Отидете към основна версия

12 564 155

Путин планира да раздели Украйна на две: ето къде ще е границата

  • украйна-
  • михайло жирохов-
  • русия-
  • река днепър-
  • война-
  • владимир путин

В момента не може да се говори за никакви настъпателни операции на украинските сили

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският военнопрестъпник Владимир Путин иска да раздели Украйна на две части и през следващата 2024 година ще направи всичко възможно, за да постигне целта си.

Това твърдят и западни анализатори. По-специално, материал на германския вестник „Билд“ вече описва плановете на Русия за разделянето на Украйна по река Днепър. Някои британски военни експерти прогнозират приблизително същото.

Това мнение изрази в интервю за Obozrevatel украинският военен експерт Михайло Жирохов.

През 2024 г. ще се проведат „изборите на Путин“ в Русия и президентските избори в САЩ. Първите са насрочени за март, вторите за ноември. Ръководителят на Кремъл очаква и двете събития и, разбира се, се надява, че Доналд Тръмп отново ще застане начело на Белия дом.

„Преизбирането на Путин, което ще се проведе през март, ще бъде началото на нова вълна на мобилизация. Очевидно е, че руснаците подготвят настъпателни действия за лятото“, каза Жирохов.

В момента не може да се говори за никакви настъпателни операции на украинските отбранителни сили, тъй като все още не е ясна ситуацията с военната помощ от САЩ, посочи още той. Под думите на Жирохов загубите на Русия в авиацията по време на пълномащабната война в Украйна не са критични.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 78 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: