Отидете към основна версия

7 Декември, 2023 06:02, обновена 7 Декември, 2023 06:02 3 722 106

Републиканците в Сената на САЩ блокираха законопроекта за помощ на Украйна и Израел

  • сащ-
  • помощ-
  • украйна-
  • израел-
  • законопроект

Те настояха за по-строги мерки за контрол на имиграцията на границата на САЩ с Мексико

Снимка: Уикипедия

Законопроектът за спешно предоставяне на милиарди долари нова помощ за сигурността на Украйна и Израел беше блокиран в Сената на САЩ в сряда, тъй като републиканците настояха за по-строги мерки за контрол на имиграцията на границата на САЩ с Мексико, предаде Ройтерс.

49 гласуваха „за“ срещу 51 „против“ при нужните 60 за одобряване на мярката на стойност 110,5 милиарда долара в 100-членния Сенат.

Гласуването беше по партийна линия, като всеки републиканец в Сената гласува против заедно със сенатор Бърни Сандърс, независим, който обикновено гласува с демократите, но изрази опасения относно финансирането на "текущата нехуманна военна стратегия" на Израел срещу палестинците.

Законопроектът предвижда около 50 милиарда долара нова помощ за сигурността на Украйна, както и 14 милиарда за правителството в Израел, който се сражава с палестинското ислямистко движение "Хамас" в ивицата Газа.

Ако бъде одобрен в Сената, законопроектът ще трябва да получи одобрението и на Камарата на представителите, която е под контрола на републиканците.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 58 гласа.

Свързани новини