Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Януари, 2024 09:47 6 075 55

Путин ще ескалира войната в Украйна при едно условие

  • украйна-
  • владимир путин-
  • русия-
  • война-
  • игор романенко-
  • нато

Руският лидер усеща слабостта на Запада, готви нова мобилизация

Путин ще ескалира войната в Украйна при едно условие - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският диктатор Владимир Путин може да ескалира войната срещу украинците, ако западните държави не са склонни да увеличат подкрепата си за Киев.

Руският лидер „вижда слабостта на Запада“, през март той ще оцени ситуацията и ще вземе съответното решение за конфронтацията. Това каза бившият заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, генерал-лейтенант Игор Романенко пред Телеграф, предаде агенция УНИАН.

"...Ако няма тенденция за засилване на подкрепата за Украйна, Кремъл ще ескалира (войната), включително и чрез допълнителна мобилизация. Ще комплектуват колкото си искат допълнителни бригади. Има достатъчно хора, включително мигранти“, каза военният експерт.

Според офицера руската армия е „хидра“ с нарастващи глави: щом украинските войници победят някое подразделение на нашествениците, „веднага се появява друго“.

"Русия има строго централизирано управление, за разлика от нашите демократични подходи. И те могат да затегнат винтовете в името на нова мобилизация под всякакъв предлог във всеки момент", добави Романенко.

През месец март тази година в Русия ще се проведат „избори“ за президент, на които Путин ще получи нов мандат. Украйна призовава своите съюзници да продължат военната си подкрепа, защото в противен случай следващата мишена на руския президент може да е държава от НАТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селянин

    49 38 Отговор
    Звездна и студена, мрачна и зловеща нощ!
    Украинският "Титаник" потъва в необятната бездна...

    Рускоговорящите украинци са заключени в най-долните палуби,
    а спасителните лодки са само за платежоспособните притежатели
    на прословутите 30 сребърника.

    На палубата се чува тъжна музика.
    Световно известен нам кабаретист
    свири на пиано с високо вдигнати ръце(?) и крещи:
    - Има ли някаква надеждаааа?

    В "далечната далечина" се чува глас на английски:
    -Имааа, има надеждаааа. Всеки украинец трябва да глътне колкото се може
    повече вода и когато океанът пресъхне, тогава корабът няма да потъне.
    Но за целта са ни нужни много хора.
    "До последния украинец, до последния украинец, до последния
    украинец.... " - подхвана ехото западния марионетен вятър,
    - тоз пореден театър.

    Коментиран от #47, #50

  • 2 КОНТРАТА

    66 17 Отговор
    Диктатурата е в ЕС и ФАЩ в Русия е демокрация. Цяла Европа се люлее от протести личи си къде е диктатурата на Ротшилдите.

    Коментиран от #37

  • 3 Браво руснаци-напред!

    67 19 Отговор
    Украйна я няма! Всичко е решено - фашизма си отива в САЩ!
  • 4 Z перник

    57 16 Отговор
    Диктатор е бай-дън.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Объркано Атлантиче

    48 8 Отговор
    Какво не ви казват: „Западната стратегия в Украйна не работи“: словашкият премиер Роберт Фицо написа статия със своята визия за украинския конфликт - Западът е виновен за ситуацията, която първо провокира влошаване и след това блокира мирните преговори, надявайки се да победи Русия.

    „От самото начало на конфликта в Украйна отхвърлих черно-бялата визия, която представяха Вашингтон и Брюксел. Войната в Украйна датира от 2014 г. и е свързана, наред с други неща, с развитието на украинската политическа сцена и отношенията на украинците с техните руски съграждани, както и с влиянието на Съединените щати върху всичко, което се случи и се случва в Украйна след 2014 г. Русия отговори на ситуацията със сигурността и натиска от страна на Киев да се присъедини към НАТО, като наруши международното право и използва военна сила без международен мандат. Големите държави често правят това - вижте какво направиха САЩ в Ирак.
    Западът, вместо незабавно да положи усилия за установяване на примирие в началото на 2022 г., направи огромна грешка. Той прецени погрешно ситуацията, като я сбърка с възможност да постави Русия на колене. Доказано е, че в самото начало на войната в Украйна през 2022 г. Западът поне два пъти попречи на украинците да сключат примирие при справедливи условия.
    Западът се опитва да се възползва от нарушаването на международното право от страна на Русия, доставяйки на Украйна куп оръжия, милиарди долари, натоварвайки Русия със санкции, атакувайки основ

    Коментиран от #10

  • 10 Объркано Атлантиче

    52 6 Отговор

    До коментар #9 от "Объркано Атлантиче":

    ...натоварвайки Русия със санкции, атакувайки основния доход на Русия и до последния момент се надява украински войник да му донесе главата на руска мечка на поднос. Това беше и за съжаление си остава западна стратегия и аз открито заявявам, че тя се провали и не съм съгласен с нея.
    Не съм от тези словашки политици, които се радват, че в Словакия превръщат Русия в смъртен враг, и не ми харесва, че се опитват да представят Русия като вражеска страна. Начинът, по който Западът многократно е преценил погрешно ситуацията в Русия, е шокиращ. Русия напълно контролира окупираните територии. Нито икономиката на страната, нито нейната валута се сринаха; санкциите увеличават вътрешната й самодостатъчност.
    -- Robert Fico: Strategia Zapadu na Ukrajine jednoducho nefunguje --
    Само сравнете славашкият примиер с нашата жалка марионетка

    Коментиран от #23

  • 11 Айде

    17 25 Отговор
    Крайно време е светът да се справи с тоя луд!
  • 12 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    10 26 Отговор
    Жужанко е у фризера от лани, герасимов му отиде на гости и той, стига бълнувахте ❗❗
  • 13 Последния Софиянец

    10 27 Отговор
    От втарая остана само леш и скрап.
  • 14 Реалист

    30 8 Отговор
    В демокрацията не позволяват да ползвате най евтината и екологично чиста енергия атомната защото демократите Ротшилдите искат да плащате високи сметки за електричество.
  • 15 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    9 35 Отговор
    Кармата на пycлеpoвич е да доведе руската империя на злото до нов разпад ❗ ❗
    И го прави. Списъкът му с "постижения" нараства с всеки изминал ден ❗ ❗
    пycлеp, освен всичко друго прекрасно, ще доведе до катастрофа и шпионската мрежа на Москва. Изгонените досега в Европа и Америка стотици руски шпиони със статут на дипломати са само върхът на айсберга. Тепърва ще бъдат разкривани още шпиони. Особено нелегали. Колкото повече недоволни има в Москва, колкото повече се оформя и разразява борба между клановете на властта, толкова повече засегнати и недоволни ще има. Ще текат като пробита лейка тайните им служби ❗ ❗
    Предателствата ще бъдат много. Умните руски служители с достъп до тайни ще гледат да получат убежище на Запад, като в замяна изтъргуват информацията, която знаят ❗ ❗
    Включително като предадат самоличността на агентурата на Кремъл в държавните по света, включително и у нас. А страната е в зона на нарастващ стратегически интерес❗❗
    Да го имате предвид това руски продажници, "четирихилядници" и вся остальная❗❗

    Коментиран от #32

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Пррррц

    33 14 Отговор
    Русия диктува правилата свиквайте демократчета
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Объркано Атлантиче

    10 29 Отговор
    Но да си призная, за две години,почти, Специална военна операция " загинаха над 490 000 кабзончици, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че пусин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Реалист

    9 27 Отговор
    Но най важното е гнус 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!
  • 22 Философа

    33 11 Отговор
    Президента Владимир Путин стана диктатор в очите на соросите защото им отказа да продава залежите от полезни изкопаеми на Русия. Ако си продаваш нац интреси на западните бандити си демократ в противен случай ставаш автоматично диктатор.
  • 23 Всички знаят

    12 23 Отговор

    До коментар #10 от "Объркано Атлантиче":

    Никой не е нападал Русия! И няма как да се търпи агресия към друга държава!

    Коментиран от #27, #28

  • 24 Отец Дионисий

    9 1 Отговор

    До коментар #20 от "Пррррц 🚾🇺🇦🇺🇲":

    Събирай фемлито и се къпете, ако имате бойлер, ще ви копам утре.
  • 25 Байчо

    28 8 Отговор
    Защото в Украйна имало демократичен подход. Хахахха дето ги събират от фитнес и автобуси насила хората. Има хиляди видеа. Направо неам думи. Живеем във времето на лъжата.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Объркано Атлантиче

    2 10 Отговор

    До коментар #23 от "Всички знаят":

    Преписвам каквото са ми дали, само денги да обещават.
  • 28 Хелоу

    28 7 Отговор

    До коментар #23 от "Всички знаят":

    Ами то и Кубинската криза никой не е атакувал Щатите ама докараха света до ръба на ядрен апокалипсис. Защо Русия няма право да си защитава своите интереси до границата си? Защо Донбас да няма право на самоопределение? А? А?
  • 29 Бойкот на алчните О.Л.Х.

    25 6 Отговор
    Едни и същи лъжи и внушения от укрофашистките „специалисти”...
  • 30 Истината

    30 7 Отговор
    В демократична Европа и САЩ възраждат фашизма
  • 31 Блез Паскал

    18 5 Отговор
    Руският лидер усеща слабостта на Запада, готви нова мобилизация
    Ще напада Хамерика, НАТЮ и Акушерк@та Урсул@на!
  • 32 Ако искаш да знаеш

    18 7 Отговор

    До коментар #15 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕":

    Русия ще победи след което ще погълне украинската армия, една от най компетентните в света в момента.след това тази страшна военна машина ще изгони НАТО от източна Европа.това ще стане.
  • 33 все още се чудя

    8 18 Отговор
    на родния русофил , защо не имигрират в Р.Ф като е толкова готино..... даже скоро четох че ако подпишеш договор с армията , ти дават руско гражданство ... демек облекчиха режима

    Коментиран от #35

  • 34 пиночет

    10 20 Отговор
    По голям смотаняк и палячо от Путин,историята не помни!

    Коментиран от #38

  • 35 Мислещ българин

    15 4 Отговор

    До коментар #33 от "все още се чудя":

    Защо да имигрираме ние се борим тук да е като в РФ.отново заедно отново в съюз!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Чау

    4 3 Отговор

    До коментар #34 от "пиночет":

    Ти не си известен иначе със сигурност щеше да си преди него.
  • 39 Хамериканец

    14 3 Отговор
    След като Не успяха с Украйна,
    Хамерика активно използва Финландия за сериозна провокация, която може да доведе до Нов военен конфликт с Русия.
  • 40 Коментар

    14 0 Отговор
    Просто всички да сядат на масата за преговори вместо да се наливат още оръжия и да загиват невинни.Зелето да маха указа,с който забранява преговорите!Той излъга всички свои избиратели,а сега ги мобилизира насила,за да се задържи още малко.
  • 41 Не се спряхте!

    16 3 Отговор
    Русия(Путин) ще ескалира конфликта толкова,колкото трябва,а именно:Колкото повече оръжия вкарва запада,толкова повече ще се ескалира"конфликта"!Капиш?!
  • 42 касата

    6 10 Отговор
    От Русия се очаква само войни и тия които са на власт да си живеят, живота за сметка на обикновените хора,да ходят да умират и работят за дембелите от Кремъл!
  • 43 УКРАЙНА🇺🇦

    6 10 Отговор
    Путлер ще бъде убит тази година
  • 44 Aмет от белгия

    7 1 Отговор
    Само да питам тук коментиращите всички ли са безработни и пенсионери ако не сте кой ви плаща
  • 45 Дон Корлеоне

    7 9 Отговор
    Палячовската Русия става Москалия!
  • 46 коолс

    10 12 Отговор
    Миризлива руска сган от палячовци!

    Коментиран от #53

  • 47 Факт е че!

    16 15 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    Фашистка Русия няма потенциал за нищо повече от това, което е постигнала до момента... Колко месеца "превземат" Авдеевка..? 😂
    2 години "операция"... 🤣 Украйна им унищожи 70% от бойната техника само с дронове и Джавелин...

    Коментиран от #52

  • 48 Новичок

    7 10 Отговор
    Путин иска да удави, целият свят в кръв!

    Коментиран от #49

  • 49 Ихаааа, ииибреее

    6 1 Отговор

    До коментар #48 от "Новичок":

    дааааа, и сащ иска да го спаси )))
  • 50 Написал си

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    върховна пpocтoтия... Браво!
  • 51 Митрофанова

    4 6 Отговор
    От понеделник спираме парите на Възраждане,тия се оказаха големи крадци и палячовци!
  • 52 любител

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Факт е че!":

    колко пъти да ти пиша че е ФАКТ само че си тъп селянин. хахаха
  • 53 россиян..

    7 0 Отговор

    До коментар #46 от "коолс":

    Скапано тиквуно-сглобкаджийско племе..
  • 54 Дивергент

    5 0 Отговор
    Една и съща риторика с цел получаване на още военна подкрепа.Само че започна една друга война,която за момента е по - актуална и ресурса е необходим там
  • 55 лудия

    3 0 Отговор
    Войната ще ескалира.Но първо НАТО ще усети,че трябва да сключи мир за Украйна ,защото няма друг изход и Украйна ще е превзета. Но ще бъде твърде късно .Във Виена ща се събират за примирие .Но руските войски на форсаш вече ще са пред Виена. Започва ТСВ това го казва наш голям пророк.
Новини по държави: