Отидете към основна версия

4 242 55

The Hill: Провалената военна стратегия на САЩ спрямо Украйна

  • украйна-
  • сащ-
  • the hill-
  • владимир путин-
  • война-
  • русия-
  • джо байдън-
  • конгрес-
  • стратегия

Путин продължава умишлено да избива цивилни в Украйна. Вашингтон трябва да сложи край на тази лудост

Снимка: Telegram Zelenskiy / Official

Продължаващият неуспех на Капитолия да финансира Украйна във военно и икономическо отношение е един от основните фактори за продължаващата война. Такъв фактор е и провалената военна стратегия на администрацията на Байдън, когато става въпрос за правилна оценка от какво се нуждаят Зеленски и неговите генерали по отношение на военния капацитет и защитата на украинските цивилни.

Това пише американското издание The Hill в коментар за продължаващата война в Украйна. Един от авторите на статията – полковник Джонатан Суит, офицер от военното разузнаване – посочва, че САЩ не са предоставили западни изтребители на Киев и достатъчно ракетни системи „Пейтриът“. В момента украинските сили са разположили ракетните системи до големите градове, за да защитят цивилното население.

Докато Украйна не успее да докара достатъчно системи „Пейтриът“ и други ракетни системи земя-въздух на САЩ и НАТО близо до фронтовите линии, способността на Киев да започне контраофанзива ще продължи да бъде силно ограничена.

Байдън и Конгресът трябва да сложат край на убийствената лудост на Путин, като напълно позволят на Киев да контролира въздушното си пространство и да пренесат битката срещу Путин в Крим.

Садистичното желание на Путин да убива цивилни, за да постигне целите си, не е изненада. Неговите войни и военни намеси в Чечня, Грузия и Сирия също демонстрираха решимостта на Путин да избива цивилното население за целите си. Това важи и за собствения му народ – много са примерите за убити или отровени дисиденти и несъгласни с неговия режим.

На пръв поглед атаките на Путин срещу жилищни блокове, училища и болници нямат съществена военна стойност. Това обаче не е така, защото отклонява военните ресурси на украинските сили. Путин принуждава Киев да разположи по-голямата част от своите системи за противоракетна отбрана във и около основните населени центрове. Или иначе казано, далеч от фронтовата линия.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 63 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: