Отидете към основна версия

12 345 127

Руската армия в Украйна е в безизходица, Путин й даде невъзможна за изпълнение заповед

  • украйна-
  • александър коваленко-
  • русия-
  • авдеевка-
  • владимир путин

Путин иска град Авдеевка да бъде превзет преди Нова година и изборите, за да обяви някаква "победа"

Снимка: БГНЕС/ EPA

Формирането на плацдарм на украинските сили за отбрана на левия бряг на Херсонска област озадачи руското командване. Освен това не всичко е толкова розово за нашествениците в района на Авдеевка, където те са прехвърлили значителни ресурси.

Това посочва Александър Коваленко, военно-политически наблюдател от групата „Информационна съпротива“, предаде УНИАН.

И всичко започна на 10 октомври, точно когато окупаторите получиха заповед от своя върховен да му подарят Авдеевка на сребърен поднос. Войските трябваше да създадат оптимални условия за окупиране на града преди Нова година, давайки на Путин „победа", с която той да нахрани своите потребители на информация за бързо хранене. Планът се провали с гръм и трясък, посочва експертът.

В резултат на това Авдеевка започна да черпи ресурси от нашествениците от други плацдарми - предимно от Луганск, от групата войски "Център". Задачите, поставени от руския диктатор Путин за Авдеевка, няма да бъдат изпълнени преди Нова година.

Руската армия има друг голям проблем в Украйна – липса на качество в редиците. Коваленко говори за „ресурсна безизходица“, която не може да бъде решена преди изборите догодина в Руската федерация, защото до изборите темата за мобилизацията е табу.

Така възниква ситуация, при която натискът на украинските сили за отбрана на левия бряг на Херсонска област и отчаяното желание на руските войски да окупират Авдеевка създават „непредвидимо напрежение в руските войски, в което някъде нещо трябва да се пропука“.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 157 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: