Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Януари, 2024 14:01 2 967 82

Украинците и войната: капитулацията не е опция

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • капитулация-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин-
  • мобилизация

Украинците са решени да продължат битката дори и ако спре западната подкрепа за тях

Украинците и войната: капитулацията не е опция - 1
Снимка: Головне управління розвідки МО України

Новата година за украинците започна така, както мнозина очакваха - с масирани руски въздушни нападения. Дроновете и ракетите бяха насочени срещу инфраструктура и цивилни сгради. Единствената новост е мащабът на атаките - с повече ракети и дронове Русия иска да преодолее украинската противовъздушна отбрана.

По данни на Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси нападенията на Русия са оставили “стотици хиляди без електричество и водоснабдяване”. И то във време, когато температурите на места стигат и до минус 20 градуса.

Хората в Украйна са подготвени

Руснаците се прицелват не само във физически обекти, но и в морала на украинците. Но те очевидно са подготвени. Все по-често се съобщава за хора, които отказват да се евакуират при всяка въздушна тревога и вместо това се скриват в най-сигурните места на домовете си - далеч от прозорци и външни стени.

Че хората са подготвени, доказва и проучване на реномирания Киевски международен институт по социология (KIIS). 58% от запитаните отговарят, че контраофанзивата трябва да продължи и след зимата, дори ако държавите, които са на страната на Украйна - над 50 на брой, начело със САЩ - преустановят своята подкрепа. “В същото време един от всеки трима анкетирани - 32% - смята, че е по-добре да се прекратят военните действия, ако бъдат дадени наистина сериозни гаранции за сигурност от страна на Запада, дори това да доведе до отлагане на освобождаването на окупираните територии за неопределено време", обобщават от KIIS.

За повечето украинци отстъпките пред Русия са немислими

От предишно проучване на института става ясно, че 80% от украинците отхвърлят категорично дългосрочното отстъпване на територии. Те поддържат това мнение, въпреки че от месеци войниците на фронта трябва да преразпределят боеприпасите, особено артилерийските снаряди, защото доставките от западните партньори са много по-ограничени от обещаното. За мнозинството от украинците капитулирането пред руснаците не е опция.

38-годишният Олех казва пред ДВ: “Намаляването на западната подкрепа е естествено и очаквано” в контекста на “дългата война”. Украйна трябва да произвежда сама много повече боеприпаси и оръжия, смята войникът. Все по-често се провеждат и демонстрации в Киев. През декември десетки се бяха събрали пред общината и скандираха: “Пари за армията” по време на обсъждането на бюджета. Протестиращите настояват, че е по-добре градът да се откаже от инфраструктурни проекти и да инвестира средствата на фронта. “Местните власти не водят война. Те се занимават с политика”, казва пред ДВ 26-годишният Иля, който е сред протестиращите.

Много от войниците се бият вече близо 2 години

На друг протест семейства на войници призоваха за демобилизация на тези, които са на фронта от повече от година. “Военната служба на моя мъж започна с началото на пълномащабната инвазия”, обяснява пред ДВ 18-годишната Алина Страшко. И като много други доброволци, мъжът ѝ е смятал, че след известно време ще бъде заместен. Но се бие почти две години. “Една отпуска не е достатъчна, за да се възстанови от всичко, което е преживял на фронта”, казва Алина.

Президентът Володомир Зеленски наскоро настоя за мобилизацията на нови 500 хиляди войници. Съответният законопроект се разглежда в парламента. Депутати настояват да няма лотарийно повикване и жените да бъдат изключени. Много жени войници се сражават доброволно в армията, но броят на доброволците напоследък намалява. Натискът върху Зеленски е голям, особено да освободи тези, които се сражават от години. Василина Думан, която още от 2014 година събира дарения за фронта, казва: “Хората, които се бият от две години, заслужават да бъдат демобилизирани. Те трябва да знаят, че все някога ще се сложи край на ужасяващите условия, в които живеят.”

“Украйна ще продължи да се бие”

38-годишният фелдшер Олех уверява, че не е демотивиран, но в същото време признава, че се чувства изморен. И иска да бъде демобилизиран, но знае, че това няма как да стане бързо, защото “няма кой да ни замести”.

Олех и Василина Думан обаче са единодушни - дори ако западната подкрепа отслабне, “Украйна ще продължи да се бие”. И дори да нарасне натискът върху украинските власти да влязат в преговори, “това няма да промени Русия”. Дори напротив. “Когато не е наказано, злото расте”, убедена е Василина. “В противен случай то ще е постоянен извор на проблеми за целия свят”. Дебатът за това как да бъде разпределена тежестта на войната в Украйна набира скорост.

Автори: Франк Хофман | Хана Соколова


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 66 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 единствения

    108 16 Отговор
    изход е капитулация безусловна за Украйна.Друга опция няма.
  • 2 Сталин

    104 13 Отговор
    Просто всички виждат как Русия малко по малко усвоява украинската армия.
  • 3 да де

    93 9 Отговор
    То и оня с мустачките до последно се е надал на чудо.
  • 4 Тъпи

    78 8 Отговор
    До последният украинец!
  • 5 Пич

    86 9 Отговор
    Надрусаните украинци са решени на това ! Другите украинци , вече са решили да навържат надрусаните украинци по дърветата !!!
  • 6 ФАЩ официално

    64 6 Отговор
    Пари нЕма, действайте 😁
  • 7 Путин капут

    10 77 Отговор
    И Путин и путинизма ще капутне.Доказано е.

    Коментиран от #36

  • 8 ЕВРОНЮЗ

    67 5 Отговор
    ГЬОБЕЛС ВЕЛЕ., множеството клипове на украинците в мрежата казват истината за тази нечувана братоубийствена война организирана, финансирана от ВАС.. Наистина ми е жал за тези хора натикани в дулата на оръдията от същите чийто предци са тикали евреите в газовите камери.
  • 9 Демократ

    48 6 Отговор
    Абе ша умиргате,кво толкова,да няма да се свърши света с вас.Ще остане само един лош спомен и послевкус от вас.
  • 10 Генерал

    9 68 Отговор
    Путин е на 300 томахавки и 30 ф16 живот. Месец след като Залужни ги вземе Рашка няма да видите на по малко от 500 километра от Украйна. Жертви от украинска страна равни на кръгла нула.

    Коментиран от #37

  • 11 Ами

    10 56 Отговор
    Нормално. Какъв е смисълът да си жив, ако си руски роб?!

    Коментиран от #80

  • 12 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    50 7 Отговор
    Клоуна евреин не мисли за животите на гоите, а си гледа неговия интерес и как да си спасява кожата!
  • 13 Аспарух

    12 61 Отговор
    Никой не иска да става роб и крепостен в руския крепостен свят, освен нашенските безродни русороби.
    Слава Украина, Героям Слава. Те са спасителите на демократичния свят от миризливия руски ботуш.
    Запада да не се ослушва , а да им даде модерни оръжия и да натикат ватенките в блатото където винаги са живели.

    Коментиран от #21, #56

  • 14 Ветеран от протеста

    38 4 Отговор
    Хохохолите да се снабдяват с много бели чаршафи,да оттренирват връзване на обувки без приклякане и да се запазят със сало за мазане.
  • 15 DW - Пропаганден машинен

    45 4 Отговор
    Това е най-добрата опция, ако искат да остане нещо от тази "държава" и населяващи я хора и e супер цинизъм и геноцид т. н. Запад и неговите рупори, като DW да призовават да продължава това избиване до последния украинец за да може после, като чакали и xиени да оглозгат и разпарчатосат, каквото е останало!
  • 16 Българин

    5 57 Отговор
    Украйна попиля Русия и показа на целия свят че руснаците са просто едни пиандета без капка воински качества

    Коментиран от #22, #58

  • 17 Бай Дън

    38 3 Отговор
    Казах ,,До последния украинец" и вие добросъвестно изпълнявате. Браво!
  • 18 ами

    23 3 Отговор
    през първата и втората световна война войниците имали ли са платен годишен отпуск

    Коментиран от #30

  • 19 Българин

    4 43 Отговор
    Путин скоро ще свърши в бункера като идола си Хитлер

    Коментиран от #25

  • 20 ХАХАХА

    38 2 Отговор
    Осрайнината барабар с кукловодите си не можа да стъпи на малкия пръст на Русия! ХАХАХА Ядат лобут ,та пушек се вдига!
  • 21 Як Оши Ба

    25 3 Отговор

    До коментар #13 от "Аспарух":

    Май отдавна не съм ти продухвал Ауспуха?Заповядай,продухваме ауспуси всякакви.Работим и с материали на клиента.
  • 22 ами

    19 4 Отговор

    До коментар #16 от "Българин":

    за това украинската армия е на 18-то място в световната класация за миналата година, а руснаците лопатари на второ, сащ естествено винаги е на първо място
  • 23 е4е

    6 32 Отговор
    Свободният човек винаги ще предпочете смъртта, пред това да е русофил.

    Коментиран от #26

  • 24 Мишел

    31 4 Отговор
    През последните 20 дни са се предали в плен 20 000 украински военни.
  • 25 Дядо Ванго

    19 3 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    Не се коси оти ке ти мине ,а ке го изпревариш.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Така деее.....

    29 2 Отговор
    Украинците и войната: капитулацията не е опция а единственият реален изход.
  • 28 битката е между

    36 1 Отговор
    "златния" западен милиард срещу останалите 7 милиарда.Не мисля че малцинството може да спечели.Идва сериозна промяна в конструкцията на света.Запада го боли,но нямат избор и трябва да свикват.

    Коментиран от #35, #39, #42

  • 29 Украинец с висок морал

    35 1 Отговор
    Привет от слънчева Варна. Украйна трябва да се бие до край. Никакви отстъпки на руснаците. Необходима е пълна мобилизация - минимум 1милион бойци, с най-модерно западно оръжие + 500 F 16, 2000 HIMARS, 5000 Abrams, 1500 Patriot, 5000 NASAMS. И малко пари: 20-30 милиарда седмично. Западът да не се стиска, вместо него се бием, него пазим.
    А, и да не забравя - увеличете ми дневните и квартирните поне на 100 евро на ден, доста скъпо стана на Златни пясъци.
  • 30 Историк

    18 1 Отговор

    До коментар #18 от "ами":

    Да, имали са съгласно международните правила приети през 1883 ходина в Монтрьо, които са осигурявали ротация на даден войник- на 6 месеца се е давал отпуск 21 дена и после след отпуска 3 месеца в тила за възстановяване и след това пак на първа линия...От онзи период е останал и полагаемия отпуск в казармата, който ние като войници ползвахме на времето!
  • 31 "целия свят" го оставете

    27 1 Отговор
    Вие си гледайте урко-нацистката кочина. Света не го мислете....
  • 32 разбира се

    21 1 Отговор
    не е опция защото не е игра да си избираш опция ! капитулацията е реалност която предстои!
  • 33 Механик

    30 1 Отговор
    Кои украинци сте питали?
    Ако сте питали върхушката, то да, заглавието е вярно.
    Ако питате ония хорица, дето ги товарите като добитък и ги пращате да мрат за интересите на САЩ, то едва ли има много съгласни със заглавието.
    Ако па питате тия дето са тука по морето или ония в САЩ и Европа, там няма да намерите нито един съгласен.
    Щото ако имаше съгласни, то те нямаше да са по морето.
  • 34 Жмуц

    22 1 Отговор
    Украинец е диагноза
  • 35 Ами

    4 27 Отговор

    До коментар #28 от "битката е между":

    Лошо! Тъкмо започнахме да живеем добре и пак ще ставаме Северна Корея на балканите, като по бай тошово.
  • 36 кой го е

    17 1 Отговор

    До коментар #7 от "Путин капут":

    доказал? да не би да ти се явяват личности от отвъдното и да ти доказват разни неща? пробвай да спреш дрогата
  • 37 поне

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "Генерал":

    недей обижда генералите ! дори и краварските не са чак толкова зле
  • 38 Не съм съгласен украинските нацисти

    20 0 Отговор
    които се бият от две години, че заслужават да бъдат демобилизирани. !!!! До пенсия или до гроб трябва в окопа да са. Кой се е хванал на хорото да си го играе, кой се е хванал на Златни Пясъци да си живее живота.

    Коментиран от #46

  • 39 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    20 0 Отговор

    До коментар #28 от "битката е между":

    Много по-малко са даже от милиард! Това е дълбоката държава и финансиращите я евреи. Във всяка англосаксонска страна истинските англосаксонци са под 5% без Англия. Просто нямат никакъв шанс да се опълчат на останалия свят, те затова действат, внедряват марионетки и подлоги чрез които дърпат конците на тая огромна маса от останалия народ!
  • 40 Трол

    14 0 Отговор
    Капитулацията на Украйна е демонстрация на сила.
  • 41 Като килимявка изповедник почнах да

    19 0 Отговор
    Се чувствам. Всеки ден някоя подивяла от страх урка се изповядва в медиите кви чувства и мисли в простата и глава се въртят и какво искала и неискала да прави.
  • 42 Жоро Бекъма

    17 1 Отговор

    До коментар #28 от "битката е между":

    Даже не е и един милиард. Финансовата система на света се държи от 30 тина фамилии и имат около хиляда управители от първо ниво. Може би няколко десетки хиляди важни служители и всичко останало е обслужващ персонал. Или цялата работа е едни 2-3 хиляди човека да продължат да са власт след абсолютно сигурният крах на сегашната финансова система.

    Коментиран от #48

  • 43 Малко логика

    12 0 Отговор
    Накрая ще останат живи тези, за които съществува и друга опция. Свастиката не носи късмет.
  • 44 123456

    9 0 Отговор
    ще продължат те, още ден и половина ...
  • 45 КПСС БКП

    19 0 Отговор
    Капитулацията е единствената опция ! САЩ вече спират помоща си за Украйна, а Европа е изтощена и няма възможности за подкрепа. В Германия текат протести и скоро педалът Шолц ще падне, така ще бъде и във франция където новия премиер е хомо. Трябва час по скоро да се махаме от Евросъюза и да отиваме в БРИГС !
  • 46 сатан

    15 1 Отговор

    До коментар #38 от "Не съм съгласен украинските нацисти":

    Няма такива военни да се бият две години освен висшия ком. състав .Късметлия са тези които са все още живи до 3 месеца . Пример нашия отявлен антикомунист светльо .
  • 47 Джавелин

    2 21 Отговор
    Украинската противовъздушна отбрана унищожи 12 вражески самолета наведнъж и 26 хеликоптера на ден със средства, предоставени от партньори, - Зеленски

    Това са новите британски ракети.
    Много силна премиера
  • 48 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    7 1 Отговор

    До коментар #42 от "Жоро Бекъма":

    При евентуален сблъсък с тая прослойка трябва да се знае, че най-опасни и най-многобройни са втория ешалон, верните им въоръжени слуги, масата справи ли се първо с тях, тия най-горе лесно се предават.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Проблема основно е в това

    16 0 Отговор
    Че тези на фронта се чувстват яко прецакани за сметка на онези които забегнаха по Европата и по света. И Зеленият е между чука и наковалнята и няма верен ход особенно пък сега когато капитулацията е сигурна.
  • 51 Едно нещо обаче е сигурно

    15 0 Отговор
    Че в Уркия "Народен съд" ще има преди този в България.....и ще украсят ламбити на Киев, па стои та гледай...
  • 52 Той и в Плевен

    6 0 Отговор
    Един паша така говорил...
  • 53 Гай Турий

    14 1 Отговор
    В Латвия Зеленски по време на пресконференция казал, че без финансова помощ от Запада пенсионерите в Украйна могат да умрат от глад. „Когато няма финансиране, няма как да дадем пенсия на пенсионерите. Имаме над 11 милиона пенсионери. Не искам да ни съжалявате, но без пенсии старите хора просто ще умрат“.
    При толкова ясна опция най-добре е зеленият клоун в най-скоро време да се пръждосва в неизвестна посока.
  • 54 КАСАПИН

    7 0 Отговор
    АБЕ ЧИВАМ ЧЕ УКРАИНСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ СА НА ДРУГО МНЕНИЕ
  • 55 маке

    10 1 Отговор
    Дойче зеле е най долнопробната медия....след мобиле. бг))
  • 56 Абе

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Аспарух":

    Смени си доктора, много е калпав. Не ти изписва правилно лекарствата.
  • 57 Европеец

    6 0 Отговор
    Отидох в Европа заради тази прехвалена култура. Но тук няма нито едно, както и банални удобства, просто не можете да се обадите на куриери. Ужасна бюрокрация. И въпреки че съм търсен специалист - нямам проблеми с работата, качеството ми на живот в Чехия падна много. Много болезнено ми паднаха розовите очила. Може би през 90-те години Европейският съюз беше по-добър, но сега е куп страни, които се смятат за развиващи се, но всъщност деградират. Страните от ОНД отдавна са изпреварили Европа по цифровизация, комфорт и качество на живот. В Чехия пак трябва да стоиш по два дни на опашка за всяко листче, а не като в цивилизованите държави отваряш приложението и поръчваш. Когато разказвам на местните за това, те дори не ми вярват.

    Коментиран от #82

  • 58 Абе

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Българин":

    Да спреш тая пърцуца, че нещо много ти личи.
  • 59 Европеец

    6 2 Отговор
    „В апартамента е студено. Дори не е така - МНОГО е СТУДЕНО, пише Станислав К в социалните мрежи, той избяга от Москва в Литва, за условията на живот, които имаше в Москва, тук може само да мечтае. Ако поддържате температура над +20, тогава веднага неадекватни сметки за комунални услуги, до 400 евро на месец за нашия двустаен апартамент. Така че винаги имаме +18. Плюс отделно отопление на водата. Измивам се под душа като куршум, за да не излея много вода. Дори не мога да мечтая за такъв лукс като гореща вана. Използваме свещи, защото са красиви, и второ, те са по-евтини, отколкото да плащаме за светлина.
  • 60 стоян георгиев

    2 13 Отговор
    Украина замени западните снаряди със свои дронове.тенденцията ако се запази украинците ще станат по малко зависими от западната помощ.битката при авдеевка и кринки се печели именно от украински дронове и тенденцията е много обнадеждаваща.

    Коментиран от #72, #75

  • 61 Европеец

    5 0 Отговор
    Приятелите ми заминаха за Израел след мобилизация. Те никога не са живели там, въпреки че са учили иврит много преди Северния военен окръг и са получили израелски паспорти. И така, ето го резултата. Върнахме се година по-късно. Минуси: горещо, винаги под апартамента, това причинява пневмония при децата, лекарите не лекуват дори при температура 40. Всичко е много скъпо, безработица, мръсно, прашно навсякъде, няма куриери, няма доставка на храна, бавен интернет. Казаха ми: нищо, ще мине. Цените за всичко са непосилни. Хората външно изглеждат много зле, изобщо не искат да се грижат за себе си.”
  • 62 Европеец

    6 0 Отговор
    Ноември е труден месец, виждам, че много хора са в депресия. И аз хленча. Трудно е да се върнеш в нашия Дом на бездомните (така Анна нарича мястото, където френските власти заселват нея и сина й като бежанци. – Авт.)... В безлюдния Ревин (град в провинция Шампан. – Ред. ), на планината, пети, практически недостъпен за мен етаж, килия с двуетажно легло и хлебарки, една кухня, тоалетна и мивка за четири различни етнически семейства. Със сигурност е по-добре от затвора... но е подобно. И би било смешно, ако не беше продължило седем (7!) месеца.
  • 63 АРЕС Z

    8 1 Отговор
    Опция е да изчезнете от картата на света, укрофашиста е токсичен отпадък !!!
  • 64 Европеец

    4 1 Отговор
    Моето мнение е, че тук в Европа просто печелят от руснаци, които има много заселили се, но всички се варят в собствения си сок и се мотаят по местата си. Не знам нито един успешен пример руснак да намери местен партньор и заедно да открият нещо и да си намерят добра работа. Всички пристигнали живеят от спестяванията си или работят дистанционно у дома. Но повечето от тях вече са напуснали. Най-вече обратно в Русия
  • 65 Европеец

    6 0 Отговор
    Изглежда, че в Европа не искат да приемат звезди, избягали от Русия. Това се доказва от много факти, вариращи от рязкото намаляване на славата на предишни популярни медийни личности до техните изявления за Русия, които напоследък смениха фокуса си от груби към умоляващи.

    Преди това десетки известни личности спечелиха милионите си от руски хора и след като напуснаха Русия, бяха изправени пред внезапна бедност: оказа се, че в Европа малко хора се нуждаят от техния „талант“ и вече не беше възможно да се върнат обратно. Все повече и повече популярни хора „тестват водите“, за да се върнат. Оказа се, че в Русия има най-бързият интернет, най-вкусната евтина храна, евтини салони за красота, евтини комунални услуги, да не говорим за клиники и болници. Европа, толкова е цивилизована!
  • 66 Роко

    2 0 Отговор
    Погледи ги тези въдушвевените спасители на света",накрая ще ви остане ,като самурайте ,харакири в името на вашите император.
  • 67 Европеец

    5 0 Отговор
    Интелектуален блогър, който беше смятан за един от най-популярните в интернет, набързо избяга от Русия след останалата част от „бомонда“. Трябва да се отбележи, че Усачев стана известен с туристическите си видеоклипове, които засне в Русия, но в чужбина внимателно скри местоположението си. През септември 2023 г. Усачев се завърна в Москва. Той призна, че да живееш в Европа и да пътуваш са две различни неща.
  • 68 Роко

    3 0 Отговор
    Погледи ги тези въдушвевените спасители на света",накрая ще ви остане ,като самурайте ,харакири в името на вашите император.
  • 69 БАЙ село

    1 0 Отговор
    Прди много години бихте монголите,сега пак ще ги биете.Иля Моромец ще въскръсне.
  • 70 Европеец

    5 0 Отговор
    Руските граждани, решили да напуснат родината си след създаването на Северния военен окръг, биха искали да се върнат към вечната зима на „тоталитарна“, но в същото време толкова удобна и богата родина. Бегълците разказаха честно за живота в чужда земя. Това, което писаха за Европа, може да е било хубаво там преди десет години, но сега животът в Русия е много по-висок от този в тази цивилизована Европа
  • 71 стоян георгиев

    2 0 Отговор
    Украинските въоръжени сили очакват „значително укрепване на арсенала си благодарение на доставките от Франция“. Според вестник Le Figaro Франция планира да достави на Украйна 85 крилати ракети с голям обсег SCALP-EG. Тези ракети са подобни на британските ракети Storm Shadow и са използвани многократно от неонацистката хунта от май миналата година. Според различни източници украинските въоръжени сили разполагат с 50 ракети SCALP-EG, а британската Storm Shadow най-вероятно има още повече. Киевският режим се хвали с тяхната висока ефективност, докато руската армия твърди, че е успяла да адаптира по-голямата част от противовъздушната си отбрана към двете версии на тези ракети.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 пълни глупости

    6 1 Отговор
    То ако е така , мигрантите в България и останалите държави от Ес , ще напират да се връщат в Окрайна за да се бията . А то събират "доброволци " със сила .
  • 74 АБЕ ФРАНК

    5 1 Отговор
    И БЕРЛИН ВОЮВА ДО ПОСЛЕДНО ОСОБЕНО УСПЕШНО В АРДЕНИТЕ И ДО ПОСЛЕДНО НЕМЦИТЕ НЕ СЧИТАХА КАПИТУЛАЦИЯТА ЗА ОПЦИЯ
    И КВО СТАНА ФРАНК
  • 75 Дядо Шишарко

    3 0 Отговор

    До коментар #60 от "стоян георгиев":

    Как сме наборче,дигаш ли още чат пат стария дрон?Знам че е трудно на тези години.Ти политиката я остави,гледай пенсийката да капе редовно и бабата да ощастливяваш по празници ,а другата е бошлаф.

    Коментиран от #76

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Малчо

    4 0 Отговор
    Кой ли вярва на тези глупости? Всичко в Украйна свърши, въпросът е дали на България ще и се размине.
  • 78 Ууукраинските "войници"

    5 0 Отговор
    смешни клоуни и те като зеления си резидент - с тези хелоуински маски дроновете ли плашат или ракетите хахахах
  • 79 Милена

    1 0 Отговор
    Ако помислите и разбира се имате с какво да мислите ?? То,друга опция - нямате ! Ааа,имате и още 1 - да останете и без нация !
  • 80 Милена

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ами":

    Сърдечно ти пожелавам да станеш Американски роб,амин !
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Кокот

    1 1 Отговор

    До коментар #57 от "Европеец":

    Не знам кое е планинско село в Чехия живееш и какви са ти впечатленията от работата на полето , куриери колкото искаш за нищо не чакаш ако се резервираш предварително час разбира се естествено ти не може защото не разбират български в Чехия и каквото и да си поръчаш на сутринта го имаш Ганьо говори за селото от където си е дошъл
Новини по държави: