Отидете към основна версия

3 139 49

Командващият сухопътните войски на Украйна: Руската армия подготвя щурмови отряди за настъпление!

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • авдеевка-
  • крим-
  • александър сирски

Военни блогъри също така коментираха, че руските сили са напреднали югозападно от Бахмут близо до Клешчеевка и Кудрюмовка

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Според командващия сухопътните войски на украинските въоръжени сили генерал-полковник Александър Сирски, в последно време подготовка на руските войски за възобновяване на настъпателните действия в северското направление, където се движат подразделенията "Щурм Z" и където са формирани и разположени щурмови роти, цитира думите му Руската служба на Би Би Си.

В района на Бахмут руските части полагат всички усилия да достигнат границата на канала Северски Донец - Донбас, съобщава Сирски в "Телеграм"..

"Противникът се опитва да създаде благоприятни условия за атака срещу Часов Яр и да възстанови загубената позиция в районите на каскадата от езера източно от Клещеевка и Курдюмовка, за което привлича въздушнодесантни части и мотострелкови части от Северния Флот", пише командирът на сухопътните сили на украинските въоръжени сили.

На 4 януари Институтът за изследване на войната (ISW) съобщи,че руските сили са извършили потвърдено настъпление северозападно от Бахмут. Командващият украинските сухопътни сили генерал-полковник Александър Сирски още тогава отбеляза, че се водят интензивни боеве близо до Богдановка и че руските сили се опитват да напреднат към Часов Яр, западно от Бахмут. Военни блогъри също така коментираха, че руските сили са напреднали югозападно от Бахмут близо до Клешчеевка и Кудрюмовка.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 25 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: