Отидете към основна версия

3 145 117

Украински военен експерт: Нуждаем се от всичките снаряди на НАТО, за да победим Русия тази година

  • украйна-
  • александър коваленко-
  • боеприпаси-
  • снаряди-
  • артилерия-
  • нато-
  • война-
  • русия

Невъзможно е да се установи мащабно производство на снаряди на територията на Украйна

Снимка: БГНЕС/ EPA

Мащабно серийно производство на необходимите на Украйна боеприпаси не може да бъде създадено в страната. За успешна контраофанзива и освобождаване на Украйна до границите от 1991 г. ще е необходимо колосално количество снаряди, които са колективно налични в страните от НАТО и техните партньори. Това заяви военнополитическият наблюдател на групата „Информационна съпротива“ Александър Коваленко в ефира на телевизионния канал FREEДОМ.

Според него е невъзможно да се установи мащабно производство на снаряди на територията на Украйна.

„Ние нямаме технически възможности да разширим много бързо такива производствени линии за кратко време, а тези, които съществуват, не осигуряват необходимото количество продукция. И още нещо, организирането на голямо предприятие на територията на Украйна, което произвежда големи количества боеприпаси, е рисковано. Такова предприятие веднага ще стане мишена №1 за ракетни удари“, обясни Коваленко.

"Когато казват, че Европа може да ни осигури един милион боеприпаси, ние сме много благодарни за това, но и един милион боеприпаси не са достатъчни. И още ще кажа: 2 милиона боеприпаси не са достатъчни. Ако говорим за възможността да получим необходимото количество боеприпаси за извършване на настъпление с гарантирано освобождаване на Украйна в границите от 1991 г. в рамките на една година, например, за да подкрепим контранастъпателна операция, имаме нужда от боеприпаси за артилерия от 15 до 17 милиона единици. Тоест това са колосални ресурси, които са съпоставими с наличните резерви в страните от целия НАТО и не само от НАТО, но и от нейните партньори“, отбеляза военнополитическият наблюдател.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 45 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: