнини на Авдеевка и Опитне.

Украински военен наблюдател заявяват, че руските войски бързо изграждат укрепления в тиловите райони в близост до направленията на планираното настъпление в района на Авдеевка, за да въведат бързо резерви в битка.

Барабаш е съобщил, че руските сили съсредоточават жива сила и оборудване за трета масивна офанзива към Авдеевка и че те вероятно ще съсредоточат офанзивата си върху завода. Той е добавил, че руските сили ще подновят по-големи настъпателни операции, когато земята край Авдеевка изсъхне след последните няколко дни на проливен дъжд.

Руски военен блогър съобщава, че украинските войски постоянно контраатакуват близо до Авдеевка.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили съобщи, че украинските сили са отбили над 20 руски атаки край Маринка и Новомихайловка.

Кадри с геолокация, публикувани на 2 ноември, показват как украинските сили нанасят удари по колона от руска бронирана техника по време на руско нападение в източните покрайнини на Микилско.

На 3 ноември, говорителят на Таврическата групировка войски на ВСУ полковник Александър Щупун е заявил, че украинските сили наскоро са унищожили десетки руски военни машини и са спрели руска атака близо до Въгледар. Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че украинските войски са отблъснали руските атаки на Въгледарското направление, а по време на атаките руските войски са загубили десетки единици военна техника.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 66 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: