Отидете към основна версия

6 467 138

Командир от ЗСУ: Войната ще завърши с преговори

  • украйна-
  • василий самовар-
  • русия-
  • зсу-
  • война-
  • преговори

Украинците трябва да са подготвени за тотална мобилизация, каза военният

Снимка: Телеграм, 3-тя окрема штурмова бригада

Командир от Украинските въоръжени сили (ЗСУ) заяви, че войната между Украйна и Русия ще приключи на масата за преговори, предаде Страна.ua.

Началникът на службата за авиация и ПВО на 3-та отделна десантно-щурмова бригада Василий Самовар каза в интервю за телевизионния канал „Днепр ТВ“ каза, че украинците трябва да се подготвят за „тотална мобилизация“.

Той каза, че Украйна няма същия мобилизационен потенциал като Русия, няма толкова пари и ресурси. И ако Русия продължи със сегашния темп на мобилизация и преход на икономиката на военна основа, тя ще постигне успех. Затова украинците трябва да се подготвят за пълна мобилизация и тежка зима.

"2024 г. ще бъде много по-трудна от 2023 г. и 2022 г. взети заедно. Вярвам, че тази война ще завърши, както всяка война в света, с преговори. Но ние трябва да имаме силна позиция в тях", казва Самовар.

Американският вестник The New York Times написа днес, че руските войски са поели инициативата в голяма част от бойното поле в Украйна. Руските войски напредват на бойното поле в критичен момент за Киев, докато Украйна чака военна помощ от Съединените щати и Европейския съюз. САЩ все още не са одобрили новия пакет военна помощ за Киев, което е тежък удар по амбициите на Украйна да спечели тази война.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 46 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: