Отидете към основна версия

11 912 238

Руската армия отчаяно се опитва да превземе Авдеевка след заповедта на Путин. Демонстративно разстрелват войници

  • украйна-
  • авдеевка-
  • владимир путин-
  • русия-
  • война-
  • максим морозов

Ако руските военни откажат да тръгнат на щурм, тогава те демонстративно биват разстрелвани пред строя

Снимки: БГНЕС/ EPA

Руските окупатори ежедневно извършват масирани атаки и изпращат огромен брой пехота за щурм на Авдеевка. За това говори офицерът от „Легиона на свободата“ и майор от украинското МВР Максим Морозов, цитиран от агенция УНИАН.

"Ако руските военни откажат да тръгнат на щурм, тогава те демонстративно биват разстрелвани пред строя. Русия все още има мобилизационен ресурс. Сега виждаме нов резерв, от който руснаците започват да вземат мобилизирани - това са нелегални имигранти и насилствено мобилизирани мигранти. Наистина Авдеевка бие рекорди за ликвидиране на врага в жива сила и техника. Врагът се опитва да обкръжи Авдиевка, но за украинските защитници този вражески план не е нов", обясни той пред телевизия „Еспресо“.

Градът в Източна Украйна е под заплаха от обкръжение от началото на пълномащабното руско нахлуване в Украйна. 2 години подред нашествениците обявяват превземането на Авдеевка, подчерта Морозов. По думите му никой в момента от ЗСУ не говори за изтегляне на украинските сили.

Владимир Путин отчаяно се опитва да превземе Авдеевка, за да обяви някаква победа на фронта преди края на годината. Освен това наближават и президентските избори в Русия и за руския диктатор е важно да представи на руската аудитория някакъв успех във войната.

По данни на Киев от началото на инвазията над 335 000 руски войници са убити в Украйна. Край Авдеевка, както и в боевете за Бахмут, руската армия даде невиждан брой жертви. Тактиката на окупаторите е да хвърлят пушечно месо на фронта. Според експерти украинските сили в момента имат една цел: тя не е деокупиране на земи, а унищожаване на колкото е възможно повече жива сила и военна техника на врага.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 180 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: