Отидете към основна версия

3 025 143

Руската православна църква служи само на Путин, нейният път води към ада

  • руски терористи-
  • людмила филипович-
  • русия-
  • украйна-
  • църква-
  • руска православна църква-
  • владимир путин-
  • война-
  • ад

Руснаците просто не искат да мислят, не искат да размишляват. Те изпадат от контекста на общото цивилизационно развитие

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руската православна църква в Руската федерация е в състояние на абсолютна несвобода, тя не може да протестира или да изрази несъгласие. Нейната роля сега е слугинаж на Кремъл, пълно оправдание за действията на светските власти. Това каза пред телевизия FREEДОМ ръководителката на катедрата по философия и история на религията във Философския институт "Григорий Сковорода" Людмила Филипович.

Тя отбеляза, че РПЦ се отдалечава от християнските заповеди, става агресивна и е заплаха за целия православен свят.

„Църквата е призвана да бъде миротворец. Тоест така е, за да няма конфликти, за да няма войни, за да има мир. И тази църква днес се опитва да оправдае не само подкрепата си за режима, но и прякото си участие в дейността на този режим. Тя подкрепя тези безумни идеи за това, че на територията на Украйна Руската федерация е решила да се защити от НАТО... Тоест сега църквата напълно се отдалечава от християнските ценности, става агресивна, превръща се в заплаха не само на украинския православен свят, но и на целия християнски свят”, каза Людмила Филипович.

Тя добави, че в Руската федерация хората са ужасно необразовани, не четат свещените писания и не познават и не разбират същността на християнството.

„Руснаците просто не искат да мислят, не искат да размишляват, не искат да приемат обективността, която ги заобикаля. Те изпадат от контекста на общото цивилизационно развитие... Пътят на една държава с идеология на неуважително отношение към другите народи, която нарушава всички международни права и документи, води към ада“, заяви още Филипович.

На 24 февруари 2022 година Русия започна пълномащабна непредизвикана война срещу Украйна, която продължава и до днес. Руската православна църква в лицето на Гундяев открито подкрепя убийството на невинни граждани и извършването на военни престъпления от страна на армията на Путин.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 90 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания