Отидете към основна версия

38 913 61

Напрежение на границата! Frontex изпраща свои служители и техника във Финландия

  • фронтекс-
  • финландия-
  • русия-
  • раница-
  • мигранти

Министърът на вътрешните работи Мари Рантанен съобщи на 20 ноември, че страната е изпратила молба до Frontex за допълнителна помощ за обезопасяване на източната граница

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Агенцията на ЕС за граничен контрол Frontex обяви плановете си да изпрати 50 служители във Финландия, за да засили граничния контрол с Русия, предава ТАСС.

"Frontex, Европейската агенция за гранична и брегова охрана, планира да изпрати 50 гранични служители и друг персонал, както и оборудване, включително патрулни автомобили, за засилване на граничния контрол във Финландия", се посочва в съобщение на агенцията. Отбелязва се, че първата група служители ще пристигне в страната на 29 ноември. Според агенцията в момента на финландските граници работят 10 служители на Frontex.

Министърът на вътрешните работи на Финландия Мари Рантанен съобщи на 20 ноември, че страната е изпратила молба до Frontex за допълнителна помощ за обезопасяване на източната граница.

В нощта на 17 срещу 18 ноември Финландия затвори четири гранично-пропускателни пункта на източната си граница - Ваалимаа, Нуиямаа, Иматра и Ниирала. По този начин, според министър-председателя на Финландия Петери Орпо, властите реагират на наплива на "граждани от трети страни“ към източната граница на Финландия, който се увеличи напоследък.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 97 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: