Отидете към основна версия

11 038 141

Руската армия затъна, но са нужни две неща за пълното й поражение

  • украйна-
  • михайло подоляк-
  • русия-
  • война-
  • володимир зеленски

Репутацията на руската армия се срина тотално в Украйна

Снимка: БГНЕС/ EPA

Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, заяви, че са нужни 2 неща за пълното поражение на руската окупационна армия в Украйна, предаде агенция УНИАН.

Първо, международните партньори на Киев трябва да са единодушни, че Русия може и трябва да загуби тази война. Не е вярно, че ядрена сила не може да загуби война (за справка: Виетнам и Афганистан). Второто условие е Украйна да получи оръжията и боеприпасите, от които се нуждае, за да победи врага.

Михайло Подоляк заяви, че руската армия е затънала и не може да напредне никъде на фронта. Репутацията ѝ е сериозно почернена, както и репутацията на руския военно-промишлен комплекс. Той добави, че Русия вече е принудена открито да милитаризира цялата страна, търсейки затворници и войници от бедните региони на федерацията.

Русия не е влиятелен глобален играч, подчерта Подоляк. Тя се опитва да спре вътрешния си разпад, истерично изоставя съвременния начин на живот, технологичния прогрес и социалната еволюция и бързо се връща към средновековното минало: лагери, тотални забрани и масови арести.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 204 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: