Отидете към основна версия

15 244 294

Путин планира инвазия в Източна Германия

  • владимир путин-
  • владислав селезньов-
  • нато-
  • украйна-
  • русия-
  • източна германия-
  • война

Ако Украйна загуби тази война, следващата мишена на Путин ще е НАТО

Снимка: БГНЕС/ EPA

Ако Украйна загуби войната със страната-агресор Русия, руският президент Владимир Путин ще започне да планира следващата си цел - окупацията на страните от Източна Европа. По-специално, Източна Германия все още остава в списъка с приоритети на руския диктатор.

Това мнение изрази в интервю за Obozrevatel военният експерт Владислав Селезньов. „Важно е да предадем на нашите уважаеми западни партньори, че Руската федерация, самият Путин, няма да се ограничат с агресия срещу Украйна“, подчерта той.

„Ако Украйна не издържи на тази атака и падне, следващата цел на руските атаки ще бъде Източна Европа“, убеден е експертът. Така, според неговите оценки, „в зоната на внимание“ на президента на Руската федерация са балтийските държави, страните, които някога са били членове на организацията на Варшавския договор, и дори част от Германия.

„Източната част на Германия също ще бъде цел и приоритет за военната кампания на армията на Путин“, убеден е Селезньов.

В този контекст той подчерта: изключително важно е западните съюзници на Украйна да осъзнаят тази опасност. „Ефективността на действията на украинската армия ще зависи пряко от ресурсните възможности. Очевидно е, че разполагайки с достатъчно въоръжение, техника и боеприпаси, украинската армия ще бъде ефективна не само в отбрана, но и при контранастъпление и настъпателни мерки“, каза експертът.

„В противен случай ще се сблъскаме със сериозни загуби, водене на военни действия в стратегическа отбрана и, много вероятно, териториални загуби“, предупреди той. Украйна отдавна предупреждава, че ако диктаторът Путин спечели тази война, той няма да се ограничи само до украинските земи, а ще нападне НАТО.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 184 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: