Отидете към основна версия

5 334 156

От фронта: Руските войници са зле екипирани

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • войници-
  • крим

На 1 ноември 2023 г., по време на конференцията по военните въпроси, наскоро завърнали се руски войници разказаха, че са били мокри от глава до пети седмици наред на фронтовата линия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

С наближаването на зимата разказите на очевидци от разположените руски войски в Украйна загатват, че битката срещу стихиите остава основна грижа на бойното поле. Това пише в ежедневния доклад на разузнаването на британското Министерство на отбраната, резюме от който е представено в социалната платформа Х.

На 1 ноември 2023 г., по време на конференцията по военните въпроси, наскоро завърнали се руски войници разказаха, че са били "мокри от глава до пети" седмици наред на фронтовата линия.

Един от тях подчерта, че не са рискували да запалят огън, понеже е имало опасност той да бъде видян от украинските сили. Съответно не са могли дори "да сварят чаша чай". Според разказите им са живели в калта и са се хранили "монотонно".

Поддържането на прилично ниво на личен комфорт и добро управление на отбранителни позиции е предизвикателство за всяка армия. Според неназовани източници обаче сред руските сили нивото на прилагане на основната полева администрация като цяло е много лошо.

Според британското разузнаване това вероятно е частично причинено от дефицит на мотивирани младши командири, както и от променлива логистична подкрепа.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 121 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: