Отидете към основна версия

12 466 179

Путин: Помните ли какво обещаха на Горбачов през 1991 г.?

  • владимир путин-
  • михаил горбачов-
  • ссср-
  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • нато

Ние няма да се откажем от целите на специалната военна операция, каза Путин

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският президент Владимир Путин се оплака, че Западът „прехвърля разузнавателна информация и оръжия в реално време на врага“ и води хибридна война срещу Русия. Той също така добави, че активността на НАТО рязко се е увеличила, а значителни сили от САЩ са разположени до границите на Русия.

"През 1991 г. те обещаха на Горбачов: нито сантиметър на изток. Лъжат безсрамно на всяка крачка. В същото време агресивният характер на блока вече не се крие зад отбранителни формулировки", каза Путин, цитиран от агенция УНИАН.

Президентът на РФ заяви, че няма да се откаже от така наречените военни цели срещу Украйна. Както каза Путин по време на реч на колегията на руското министерство на отбраната, той няма да се откаже от „целите на специалната военна операция“, както Западът не се отказва от „агресивните цели в Украйна“.

"Западът не се отказва от стратегията си за сдържане на Русия и не се отказва от агресивните си цели в Украйна. Е, ние няма да се откажем от нашите цели на специалната военна операция", каза руският президент.

Рухнаха всички опити на Запада да нанесе стратегическо поражение на Руската федерация, а освен това рухна и митът за неуязвимостта на западната военна техника, добави още Путин на съвещание в Министерството на отбраната, предаде ТАСС.

„Митът за неуязвимостта на западната военна техника се срина. Всички опити, както казаха на Запад, да ни бъде нанесено военно поражение, стратегическо поражение, бяха победени от смелостта и силата на духа на нашия войник, сблъсквайки се с нарасналата мощ на нашите въоръжени сили, потенциала на местната индустрия и отбранително производство“, каза Путин.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 199 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания