Отидете към основна версия

6 703 109

Зеленски: Да дадем на Русия пауза от 2 години? Тя ще ни прегази...

  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • талин-
  • русия-
  • война-
  • пауза-
  • владимир путин

Русия в момента изпитва остър недостиг на оръжия, каза украинският президент

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Украйна не трябва да дава никаква пауза на руския агресор на бойното поле, защото от това ще се облагодетелства само Владимир Путин.

Зеленски каза на пресконференция в Естония, че Русия в момента изпитва известен недостиг на оръжия, така че Украйна не може да направи пауза във войната, тъй като такава пауза би била от полза само за агресора, предаде „Украинска правда“.

„Пауза на бойното поле на територията на Украйна не означава край на войната и не води до политически диалог с Русия или някой друг. Тази пауза само ще помогне на Русия. Защо? Защото знаем обемите [на производство] - колко произвеждат днес. Знаем колко дронове и артилерийски снаряди произвеждат на ден. И виждаме какво им липсва и че имат голям дефицит в дронове и артилерия. Голям дефицит. Не им достигат и ракети“, каза украинският президент.

Той подчерта, че не е съвпадение, че Русия усилено купува ударни дронове от Иран, а също така се опитва да договори доставки на ракети. Неслучайно Русия вече е получила от Северна Корея "повече от милион артилерийски снаряда", както и "някои ракети".

“Защо правят това? Защото нямат време... Ние виждаме как този дефицит се отразява на тяхната устойчивост на бойното поле. Да дадем пауза? Да поемем риск? Да дадем на Русия две или три години? Е, тогава тя може да ни прегази. Ние не бихме рискували”, заяви Зеленски. Киев ясно подчертава, че ще преговаря с Русия само след изтеглянето на всички руски войски от територията на Украйна, включително Крим.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 82 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: