Отидете към основна версия

3 675 20

Десетки заподозрени за грабежи на туристи в Турция

  • турция-
  • туристи-
  • арест-
  • грабежи

Измамени са 133 души

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Над 90 заподозрени в грабежи и измами на туристи са заловени в района на Истанбул, Турция. В рамките на операциите с кодово име „КАФЕЗ-23“ (KAFES-23), ръководени от турските полицейски служби и извършени едновременно в 12 окръга в страната, бяха разбити 5 групировки за организирана престъпност, съобщи в публикация в социалните мрежи вътрешният министър Али Йерликая.

„Ще продължим да нарушаваме мира на тези, които нарушават мира на нашия народ“, каза той. По време на разследванията било установено, че членовете на групировката се запознавали с туристи под различен предлог, след което ги водели в пет заведения, намиращи се в елитния истанбулски квартал Бешикташ и на улицата „Истиклял“ като ги принуждавали да плащат високи сметки. Установено е още, че когато жертвите възразят срещу неочакваните суми, членовете на групировката разграбвали портфейлите и мобилните им телефони, посочи още министърът, цитиран от БТА.

Лидерите на групировките, които се оказали собственици на петте заведения, са измамили общо 133 души – 93 чужденци и 40 местни граждани, добави още той.

Йерликая не пропусна да поздрави Дирекцията за борба с тероризма и организираната престъпност към Главната прокуратура в Истанбул и Регионалната дирекция за сигурността в града за успешно проведената съвместна операция.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 16 гласа.

Свързани новини

  • Левски иска 9 контроли в Турция

    Старши треньорът на Левски Николай Костов е поставил трудна задача на ръководството на зимната подготовка. Той настоява клубът да уреди цели 9 контрол ...
    23.12.2023
    842
    1
Новини по държави: