Отидете към основна версия

2 058 63

САЩ са започнали да формират правителство в колониален стил в Украйна, заяви Русия

  • сащ-
  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • русия-
  • колониализъм-
  • уволнение-
  • високопоставен служител

САЩ са изискали от украинския президент "под един или друг предлог да уволни високопоставени служители, загубили доверието на Белия дом"

Снимка: Shutterstock

Директорът на Службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин заяви, че САЩ са започнали да формират правителство в колониален стил в Украйна, цитирана от ТАСС и News.bg.

"Съединените щати започнаха да формират действителна колониална администрация в Украйна като част от политика, насочена към пълното подчиняване на страната", посочи той. "Според плана на Вашингтон правителството ще се състои от украинци, които са били обучени на Запад и са се врекли във вярност към интересите на САЩ", добави Наришкин.

По негови думи САЩ са изискали от украинския президент "под един или друг предлог да уволни високопоставени служители, загубили доверието на Белия дом".

"Черният списък включва десетки високопоставени украински служители от екипа на президента Володимир Зеленски. Той беше уведомен, че ако не действа по съответния начин, Вашингтон ще пусне "убийствени" корупционни досиета срещу близките му връзки. Зеленски осъзнава, че компрометиращите доказателства, с които разполагат американците, могат да го унищожат като президент. При такива обстоятелства, той ще продължи да играе по свирката на своите американски господари", подчерта шефът на руското разузнаване.

Той отбеляза, че "ръководството на САЩ непрекъснато увеличава васалната зависимост на Киев от Вашингтон".

"Американските съветници вече са представени във всички ключови държавни служби на Украйна, което е подобно на начина, по който англосаксонците изпращаха своите "политически агенти" да управляват и контролират местните власти в колониите на Лондон по време на разцвета на Британската империя", подчерта Наришкин.

"Володимир Зеленски получи силни препоръки за промени в правителството по време на посещението си в САЩ през декември 2023 г. Американците настояват украинският посланик във Вашингтон Оксана Маркарова, която е учила в университета на Индиана в Блумингтън, да стане следващият министър-председател на страната. За министър на финансите е избран Александър Кава, който е учил в Харвард, да оглави Министерството на икономиката е препоръчан заместник-министърът Тарас Качка, възпитаник на Националния институт по публична администрация на Полша", обобщи Наришкин.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 23 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: