Last news in Fakti

22 Декември, 2023 20:15 3 605 20

Десетки заподозрени за грабежи на туристи в Турция

  • турция-
  • туристи-
  • арест-
  • грабежи

Измамени са 133 души

Десетки заподозрени за грабежи на туристи в Турция - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Над 90 заподозрени в грабежи и измами на туристи са заловени в района на Истанбул, Турция. В рамките на операциите с кодово име „КАФЕЗ-23“ (KAFES-23), ръководени от турските полицейски служби и извършени едновременно в 12 окръга в страната, бяха разбити 5 групировки за организирана престъпност, съобщи в публикация в социалните мрежи вътрешният министър Али Йерликая.

„Ще продължим да нарушаваме мира на тези, които нарушават мира на нашия народ“, каза той. По време на разследванията било установено, че членовете на групировката се запознавали с туристи под различен предлог, след което ги водели в пет заведения, намиращи се в елитния истанбулски квартал Бешикташ и на улицата „Истиклял“ като ги принуждавали да плащат високи сметки. Установено е още, че когато жертвите възразят срещу неочакваните суми, членовете на групировката разграбвали портфейлите и мобилните им телефони, посочи още министърът, цитиран от БТА.

Лидерите на групировките, които се оказали собственици на петте заведения, са измамили общо 133 души – 93 чужденци и 40 местни граждани, добави още той.

Йерликая не пропусна да поздрави Дирекцията за борба с тероризма и организираната престъпност към Главната прокуратура в Истанбул и Регионалната дирекция за сигурността в града за успешно проведената съвместна операция.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пълна

    15 32 Отговор
    циганария ! Това си е туркиша! Държава пълна с пумита и измЕкярчета!

    Коментиран от #2

  • 2 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    13 14 Отговор

    До коментар #1 от "Пълна":

    Като си помислиш само, че на тия ние сме им били роби 5 века! Сега пак сме им роби с техни марионетки и подлоги винаги докопващи се до властта.

    Коментиран от #20

  • 3 РЕАЛИСТ

    25 23 Отговор
    Кому го търсят в Турция? Аз не искам и да знам, къде е границата на Турция. Сменям канала на телевизора, ако видя турски сериал. Ахмед Доган и Шиши не мога да ги гледам. Така съм бил възпитаван. От баба си знам" На турчин вяра да нямаш

    Коментиран от #4, #14, #19

  • 4 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    23 4 Отговор

    До коментар #3 от "РЕАЛИСТ":

    Шиши е един еничарин, а Доганя дръндаро татарски ром, но успяха да ни ограбят и да забогатеят като Крезове, като и всичките други извъртели се на власт последните 34 години!

    Коментиран от #5

  • 5 РЕАЛИСТ

    13 6 Отговор

    До коментар #4 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Нарочно споменах Шиши. Еничарят дори е по-лош. Продал е родина и вяра. Какво ли би казал Ботев за него?

    Коментиран от #8

  • 6 Ион Румъния Българомразец Българомъчител

    3 12 Отговор
    БГта е Турция!

    Коментиран от #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Мдаа

    13 3 Отговор

    До коментар #5 от "РЕАЛИСТ":

    незнам Ботев какво би казал, но Вазов със сигурност щеше да каже: "О Шиши три дена младите дружини ще те клатят здраво на пружини..." хихихи

    Коментиран от #9

  • 9 РЕАЛИСТ

    16 5 Отговор

    До коментар #8 от "Мдаа":

    Има един такъв Иванчо Хаджипенчович. Подписът му стои и върху смъртната присъда на Левски, както и върху Търновската конструкция, като депутат. Има в нашата история такива екземпляри.

    Коментиран от #17

  • 10 Иван

    14 5 Отговор
    Гледах такива клипове в Ю Туб, знае се улицата, заведенията и гнусните джагали, така че не е било много трудно на турската тайна полиция да ги залови и разобличи.
  • 11 Марш бе

    7 6 Отговор

    До коментар #6 от "Ион Румъния Българомразец Българомъчител":

    анадолски гейо!
  • 12 Ха-ха-ха-ха!

    8 15 Отговор
    Ходете в Турция, харчете си парите там, не ги влагайте в нашата икономика, давайте ги на чуждия народ. Но, знайте, че освен Господ, ви гледат и апашите. Ех, ще се изкефя, ако разбера, че е получил добър урок някой от нашите българи, които постоянно киснат в съседната държава.
  • 13 Браво на турците

    23 1 Отговор
    Вижда се, че там има държава. А у нас кога полицията ще се задейства?
  • 14 Права е баба ти

    11 4 Отговор

    До коментар #3 от "РЕАЛИСТ":

    Не вярва на турци откакто агата и казал, че ще я "пази", па не го извадил🤭🤭🤭
  • 15 А у нас кога ще арестуват

    9 0 Отговор
    Ресторант хорът продаваш пържоли по 5000лв порцията
  • 16 Маашала аферим

    14 4 Отговор
    Не е лошо турската полиция да продължи с кафеза и у България и тия с червените фесове русофили депутати да си ги прибере в кафеза на топло през зимата, че народа съвсем подивя от русофилско коомунистиическа мизерия!!!
    За усвоените и прибрани милиарди трябва да се носи отговорност!!! За изнесеното злато от България също!
    За подкупите на Питин и възрожденско бесепарските му проекти също!!!
    За една европейска България всички с кремълски наклонности трябва да са в Kafeza!!!
  • 17 Реално

    14 5 Отговор

    До коментар #9 от "РЕАЛИСТ":

    Хаджията си е прав! Левски е престъпник и терорист! Участвал в грабежи, мамил хората, но убил дете!!! Смъртната му присъда е неуспорима юридически е обоснована! А колкото до търновската конституция, до сега по-добра не сме имали!! Все пак, аз не съм монархист, видяхме царя с неговите смешки.. Жалка картина!
  • 18 Българин

    15 0 Отговор
    Срещу Турция да бягаме не можем ги стигна....а ние тук в XXl век все още във влака се изхождаме директно върху релсите.
  • 19 Рушифил

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "РЕАЛИСТ":

    Астарожна, таварищи ! Кат изпием три ракии, забравяме, че сме в НАТО, че турецките богатири са наши първи дружки и братушки. Зимата още не е започнала, а вие май вече сте “асвабадили” половината от съдържанието на бочката с ракия. Падумайте, ако на куково лято Ванка с танка се асвабади от украинския батаклък и реши пак да ни асвабаждава, с кво ще го посрещнем ?! Разумеется ; на Одринския пазар има и ракия, ама тя е очен дарагая, дарагие дрогаре. Парите няма да ни стигнат и ще станем за резил пред двойните, па и тройни асвабадители. Помните ли как во лето 1944-то, ни свариха неподготвени и ни асвабадиха от …..гащите ни.
  • 20 Клошаряда масква 2023, финал декември

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Потомствено си роб, такъв ще си и бъдеш и вечно ще чакаш някой да те освободи, Байдън ти е виновен!
Новини по държави: