Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Ноември, 2023 12:25 2 131 71

ISW: Украинските атаки в Крим - за да не се използва от Русия като плацдарм

  • крим-
  • украйна-
  • русия-
  • дронове-
  • ракети

Украинските сили възнамеряват да капитализират своя научен опит и да извършат широкомащабни удари с дронове по руски цели, когато битката се забавя през зимата

ISW: Украинските атаки в Крим - за да не се използва от Русия като плацдарм - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинските сили нанесоха успешен удар по руска корабостроителница в Керч на 4 ноември, вероятно повреждайки военноморски кораб. Центърът за стратегически комуникации на Въоръжените сили на Украйна заяви, че украинските сили са извършили успешни удари по руската морска и пристанищна инфраструктура в корабостроителницата Залив в Керч вечерта на 4 ноември.

Сателитни изображения от 4 ноември показват, че ударът е повредил ракетоносна корвета, носеща ракети "Калибър" от проект 22800 в корабостроителницата, въпреки че степента на щетите на кораба в момента не е ясна. Руското министерство на отбраната (МО) твърди, че руските сили са прихванали 13 от 15 украински ракети, насочени към корабостроителницата, и призна, че две ракети са повредили неопределен кораб. Украински официални лица заявиха, че украинските крилати ракети са повредили ракетоносача "Асколд", корвета от клас "Каракурт", която руският Черноморски флот (ЧФ) пусна на вода през 2021 г.

Степента на щетите на ремонтните съоръжения в корабостроителницата не е ясна, въпреки че наличните сателитни изображения предполагат, че украинският удар вероятно не е причинил щети, които да нарушат дейността му в средносрочен до дългосрочен план, за разлика от предишния удар по съоръжението Севморзавод от 13 септември тази година. Радио "Свободна Европа" съобщи, че руските сили имат три действащи корабостроителници, включително съоръжението "Залив", в окупирания Крим.

Това се посочва в дневния анализ за ситуацията на фронта в Украйна, изработен от Института за изследване на войната (ISW).

ISW счита, че украинските сили са провели кампания за блокиране на руската военна инфраструктура в окупирания Крим, предимно активи на BSF, от юни 2023 г., за да намалят способността на руската армия да използва Крим като плацдарм и тилова зона за руските операции в Южна Украйна.

Съобщава се, че украинските сили са засилили ударите по тиловите руски райони в Южна Украйна на 5 ноември. Руски източници твърдят, че украинските сили са ударили Скадовск, в окупираната Херсонска област в нощта на 4 срещу 5 ноември.

Руски източници твърдят, че руските сили също са деактивирали украински дронове, насочени към железопътна линия в петролна рафинерия в Джанкой, окупирания Крим на 5 ноември. Руски блогър твърди, че украинските сили са извършили удар с ракета Storm Shadow по Бердянск, Запорожка област на 5 ноември. Украински Бердянск Ръководителят на градската военна администрация Виктория Халицина заяви, че местните са съобщили за две експлозии в града, но украинският генерален щаб изяснява информацията.

Украинският началник на Главното управление на ракетните войски и артилерията и безпилотните системи бригаден генерал Сергей Баранов по-специално заяви в интервю за Independent, публикувано на 4 ноември, че украинските сили възнамеряват да "капитализират" своя научен опит и да извършат широкомащабни удари с дронове по руски цели, когато битката се забавя през зимата.

The Independent съобщи, че Баранов е заявил, че Украйна възнамерява да надгради своите "значителни успехи" с неотдавнашни удари с дронове, насочени към критични руски военни активи и военноморски обекти.

Украинският президент Володимир Зеленски даде интервю за NBC и повтори, че войната не е в задънена улица. Зеленски подчерта, че ситуацията на бойното поле остава много предизвикателна, но отбеляза, че не вярва, че войната е в "застой". Вместо това той го описа като "проверка от страна на руската армия", което предполага, че Украйна може да възобнови значителния напредък, когато разреши военния паритет с руските сили, описан от украинския главнокомандващ генерал Валерий Залужний.

Зеленски отбеляза, че Украйна продължава да унищожава активите на руския Черноморски флот и продължи да повтаря спешната нужда на Украйна да получи системи за противовъздушна отбрана от западни партньори. Освен това Зеленски отбеляза, че Украйна няма да преговаря с Русия, докато или освен ако Русия не се оттегли изцяло от украинските територии.

ISW продължава да оценява, че външният натиск да се принуди Украйна да преговаря с Русия е вреден и контрапродуктивен, докато Путин поддържа максималистичните си цели и вярва, че може да ги постигне на бойното поле.

Украинските сили продължиха настъпателните операции близо до Бахмут и постигнаха потвърдени успехи в западната Запорожка област и на източния (левия) бряг на Херсонска област на 5 ноември. Украинският генерален щаб съобщи, че украинските сили продължиха настъпателните операции южно от Бахмут и в Мелитопол (западен Запорожка област).

Геолокирани кадри показват, че украинските сили са направили ограничен напредък западно от Вербове (10 км източно от Роботине в западната Запорожка област), както и на източния бряг на Херсонска област близо до Пидстепне (12 км източно от град Херсон и 3 км от река Днепър) и в Кринки (30 км източно от град Херсон и 2 км от река Днепър).

Чеченски официални лица обявиха, че ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров е назначил 15-годишния си син Адам на видна позиция в чеченската служба за сигурност, въпреки че има объркване относно точната позиция на Адам Кадиров. Председателят на чеченската Дума Магомед Даудов, пресата на Чеченската република Ахмед Дудаев и депутатът от Руската държавна дума Адам Делимханов заявиха, че Адам заема неуточнена "важна длъжност" в службата за сигурност на ръководителя на Чеченската република.

Командирът на специалния полк на чеченското министерство на вътрешните работи Замид Чалаев и министърът на здравеопазването Адам Алханов твърдят, че Адам Кадиров е назначен за ръководител на тази служба за сигурност.

Рамзан Кадиров все още не е коментирал назначението на сина си. Рамзан Кадиров оглавяваше службата за сигурност на баща си, бившия президент на Чеченската република Ахмат Кадиров до смъртта на Ахмат Кадиров през 2004 г. Адам Кадиров ще навърши 16 години на 24 ноември 2023 г.

Съобщава се, че съдилищата в Република Дагестан са обвинили участниците в антисемитските бунтове на 29 октомври в леки престъпления и са наложили ограничени наказания. Съобщава се, че руските власти са обвинили много от антисемитските участници в бунтовете в използване на нецензурен език, неподчинение на полицейски разпореждания, дребно хулиганство и нарушения на процедурите за провеждане на митинг.

Дагестанските съдилища осъдиха бунтовниците на шест до десет дни арест или задължителен труд. ISW по-рано оцени, че руското ръководство вероятно избягва по-широки наказания за антисемитизъм в Северен Кавказ от опасения, че те ще разпалят недоволството към Кремъл.

Руски блогър призова руските "пропагандисти" да увеличат използването на руска пропаганда срещу украински военнопленници (ВП), задържани в момента в Русия, в опит да увеличат броя на "доброволците" в руската армия.

Блогърът предположи, че руските затвори, в които са настанени украински военнопленници, предават почти постоянно предавания на държавни телевизионни и радио програми, като "Россия-24", "Радио Маяк" и "Радио Россия". Блогърът също предложи в затворите да се показват специално създадени "пропагандни лекции" за руския начин на живот и да се привлекат руски политолози и икономисти, които да изнасят беседи в затворите. Руски държавни медии съобщиха по-рано, че руският доброволчески батальон "Богдан Хмелницки" е "вербувал" украински военнопленници от различни руски наказателни колонии.

Принуждаването на военнопленници към битка обаче е нарушение на Женевската конвенция за военнопленниците.

Руското министерство на отбраната (МО) публикува кадри, за които се твърди, че успешно изпробват балистична ракета с подводно изстрелване RSM-56 "Булава" от атомния стратегически подводен крайцер "Борей-А" от клас "Император Александър III" в Бяло море близо до полуостров Камчатка на 5 ноември.

Руското МО твърди, че изстрелването на балистичната ракета е последната стъпка преди руският флот да реши дали да приеме ракетата на въоръжение. Руското министерство на отбраната твърди, че руският флот има три подводници от клас Борей-А в експлоатация, още една завършва изпитания и три са в процес на изграждане. Украинското главно военно разузнавателно управление заяви на 4 ноември, че руските сили са извършили неуспешен тест на ракетата "Булава" на 25 октомври и че Русия се бори да подобри своите стратегически ядрени сили. ISW последователно оценява, че Русия често споменава руския ядрен капацитет в опит да разубеди Запада да предостави на Украйна материали.

Съобщава се, че руският производител на отбрана "Калашников" модернизира дрона "Куб" въз основа на опита на руските сили във войната в Украйна.

Президентът на концерна "Калашников" Алън Лушников заяви, че компанията е завършила успешно тестовете и че обновеният дрон "Куб" ще има повишена мощност и по-голяма бойна глава. Лушников също така заяви, че компанията работи върху увеличаване на обхвата на дрона и навигационните системи.

Назначеният от Кремъл комисар по правата на децата Мария Лвова-Белова продължава да насърчава незаконното депортиране на украински деца в Русия под прикритието на ваканции. Лвова-Белова заяви на 5 ноември, че се е срещнала с деца от окупирана Украйна в детския лагер "Артек" в окупирания Крим.

Руското информационно пространство продължава да обсъжда официалния руски отговор на вътрешното междуетническо напрежение. Известен руски блогър се оплака, че някои азербайджански и турски мигранти в Путилково, Московска област, са свързани с различни националистически групи и "тероризират" етническите руснаци в града.

Блогърът се оплака, че "няма ден без инциденти" в етническите диаспори и мигрантите в Русия и че правителството многократно не успява да реагира адекватно. Ръководителят на еврейския автономен окръг Ростислав Голдщайн заяви, че окръгът е готов да приеме бежанци от войната Израел-Хамас в рамките на руската програма за презаселване в Далечния изток, а вътрешен източник в Кремъл разшири коментарите на местни християнски, еврейски и мюсюлмански религиозни лидери в подкрепа от предложението на Голдщайн.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    11 36 Отговор
    браво на героите
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българин

    13 41 Отговор
    Крим е украински
  • 4 Българин

    13 39 Отговор
    руснаците разбраха от къде изгрява слънцето

    Коментиран от #18

  • 5 Русофил

    14 38 Отговор
    Май няма да е само Крим. Зари ще има в цяла Русия до Урал.
  • 6 Българка

    35 9 Отговор
    Украинските войници смятаха танковия пробив на украинските въоръжени сили за нещо излязло от научната фантастика
    Украинските войници не вярват във възможността за пробив на танкове на линията на бойно съприкосновение. Това заявиха офицери от украинските въоръжени сили, които са били обучени от инструктори на НАТО.
    Те обърнаха внимание на неефективността на усвоената тактика срещу руските въоръжени сили. Освен това военнослужещи съобщиха за проблеми в украинските въоръжени сили. Според командира на батальона Киев изпитва сериозен недостиг на жива сила.
    „Пробивът на танк от наша страна вече е нещо от сферата на научната фантастика“, каза Михаил Лисенко, началник-щаб на батальона на 32-ра украинска бригада , в интервю за вестник „Таймс “.
    По-рано военнослужещи от украинските въоръжени сили признаха, че са започнали да се подготвят за най-лошия сценарий след думите на главнокомандващия Валерий Залужни за безизходицата в украинския конфликт. Те са убедени, че ситуацията на бойното поле ще се влошава за Киев, който постепенно губи конфронтацията с Москва.

    Коментиран от #12, #29

  • 7 НЕИЗБЕЖНО И ОЧЕВИДНО Е

    8 30 Отговор
    русия ще ЗАГУБИ ВОЙНАТА, ГРУЗ 200 вече прехвърли 300 000. МОГУЧАЯ, БЕЗАНАЛОГОВА ,ВТАРАЯ В МИРЕ!!!!!! 😂😂😂😂😂😂
    ДВЕ ГОДИНИ ,МЪКА ,МЪКА. ЦЦЦЦЦ , а иначе Киев за ТРИ ДНИ.

    Коментиран от #43

  • 8 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    30 4 Отговор
    УСПЕШЕ УДАР АМА ВЕРОЯТНО ПОРАЗИЛИ КОРАБ ТАТИ ЩЕ МИ КУПИ КОЛЕЛО АМА ДРУГ ПЪТ
  • 9 Да де

    26 6 Отговор
    В Запорожие искаха да наградят най-добрите артилеристи от въоръжените сили на Украйна в клуба: руските въоръжени сили наградиха всички с ракета 

    В Запорожие командването на въоръжените сили на Украйна събра на едно място най-добрите артилеристи на Украйна. Руската армия "награди" всички с ракета.
    Това съобщи в канала Telegram публицистът Сергей Колясников.
    Командването на 128-а бригада на Укронази реши да събере най-добрите в група и да ги награди. Руските въздушно-космически сили не можаха да не се присъединят към награждаването и също изпратиха награда. С ракета“, пише журналистът.
    В резултат на това само при първото преброяване са убити повече от две дузини. Дори не преброиха ранените.
    Колясников отбелязва, че е особено доволен от факта, че са наградени артилеристите. Всички те са военнопрестъпници, стреляли по цивилни в градовете на Донбас и други региони на Русия.
  • 10 Пиночет

    7 24 Отговор
    Руснаците си знаят, който и да спечели войната,те си остават роби на Кремъл и кръговете около тях!

    Коментиран от #13

  • 11 Значителни успехи

    15 2 Отговор
    Които ги доведоха до ръба на пропастта. Време е да направят решителна крачка напред.
  • 12 ТАКА ТАКА

    6 23 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Киев ЗА ТРИ ДНИ. То от руската ,ПРОПАГАНДА всеки ден напредват и, на все едни същи позиции от ДВЕ ГОДИНИ. БЕЗАНАЛОГОВА РАБОТА!!!!!!!!! НАПРАВО ПРЕВЗЕХА СВЕТА 3 ПЪТИ 😂😂😂😂

    Коментиран от #14, #15

  • 13 Ъммм

    13 3 Отговор

    До коментар #10 от "Пиночет":

    Пък ти на Сорос.ните

    Коментиран от #19

  • 14 Крим

    17 3 Отговор

    До коментар #12 от "ТАКА ТАКА":

    Кафе до м. Май 2023.
  • 15 Тоя па

    18 3 Отговор

    До коментар #12 от "ТАКА ТАКА":

    Ееее. те си взимат своето,- рускоговорящите. Що им трябва да хрантутят западни чакали, смучещи ресурси от изтока и убивали мирни хора. Те са за Полша. Онея ще им вкарат акъл.

    Коментиран от #27

  • 16 Свети Великомученик Аргир Безбожник

    5 18 Отговор
    ВСУ подготвя окончателна "денацификация" на Кримският Мост. Ракетите "Атакамс" са заредени, като и "Сторм Шедоу" и "СКАЛП". Ударът по Керченската корабостроителница, както и по щаба на Черноморският Флот, бяха генерална репетиция за срутването на моста. Каквото беше, беше. Айде честито. Амин.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Българин

    1 17 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Бог да благослови украинските и американският щикове за да пробожда по дълбоко корените на руските врагове
  • 19 Пиночет

    2 12 Отговор

    До коментар #13 от "Ъммм":

    Изобщо не ми дреме за Сорос,живял съм в Русия знам абсолютно всичко!

    Коментиран от #24, #26

  • 20 Българин

    2 4 Отговор
    Разтаковаха ме
  • 21 В.В.П.

    16 2 Отговор
    Много са си добре окропите ..Жевеят си в Германия , Франция ,Италия ,Испания ,Швеция ..Даже у не искат да чуят заКиеф и Зелю .Тези новини са за тях,обаче не ги трогват..
  • 22 В.В.П.

    8 3 Отговор
    1ракета на Окраина ,цял полк убива ,или половин град ,заличава ...100руски ракети ,трима ранени ..Ахаха ...ИМА ЛИ ЗАВОДИ В ЗЗРАЙНА ЗА ОБСТРЕЛ??

    Коментиран от #42

  • 23 А бе Путине,

    11 1 Отговор
    а бе стига си се лига вил с тия укри бе!Гледай какво прави Израел!Така се води война,защото по твоя начин загинаха много повече хора!
  • 24 Половин укрсинец

    10 1 Отговор

    До коментар #19 от "Пиночет":

    И какво можна знаеш ти? Разкажи нам ... не знаем ний.

    Коментиран от #31

  • 25 Руски рерористи вън от България

    3 17 Отговор
    Всички руски агенти Вън от БГ
    Русия терорист Путин Терорис

    Коментиран от #54

  • 26 Ее и

    15 2 Отговор

    До коментар #19 от "Пиночет":

    И аз съм живял на запад. Зная абсолютно всичко.
  • 27 😂😂😂😂

    4 16 Отговор

    До коментар #15 от "Тоя па":

    Извън 5 ГОЛЕМИ ГРАДОВЕ в русия е МНОГО ДОБРЕ НАПРАВО СУПЕР.В ДЕРЕВНИТЕ няма ПЪТИЩА, КАНАЛИЗАЦИЯ, ГАЗ ДА НЕ ГОВОРИМ. Щели да ХРАНТУТЯТ ЗАПАДА 🤣🤣🤣🤣🤣 ГЛАД МАЙКА.Външни тоалетни НАПРАВО СА СИ СУПЕР.

    Коментиран от #33

  • 28 В.В.П.

    12 1 Отговор
    Тия глупости са за вътрешна употреба ..За да се радва хохлю..Това е много далеч от реалния живот .Всъщност ,живота в Окраина е гавра с живота..и създанията ..Путин им направи огромна услуга ..15 млн издухаха ..кой с кото открадна ..Ахаха..
  • 29 А бе

    1 14 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    ПАК ЛИ САМО copy/paste РУСКА ПРОПАГАНДА?? ДАЙТЕ ВАШ КОМЕНТАР,ВАШЕ МНЕНИЕ??!!НЕ ПРОУМЯХТЕ ЛИ ,ЧЕ ТАКА ПОСТИГАТЕ САМО ОБРАТЕН ЕФЕКТ И СТАВАТЕ ЗА СМЯХ??

    Коментиран от #37

  • 30 В.В.П.

    11 2 Отговор
    Ракетите са американско производство...Сащ е виновна за пролятата кръв ..Още през 2014 та..Имаше по цивилизования начини ..обаче Демократите избраха най лошият...Гражданска война ..
  • 31 Пиночет

    4 10 Отговор

    До коментар #24 от "Половин укрсинец":

    С две думи в Русия не си ли подлога или роб на Кремъл те мачкат,не може да се развиваш или да имаш собствено мнение!

    Коментиран от #35, #53

  • 32 В.В.П.

    9 1 Отговор
    Американския ред е хаос и война ..Пандемия и бизнес с оръжие и лекарства...Сфери на влияние ..Злато ..Разбира се ,,контролиран хаос ..Сега героят е ,Зелю и режима .После ще е друг...
  • 33 Половин украинец

    7 2 Отговор

    До коментар #27 от "😂😂😂😂":

    Можна не гавариш дебилнасти.
  • 34 В.В.П.

    9 1 Отговор
    Тези ракети ,Не се дават на всеки ..значи вече ,Киеф е от НАТО .Издържа на пробата за вярност..И наякост .Обаче Путин има по зловещи от тези...Които също не ги дават на всеки ..
  • 35 Половин украинец

    8 1 Отговор

    До коментар #31 от "Пиночет":

    Где видял тава? Ти много лъжеш
  • 36 В.В.П.

    6 2 Отговор
    Зелю знае ,че спре ли с него е свършено..с жената и децата също ..Гадно е ..Янките не прощават ..Мажат с новичока .после казват че Путин го е мазал....Ахаха ..Като че ли ,има значение .за намазания...Ахаха..

    Коментиран от #46

  • 37 Българка

    9 3 Отговор

    До коментар #29 от "А бе":

    Украйна загуби, човече!!!
    Коментарите да излишни.
    Стана ясно вече на всички МИСЛЕЩИ.

    Коментиран от #44

  • 38 В.В.П.

    4 2 Отговор
    Тези ,Химарс Атакамс,не се произвеждат никъде другаде ,само в Сащ..Всички президенти на сащ са акционери в тяхната сатанинска ,военна индустрия ...Единствено Тромп ,НЕ Е...Значи сащ е пряко замесена ..За протокола да се знае ..

    Коментиран от #45

  • 39 Ванга

    3 2 Отговор
    Русия ке падне
  • 40 Българка

    3 5 Отговор
    Бог да благослови украинските и американският щикове за да пробожда по дълбоко корем
    ите на руските врагове

    Коментиран от #51

  • 41 Харон

    2 3 Отговор
    "Освен това Зеленски отбеляза, че Украйна няма да преговаря с Русия, докато или освен ако Русия не се оттегли изцяло от украинските територии." По точно в едно интервю за НБС ка за, че няма да си дадем свободата на един шихуху терорист. ‘We are not ready to give our freedom to this f---ing terrorist Putin’

    Коментиран от #50

  • 42 А бре

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "В.В.П.":

    Менте вовка,стига си прехласвал по този Русия,идва времето когато сам ще си биеш главата!

    Коментиран от #49

  • 43 Това инфо

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "НЕИЗБЕЖНО И ОЧЕВИДНО Е":

    от слугата на народа в Квартал 95 ли го взе?
    Ето кво ти реди "BBC и руската опозиционна медия Mediazona потвърдиха, че най-малко 35 780 руски военнослужещи са загинали във войната в Украйна от 24 февруари 2022 г. до 3 ноември 2023 г., включително 923 смъртни случая през последните две седмици."
    Вземете си синхронизирайте версиите поне.
  • 44 А бе

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Българка":

    Мечти,сънища,халюцинации и брътвежи-на село на пейката! И не ни втълпявай,че си сред мислещите!ПОСТИГАШ ОБРАТЕН ЕФЕКТИ СТАВАШ ЗА СМЯХ!!
  • 45 Запознат

    2 3 Отговор

    До коментар #38 от "В.В.П.":

    САЩ пряко ще участва в заличаването на Империята на злото! Не е само за протокола,но и ти да го знаеш!!

    Коментиран от #47, #48

  • 46 ФАКТИ

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "В.В.П.":

    Направете нужното, за да редуцирате тази простащина! То не бяха Путиновци сталини, сталинчета ,хитлеровци зелювци,хитлерчета, сатани и какви ли не още! Не се диша!!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Бат Котьо

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Запознат":

    След като се запознаеш лично с моя Хуй други приказки ще разправяш дже н ДИ пе н ДИ.
  • 49 Онзи

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "А бре":

    А ти с устни можеш една че КИА да ми на правиш.
  • 50 Хадес

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Харон":

    Прибирай се отпуската свърши.Дневна5а светлина явно не действа добре.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Мишел

    3 1 Отговор
    Има спътникови снимки на последствията от удара на единствената несвалена от руското ПВО от 15 изстреляни Сторм Шадоу. Ракетата е паднала на около 15 м.от кея, разрушила е някаква постройка и няколко елемента от нея са паднали върху ракетния катер (той е 191.7 бруто регистър тона). Виждат се белези от удари до десния борд отпред, на кърмата и неголяма следа от удар в левия борд.
    Всеки може да намери тези снимки и да сравни фактите с казаното от ISW и украинската власт.
    Резултатите от контраофанзивата показаха ясно, че войната не се печели само с измислени победи и публикувани невярни информации.

    Коментиран от #55, #56

  • 53 КОТарАК

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Пиночет":

    Мрррриии бе гнидоо зловоннаа!
  • 54 Тити

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Руски рерористи вън от България":

    Сусссс бе хохохохльски манн Гаууу,марш обратно в Салорайха.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Харон

    2 0 Отговор
    55-70 бум чакалака бум. 15 ракети 13 свалени 1 в ТоиТои. къде е 15. ракета?
Новини по държави: