Отидете към основна версия

2 730 64

Зеленски: Войната няма да приключи бързо

  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • русия-
  • война

Войната няма да свърши толкова бързо, колкото ни се иска, но няма да се откажем, каза Зеленски

Снимка: Facebook, Володимир Зеленський

Украинският президент Володимир Зеленски призна, че войната, започната от Русия срещу страната му, няма да приключи толкова бързо, колкото им се иска на украинците.

„По някаква причина хората я приемат (войната) като филм и очакват, че няма да има дълги паузи в събитията, че картината пред очите им винаги ще се променя, че всеки ден ще има някакви изненади. Но за нас, за нашите войници, това не е филм. Това са нашите животи. Това е ежедневна тежка работа. И няма да свърши толкова бързо, колкото ни се иска, но нямаме право да се предаваме и няма да го направим", подчерта държавният глава, цитиран от сайта на украинското президентство.

Президентът благодари на всички журналисти, които отразяват на място зверствата на руската армия, рискувайки собствения си живот.

"През цялото това време журналисти, оператори, монтажисти, фотографи, шофьори бяха на фронтовата линия. Информацията също е оръжие в руските ръце като част от хибридната война. Моите искрени съболезнования на семействата и приятелите на тези много смели мъже и жени, които загубиха живота си, опитвайки се да покажат какво се случва в Украйна. По-специално, благодарение на журналисти от много страни сега имаме такава подкрепа в света", каза Володимир Зеленски. Той подчерта важността вниманието на демократичния свят да бъде запазено към случващото се в Украйна и руската агресия.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 29 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: