Отидете към основна версия

2 394 14

Самолет на ВМС на САЩ пропусна пистата и падна в залив на Хаваите

  • самолет-
  • сащ-
  • вмс-
  • инцидент-
  • хаваи

Всичките девет души на борда са се добрали до брега без наранявания

Снимка: Уикипедия

Самолет на ВМС на САЩ пропусна пистата и падна в залив на Хаваите тази сутрин, предаде 1news.

Всичките девет души на борда са стигнали до брега без наранявания.

Говорителят на бреговата охрана старши офицер Райън Фишър каза, че бреговата охрана е реагирала, но спасителните операции са били бързо прекратени.

Самолетът P-8A е прескочил пистата на базата на морската пехота в залива Канеохе, каза говорителят на Корпуса на морската пехота на САЩ сержант Орландо Перес.

Времето в момента на инцидента беше облачно и дъждовно. Видимостта е била около 1,6 километра, каза Томас Вон, метеоролог от Националната метеорологична служба в Хонолулу.

P-8A често се използва за лов на подводници и за разузнаване и събиране на разузнавателна информация. Той е произведен от Boeing и споделя много части с търговския самолет 737.

Самолетът принадлежи на Skinny Dragons от Четвърта патрулна ескадрила, разположена на остров Whidbey в щата Вашингтон. Патрулните ескадрили някога са били базирани в залива Канеохе, но сега се разгръщат на Хаваите на ротационен принцип.

Базата на морската пехота в Хавай е на около 16 километра от Хонолулу. Тя разполага с около 9 300 военни и 5 100 членове на семействата и е една от няколкото ключови военни инсталации на Оаху.

Тя се намира в залива Канеохе - дом на коралови рифове, място за размножаване на акули чук и изследователски институт по морска биология на Хавайския университет.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 13 гласа.

Свързани новини