Отидете към основна версия

2 457 45

Сергей Лавров оприличи войната в Украйна с войната в Газа

  • израел-
  • сергей лавров-
  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • газа-
  • руснаци-
  • евреи

Лавров акцентира върху общия антинацизъм между евреи и руснаци

Снимка: Shutterstock

Руският външен министър Сергей Лавров приравни войната между Израел и "Хамас" към руската "денацификация" на Украйна в интервю, предоставено на руската телевизия в петък.

Лавров беше попитан за мненията, свързани с конспиративни теории относно военния конфликт. Тези теории включваха предположението, че операцията на 7 октомври била под фалшив флаг, а самата война е декларирана като прикритие за строежа на паралелен Суецки канал от Ейлат през Негев.

Лавров нито потвърди, нито отрече нито една от тези теории и ги свърза с други конспирации като фалшивото кацане на Луната и 11 септември.

След това каза, че изявленията на премиера Бенямин Нетаняху, че "Хамас" трябва да бъде унищожена и че екстремизмът трябва да бъде елиминиран, звучат като демилитаризация и денацификация, заявените военни цели на Русия в Украйна, цитирана от News.bg.

Твърди се, че Нетаняху не е изразил критика към действията на Русия в Украйна и е бил похвален от Лавров за подпомагането в евакуацията на руски граждани от Газа.

В интервюто Лавров акцентира върху общия антинацизъм между евреи и руснаци.

"Трябва да бъдем много внимателни относно нашата споделена история с Израел, особено нашата история на борба с нацизма. Това е основният елемент, който ни обединява по отношение на историята, основен елемент от нашия генетичен код, така да се каже., каза той. Холокостът и изтреблението на многонационалния съветски народ са сравними. Но данните са различни: шест милиона души са убити по време на Холокоста и над 20 милиона съветски хора са убити по време на Втората световна война. Отговорът на израелския посланик в Украйна на възхвалата на Степан Бандера от страна на Украйна е "наистина тревожен", добави той.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 27 гласа.

Свързани новини