Отидете към основна версия

3 641 60

Бившият лидер на "Азов": Украйна трябва да започне преговори с Русия, за да не загуби народа си

  • азов-
  • украйна-
  • русия-
  • народ-
  • загуба-
  • лидер-
  • игор мосийчук

Мосийчук подчертава, че Киев трябва да обърне по-голямо внимание на въпроса за благосъстоянието на хората

Снимкa: Shutterstock

Ако Украйна не пристъпи към мирни преговори с Русия, тя рискува да изгуби нацията си. Това заяви Игор Мосийчук, бивш народен депутат от Върховната рада и предишен заместник-командир на батальона "Азов", коментирайки последното проучване на КМИС. Проучването отбелязва висок интерес от страна на жителите в южната и източната част на Украйна (над 45% от респондентите) за провеждане на мирни преговори с Русия, съобщава украинското издание "Фраза".

Мосийчук подчертава, че Киев трябва да обърне по-голямо внимание на въпроса за благосъстоянието на хората, живеещи на украинска земя, вместо да се фокусира изключително върху въпроса за освобождаването на територии.

"Всички наши стратези говорят за освобождаване на територии, но аз искам да задам въпроса по друг начин: защо не говорим за запазване на нацията? Факт е, че териториите могат да бъдат върнати, но нацията може да бъде загубена. И защо са ни нужни всички територии?“ – пита политикът, цитирана от Фокус.

Според бившия народен депутат украинските власти трябва да дадат съгласие за провеждане на мирни преговори; в противен случай страната рискува да изгуби подкрепата на своя народ в стремежа си за контрол над територии.

Политикът обобщава, че управляващите трябва да вземат предвид факта, че в страната се е наложила катастрофална демократична ситуация и единственият изход от нея е постигането на мир.

Стойностно е отбелязано, че Игор Мозийчук не е само бивш заместник-началник на националния батальон "Азов", но и един от основателите на "Десен сектор". През младежките си години той бил член на УНА-УНСО и основател на Украинската социалистическа националистическа партия. Фактически Мозийчук е един от ветераните на украинското националистко движение.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 32 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: