Отидете към основна версия

7 321 106

Путин не може просто да изтегли армията си от Украйна

  • украйна-
  • володимир огризко-
  • русия-
  • война-
  • владимир путин-
  • санкции-
  • руска армия-
  • инвазия

Войната в Украйна ще доведе Русия до икономически колапс

Снимка: БГНЕС/ EPA

За Путин е жизненоважно войната да приключи според неговите условия. Следователно в сегашната ситуация Путин просто е обречен да продължи войната срещу Украйна, той не може просто да се откаже от агресията.

Това заяви бившият външен министър на Украйна Володимир Огризко пред Obozrevatel. По думите му войната на Путин ще доведе Русия до икономически колапс, което означава съкрушително поражение.

Украинският дипломат коментира предстоящите избори за президент в Русия. „Веднага трябва да се уточни, че в Русия не може да има избори в смисъла на цивилизования свят. Това, което ще се случи догодина, е така нареченото преназначаване на Путин за нов мандат. Затова според мен тези псевдоизбори по никакъв начин няма да повлияят на нищо, особено на плановете на Путин за агресия срещу Украйна“, каза Огризко. В международен план обаче Путин ще изпадне във все по-голяма изолация и на практика ще стане Лукашенко 2.0. Това означава, че фронтът на борбата срещу режима в Кремъл по никакъв начин няма да намалее, а напротив, ще стане още по-силен.

„Единственият въпрос е кога западният свят най-накрая ще премине от крехки стъпки в подпомагането на Украйна към по-решителни действия. Например да се вземе окончателно решение за използването на замразените руски финанси за нуждите на Украйна, което е 300 милиарда долара. Днес проблемът не е в ограничените ресурси, а в липсата на политическа воля за реални стъпки“, каза бившият министър.

„За Путин е жизненоважно войната да приключи според неговите условия, което е най-малкото окупацията на Крим, Донецк, Луганск, части от Запорожка и Херсонска област. Разбира се, такива неща са неприемливи както за Украйна, така и за разумните хора на Запад. Следователно в сегашната ситуация Путин просто е обречен да продължи войната срещу Украйна, той не може просто да се откаже от агресията“, заяви Володимир Огризко. Според него в самата Русия няма шанс населението да свали Путин.

„В Русия отдавна няма вътрешна политика като такава. Например голям брой руснаци загиват на фронта, а мобилизацията продължава. Всеки месец се набират по 20-30 хиляди. Няколко жени (на мобилизирани) излязоха на митинг в Москва, но бяха веднага разпръснати“, каза Огризко. Единственото нещо, което може да промени ситуацията в Русия е, когато така наречените елити около Путин най-накрая осъзнаят факта, че настоящата политика на техния владетел ще доведе собствената им страна до неизбежен колапс.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 74 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: