Отидете към основна версия

1 313 12

Кевин Маккарти подкрепя Тръмп за президент

  • кевин маккарти-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • президент

Републиканецът "би обмислил" да служи в неговия кабинет

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Републиканецът Кевин Маккарти, сваленият бивш председател на Камарата на представителите, каза, че подкрепя Доналд Тръмп за президент и би обмислил да служи в кабинета му, ако фаворитът на Републиканската партия се върне в Белия дом, предаде Асошейтед прес.

Маккарти имаше нестабилни отношения с бившия президент, особено когато отказа публично да подкрепи кандидатурата на Тръмп за втори мандат, въпреки че беше един от най-ранните му и най-лоялни съюзници. Но изглежда, че те са изгладили проблемите.

“Аз ще подкрепя президента. Ще подкрепя президента Тръмп”, каза Маккарти в интервю, което ще бъде излъчено този уикенд в “CBS News Sunday Morning”.

Макарти не е разкрил плановете, но попитан дали би желал да служи в кабинета на Тръмп, той каза: „Ако съм най-подходящият човек, да”.

“Работих с президента Тръмп по много въпроси. Работихме заедно, за да спечелим мнозинството. Но също така имаме връзка, в която сме много честни един с друг”, допълни той.

Докато ръководеше слабото мнозинство на Републиканската партия в Камарата на представителите, Маккарти се въздържаше от подкрепата си за Тръмп, опитвайки се да запази по-неутрално излъчване и набиране на средства от богати дарители, някои от които бяха отвратиха от бившия президент.

След нападението на Капитолия на 6 януари 2021 г. от поддръжници на Тръмп, Маккарти първоначално го нарече един от най-тъжните дни, които е преживял в Конгреса, като хвърли вината върху бившия президент, но седмици по-късно поправи връзката между тях в клуба на Тръмп във Флорида.

Маккарти беше свален от поста председател на Камарата на представителите през октомври от своите крайно десни противници, включително някои от най-верните съюзници на Тръмп сред републиканската партия в Камарата на представителите.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.

Свързани новини