Отидете към основна версия

11 373 75

New York Post: Стратегическа катастрофа за Украйна и НАТО. Преместване на фронтовата линия в полза на Путин

  • украйна-
  • русия-
  • фронт-
  • война-
  • владимир путин-
  • нато-
  • оръжия

Киев на практика няма флот и въздушни сили. Сега политическият натиск нараства в Украйна.

Снимки: БГНЕС/ EPA

Западните страни трябва да се събудят, защото са изправени пред морална и стратегическа катастрофа. Рискуваме фронтовата линия да се измести в полза на Русия. Това пише New York Post в коментар за случващото се на фронта в Украйна.

Европейският съюз одобри преговорите за членство с Киев, това е символично важно. Но отлагането на критичната военна помощ от ЕС е тревожен сигнал. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг казва да се подготвим за лоши новини тази зима.

Германският канцлер Олаф Шолц предполага, че подкрепата за Украйна може да се разпадне в Европа. И има колебливо доверие в Америка, тъй като европейците започват да се питат дали стратегическите интереси на Съединените щати свършват на границата им с Мексико. Как стигнахме дотук?

Възлагахме надежди на лятната контраофанзива. Смелите украинци най-накрая щяха да победят онези зле оборудвани и лошо ръководени руски сили. След това дойдоха есенните твърдения за безизходица. Сега внезапно ситуацията е по-сериозна.

Президентът Владимир Путин потвърди своята военна цел: унищожаването на независима Украйна. В тази следваща фаза рискуваме да видим преместване на фронтовата линия – в полза на Москва. Това би сигнализирало за началото на морална и стратегическа катастрофа.

В съотношение около 1,5 към 10 (в полза на Русия по отношение на снарядите) Украйна удържа фронтовата линия по чудотворен начин. Путин си има своя аритметика. Той си мисли, че може да изчака западната подкрепа към Киев да спре.

Страхът ни от ескалация доведе до факта, че никога не предоставихме на украинците танковете, въздушната мощ и ракетите с голям обсег, необходими за прогонването на руските окупатори.

Американски служители изчисляват повече от 70 000 убити украинци, с още 100 000 до 120 000 ранени. Помнете историята. В битката за Сталинград германската армия изчерпва боеприпасите през 1943 г., което бележи повратна точка във войната. Съветският съюз проля огромна кръв без ни най-малко колебание.

Очаквахме украинците да превземат територия, която е силно минирана, без въздушна подкрепа.

Очаквахме комбинирана армейска операция, без Украйна да има комбинирани оръжия. Киев на практика няма флот и въздушни сили.

Сега политическият натиск нараства в Украйна.

Путин ще настоява като луд до изборите [да се похвали с победа на фронта в Украйна]. Не можем да допуснем разместване на фронтовата линия.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 89 гласа.

Свързани новини