Отидете към основна версия

2 441 38

Още невинни жертви! Противотанкова ракета, изстреляна от Ливан, удари къща в Северен Израел

  • израел-
  • газа-
  • хамас-
  • хизбула-
  • бенямин нетаняху-
  • ливан

Израел и "Хизбула" си разменят огън, откакто техният съюзник - палестинската групировка "Хамас", нападна Южен Израел на 7 октомври, разпалвайки конфликт, който постепенно се разрази в целия регион

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Двама души загинаха след падането на противотанкова ракета в Северен Израел в близост до границата с Ливан, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на израелската служба за спешна помощ, пише БТА.

Ракетата удари къща в град Ювал и уби мъж и неговата майка.

Израелските военни съобщиха по-рано, че ракета е ударила къща и това е довело до жертви, и че силите на Израел нанасят удари по цели на ислямисткото движение "Хизбула" в Ливан, предаде Ройтерс.

Израел и "Хизбула" си разменят огън, откакто съюзникът на "Хизбула" - палестинската групировка "Хамас", нападна Южен Израел на 7 октомври, разпалвайки конфликт, който постепенно се разрази в целия регион, бележейки най-сериозната им конфронтация след войната през 2006 г.

По-рано днес Израел съобщи, че силите му са убили четирима бойци, проникнали от Ливан. Израелски военен служител заяви, че те са били въоръжени с автоматични оръжия, противотанкови ракети, гранати, ръчни противотанкови гранатомети и че все още не е установено към коя вражеска организация принадлежат.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 19 гласа.

Свързани новини