Отидете към основна версия

3 022 44

Ракетна война! Украинската ПВО е изтощена, а Западът изглежда не бърза с новите доставки

  • пво-
  • ракети-
  • украйна-
  • русия-
  • нато-
  • дронове

Докато Русия засилва кампанията си за удари по енергийна инфраструктура и други цели в Украйна, президентът Володимир Зеленски призова западните съюзници на Киев да одобрят нови пакети с военна помощ

Снимка: БГНЕС/ЕРА

На фона на липсата на нови траншове военна помощ от САЩ и държавите от Европейския съюз в Киев са все по-загрижени, че военнослужещите и критичните военни и индустриални съоръжения стават все по-уязвими за въздушни удари от Русия, отбелязват в редакцията на британският вестник The Financial Times.

Докато Русия засилва кампанията си за удари по енергийна инфраструктура и други цели в Украйна, президентът на страната Володимир Зеленски призова западните съюзници на страната да одобрят нови пакети с военна помощ за укрепване на изчерпаните способности за противовъздушна отбрана на Киев. Според Зеленски няма достатъчно системи за ПВО както на бойното поле, така и за защита на цели в самите украинските градове.

В Киев признават, че Русия "контролира небето“. В същото време Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се надяват, че доставките на американски изтребители F-16 ще сложат край на господството на руските ВВС и ще помогнат за възобновяване на контранастъплението, което досега не е постигнало значителни успехи.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 24 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: