Last news in Fakti

30 Декември, 2023 08:03 2 407 45

Сергей Лавров оприличи войната в Украйна с войната в Газа

  • израел-
  • сергей лавров-
  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • газа-
  • руснаци-
  • евреи

Лавров акцентира върху общия антинацизъм между евреи и руснаци

Сергей Лавров оприличи войната в Украйна с войната в Газа - 1
Снимка: Shutterstock

Руският външен министър Сергей Лавров приравни войната между Израел и "Хамас" към руската "денацификация" на Украйна в интервю, предоставено на руската телевизия в петък.

Лавров беше попитан за мненията, свързани с конспиративни теории относно военния конфликт. Тези теории включваха предположението, че операцията на 7 октомври била под фалшив флаг, а самата война е декларирана като прикритие за строежа на паралелен Суецки канал от Ейлат през Негев.

Лавров нито потвърди, нито отрече нито една от тези теории и ги свърза с други конспирации като фалшивото кацане на Луната и 11 септември.

След това каза, че изявленията на премиера Бенямин Нетаняху, че "Хамас" трябва да бъде унищожена и че екстремизмът трябва да бъде елиминиран, звучат като демилитаризация и денацификация, заявените военни цели на Русия в Украйна, цитирана от News.bg.

Твърди се, че Нетаняху не е изразил критика към действията на Русия в Украйна и е бил похвален от Лавров за подпомагането в евакуацията на руски граждани от Газа.

В интервюто Лавров акцентира върху общия антинацизъм между евреи и руснаци.

"Трябва да бъдем много внимателни относно нашата споделена история с Израел, особено нашата история на борба с нацизма. Това е основният елемент, който ни обединява по отношение на историята, основен елемент от нашия генетичен код, така да се каже., каза той. Холокостът и изтреблението на многонационалния съветски народ са сравними. Но данните са различни: шест милиона души са убити по време на Холокоста и над 20 милиона съветски хора са убити по време на Втората световна война. Отговорът на израелския посланик в Украйна на възхвалата на Степан Бандера от страна на Украйна е "наистина тревожен", добави той.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    24 7 Отговор
    абе Матушката още колко години ще прави паради за победата?

    Коментиран от #4, #25

  • 2 Митю

    16 6 Отговор
    ВИЕ може да гледате руската Тв.,но ние май Не
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Въртят лопатата както им изнася

    22 16 Отговор
    Хахах..дед Путлер ще дава обяснения в Иран на килимчето
  • 6 Червен кхмер

    25 20 Отговор
    Да прилича дивата путлеровска орда нападна, убива, разрушава и краде .Разликата е, че ВСУ изпрати при Кабзон и Жириновски 300 000 терористи.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Калпазанин

    24 26 Отговор
    Това е газа не е война, а геноцид. А в укрия е защита на Русия от лапите на ротшилд.
  • 9 койчо от койнаре

    10 17 Отговор
    Успехите на руските войски в района на Работино са сериозен удар върху морала на Украйна | Руска пролет

    Руските войски си върнаха земя, трудно извоювана от украинските войски в разгара на лятната им контраофанзива на юг, докато Вашингтон обяви, че предоставя на Киев последния пакет военна помощ, одобрен от Конгреса, съобщава The New York Times.

    Тези две събития подчертават най-новата реалност на конфликта: украинските войски са оставени на заден крак, докато се опитват да удържат руските атаки през фронтовата линия с намаляващи ресурси.

    Последните руски успехи в южното село Работино ясно отразяват тези вододелни промени.

    През август, след няколко седмици битки, украински бригади, обучени и екипирани от западни войски, превзеха селото. Но руските войски са си върнали част от територията по фланговете, което заплашва допълнително да подкопае придобивките на Украйна.

    „Без американски боеприпаси започваме да губим територия, която беше толкова трудно спечелена това лято“, призна Егор Чернев, заместник-председател на комисията по национална сигурност, отбрана и разузнаване на украинския парламент.

    Украинската армия казва, че нейните войски са изправени пред недостиг на основно оборудване и боеприпаси.

    Някои войници и командири казаха, че липсата на оборудване ги е принудила да намалят някои операции и да преминат към отбранителна стратегия.
  • 10 00001

    16 11 Отговор
    През 1939 година СССР има 202 милиона население, през 1945 година населението на СССР е 167 милиона.От политиката на изгорената земя на Стгалин от глад и студ са умрели 22 милиона съветски граждани, 9.4 милиона жени и 12.6 милиона мъже.13 милиона са войниците загинали и безследно изчезнали на фронта. Това че СССР и комунизма се отзовават на страната на победителя не означава че тази страна и комунизма са по-добри от нацизма.

    Коментиран от #26, #28

  • 11 пешо

    18 7 Отговор
    да но руснаците са в ролята на хамас
  • 12 ........

    7 3 Отговор
    Нямат общо двете войни.Единственото общо между двете държави е,че имат корумпирани начело и трудно ще се спрат,защото лапат милиони под масата при сделките за оръжия.
    Прочетох нещо в статията и се впечатлих:
    "Тези теории включваха предположението, че операцията на 7 октомври била под фалшив флаг, а самата война е декларирана като прикритие за строежа на паралелен Суецки канал от Ейлат през Негев."

    А ако е вярно това?Ужас!Те така между редовете ни казват истината...
  • 13 Четете внимателно другари

    12 5 Отговор
    Аз като им обяснявам на ошанките че БРИКСАТА е анимационен герой и представлява съюз между държави които нямат никакви общи интереси..ония викат ще превземаме света циркаджиите

    Коментиран от #43

  • 14 00001

    15 5 Отговор
    Нека обясни този другар след като всички нацисти и фашисти не само в Украйна , но и другите страни от Съветския Блок са физически унищожени, след края на ВСВ. Как в Украйна за по-малко от няколко месеца в 2022 се появиха милиони Украински нацисти, или човека бърка патриотизъм с нацизъм.

    Коментиран от #16, #18

  • 15 Демократ

    15 9 Отговор
    Как няма да си приличат,като са организирани от едно и също място и то се казва Кремъл. Терористите от всички страни се обединяват и се ръководят от главния терорист путлер. Те са обучени на безмилостно разрушаване и убийства на хората, това са варварите на 21 век, които нападат безмилостно цивилизацията, но пак ще бъдат победени. Светът е оцелял досега благодарение на цивилизацията, лошото е че цената е много тежка. Главите на змея ще бъдат отсечени и ще настъпи мир.
  • 16 Историк

    17 6 Отговор

    До коментар #14 от "00001":

    Много е печално,когато в чугунените глави на някой хора кънтят само кремълските вувузели. Такава глупост може да напише само човек,който не е прочел една книга,нищо не знае и не разбира,но се изказва,за да докаже силата на руската пропаганда. Тя е силна точно сред неграмотните и незнаещите и се оказва,че в България има свирепи и зли неграмотни, които няма как да повлияят на знаещите и мислещите хора.

    Коментиран от #22

  • 17 13579

    2 10 Отговор
    Юдеите са от тъмните сили на планетата,тяхната война с хората започва от създаването на човечеството и са решили да завърши със заличаването на човечеството.
  • 18 Бачо Киро

    4 6 Отговор

    До коментар #14 от "00001":

    Няколко месеца???? Ти в пещера ли живееш или сега кацаш на планетата Земя? Чудно ми е как оцелявате в ежедневието с такива празни глави....
  • 19 Абсурдистан

    10 4 Отговор
    Поредното цвилене от коневръза!
  • 20 Васил

    12 6 Отговор
    Ама докога ще ни натрисате този боклук Лавров да го гледаме ???
  • 21 Историк

    11 3 Отговор
    Ха..тоя па нема-нема , па току метне некой къч и избуши тарабите. Интересно ми е, дали щяха да са такива антифашисти, ако Хитлер не бе нападнал СССР? Имайки предвид, че първите две години от войната Сталин и Хитлер бяха съюзници..а основната вина за възстановяването на Вермахта е лично и персонално на СССР. колкото до ка цането на Луната.. да каже що утепаха Гагарин? Може би, като се има алкаголните му щения, от страх да не се раздрънка , че не е летял никога в Космосе?
  • 22 Бандера и военно-престъпник

    4 8 Отговор

    До коментар #16 от "Историк":

    от когото и нацистите са се гнусили.
    Бил е държан под домашен арест.
    По негова заповед са избити три пъти повече поляци отколкото при Катин.
    А сега в Украйна има много паметници на Бандера, има го и на пощенска марка.
    Това са факти, проверими.
    Ама ти сигурно си историк по средновековна история на чеповете за зеле, затова може да не ги знаеш тия неща.

    Коментиран от #29

  • 23 Лавров

    10 2 Отговор
    Ти си един дегенерат, като кгб шефа ти
  • 24 Мдааа

    12 4 Отговор
    Нацист обяснява как се бори с нацизма. Първи да вземе да прочете някоя книга и да разбере какво е нацизъм. По големи нацисти от старците в Кремъл здраве му кажи!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Някой си...

    10 2 Отговор

    До коментар #10 от "00001":

    През 1939 година Сталин и Хтлер са съюзници, до момента, в който другарят Хитлер не се усеща , че чичо Джо е вдигнал сатъра зад гърба му. Иначе съветски войници загиват, ранени са или пленени малко над 20млн. .... а СССР воюва само на един фронт- Източния. Докато Германия губи около 8,5-9 млн войника, воювайки на три фронта срежу най-могъщите военноикономически държави в света..Такива са сухите исторически ФАКТИ!!! ПП общо във воната СССР губи около 47 млн граждани, като повечето цивилни умират от грешните решения на камисарите, като например опожаряването на селата през първите две зими пред настъпващия противник.
  • 27 Експерт

    12 2 Отговор
    В Укипедия много точно пише кой е Степан Бандера и се вижда ясно как се "интрпретира" от русофилите неговата история и живот...

    Коментиран от #30, #33

  • 28 Лъжеш, драги

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "00001":

    През 1939 година са били 170 милиона.
  • 29 Да ти кажа..

    9 4 Отговор

    До коментар #22 от "Бандера и военно-престъпник":

    За Бандера не знам много, честно казано.. Но знам един исторически факт за Варшавското въстание.. Жуков подлъгва варшавяни, че ще им помогне, ако възстанат, но стои безучастен три дена и гледа с насмешка как Вермахта избива над 250 000 варшавяни. То бива бива да сте нагли и дебелооки, ма чак толкова не бива.
  • 30 Питай поляците и евреите

    4 5 Отговор

    До коментар #27 от "Експерт":

    кой е бил Степан Бандера.
    Те знаят по-добре от редакторите в Уикипедия.

    Коментиран от #31, #32, #35

  • 31 Някой си...

    9 1 Отговор

    До коментар #30 от "Питай поляците и евреите":

    И какво да ги питам? Мигар не виждам с каква обич( в кавички) поляците се отнасят с руснаците..
  • 32 Историк

    5 2 Отговор

    До коментар #30 от "Питай поляците и евреите":

    А ти знаеш ли при подписването на Пакта Молотов- Рибентроп какви радости и мечти за световна революция са били в редовете на дрогарете ти от РМС и БКП по времето на Соболевата акция у нас. Няма да ти повтарям какви възторжени лозунги са издигали дрогарете АБПФК , щото ще ми изтрият поста, ма в мрежата има достатъчно документи и факсимилета .. можеш да ги потърсиш , па после ела да се плюнчиш колко си знаещ и разбиращ..
  • 33 Митю

    0 3 Отговор

    До коментар #27 от "Експерт":

    Смяташ Уикито за независима?
  • 34 !!!?

    10 0 Отговор
    ТАСС - говорител на "Хамас" !!!?

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 !!!?

    10 2 Отговор
    Лавров се опитва да замазва антисемитските си изцепки, като към убитите милиони евреи то Хитлер прибавя и избитете десетки милиони руснаци от Сталин !!!?
  • 38 ТрампЛин

    6 3 Отговор
    Аха, малкия Израел даде урок на ватенките по политкоректност!!! Лавров смени плочата.
  • 39 Ааа лавров не бъркай

    7 2 Отговор
    Израел бяха нападнати и нямаха друг вариант, освен да се защитят и освободят заложниците в последствие....до като алчната русия иска чужди земи, ресурси, украински роби
  • 40 Историк

    7 2 Отговор
    Нацисткия режим е в Кремъл и Лавров е напълно наясно с това.

    Аналогията с конфликта в Изарел обаче е на място : неслучайно Русия и Хамас са близки съюзници. И в двата случая става дума за терористични организации.
  • 41 Прррр

    6 2 Отговор
    Когато Украйна нахлуе в русия тогава може да е говори за нещо общо.
    А са дий...
  • 42 Някой си...

    6 2 Отговор
    Тази статия доказва какви безпринципни лицемери са Кремълските плъхове
  • 43 МаДа

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Четете внимателно другари":

    Как да нямат бре?
    Всичките крадат от западът квото докопат - технологии, валута и т.н.
    И почти всичките обвиняват западът за малоумното си управление, което държи народите им бедни за да са по-лесни за управление.
    И почти всички диктаторчета ги е страх, че ще ги свалят от власт със западно участие и прехвърлят този страх на на народите си, видите ли без дебилното "управление" на стадо нищонеможещи тъпаци щяло да стане много по-лошо.
    Историята след ВСВ показва съвсем друго.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Матю

    1 1 Отговор
    Преди се съмнявах, ама кат видох таа снимка, вече съм сигурен! Туй нящо е кoнь!