Отидете към основна версия

2 373 140

Володимир Зеленски: Производството на украински оръжия вече дава резултат

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • оръжия-
  • херсон-
  • авдеевка

Получихме ракетите за съществуващите системи за противовъздушна отбрана и нови, модерни системи за противовъздушна защита, благодарен съм на нашите приятели, каза още силният човек в Киев

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски проведе ежедневен конферентен брифинг и получи доклади от разузнаването и фронта. Това съобщи държавният глава в канала си в Telegram, предава Укринформ.

"Ежедневен конферентен разговор. Продължава изпълнението на важни отбранителни споразумения с нашите партньори. Получихме ракетите за съществуващите системи за противовъздушна отбрана и нови, модерни системи за противовъздушна защита. Благодарен съм на нашите приятели", каза Зеленски.

Според него усилията за увеличаване на родното производство дават резултат.

"За първи път достигнахме цифрата от шест гаубици Богдана на месец. И вече виждаме как да я увеличим. Нашият "зърнен коридор" също работи. Надхвърлихме границата от 7 милиона тона товари", каза още Зеленски.

Президентът също получи доклади от разузнаването и фронта. Той каза, че се водят отбранителни боеве в секторите Бахмут и Авдеевка и активни действия на юг.

"Херсон? Спешните служби, регионалните и градските военни администрации преодоляват последиците от поредната варварска атака и помагат на пострадалите. А Силите за отбрана изпълняват плана как да отблъснат способността и желанието на врага да тероризира града", каза Зеленски.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 37 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: