Отидете към основна версия

11 026 101

Украински военен командир: Украйна е пред изчезване

  • украйна-
  • евгений дикий-
  • русия-
  • мобилизация-
  • война-
  • украинци

Мобилизацията е от решаващо значение в момента, каза украинският военен

Снимка: БГНЕС/ EPA

Съсредоточете се върху мобилизацията 2024 г. – Украйна може бързо да изчезне, ако хората не разберат, че са необходими мерки за мобилизация. Това заяви бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий заяви пред "Громадського радио".

Ясно е, че не всички граждани, които са били мобилизирани, трябва да бъдат изпратени на фронта, каза бившият командир.

"Ако хората не разбират, че мобилизацията е необходима не на армията, а на обществото, тогава законът за мобилизацията може да не сработи. Това ще бъде един от последните закони, приети в историята на Украйна, защото тази държава ще престане да съществува в относително кратък срок...“, предупреди Евгений Дикий.

На 4 януари на заседание на парламентарната комисия по национална сигурност, отбрана и разузнаване за първи път беше обсъден внесеният от Министерския съвет законопроект, който предвижда усилена мобилизация. Залужни се е противопоставил на идеята редиците на украинските войници да се попълват от хора, които са лишени от свобода или имат криминално досие, пише агенция УНИАН. По-рано президентът Зеленски спомена числото 500 000 мобилизирани. Дикий каза, че 500 хиляди мобилизирани са само минимумът.

В момента в Киев се обсъжда по какъв начин могат да бъдат мобилизирани мъжете, годни за военна служба, които са зад граница.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 67 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: