Отидете към основна версия

2 747 79

„Кликата на Путин разчита именно на това“: Украйна упрекна Запада в липсата на кураж

  • украйна-
  • олексий данилов-
  • русия-
  • война-
  • владимир путин

Украинците са тези, които дават пример за смелост, заяви Данилов, критикувайки западните страни за страха им от Путин

Снимка: БГНЕС/ EPA

Секретарят на Съвета за национална сигурност на Украйна Олексий Данилов упрекна западните страни в липсата на смелост и решителност в противодействието на Русия и заяви, че от тази нерешителност печели единствено „кликата на Путин“.

"Липсата на смелост и решителност е основният риск, който съществува днес и може да попречи на способността на Украйна да постигне целите си за унищожаване на режима на Путин чрез пълното и безусловно поражение във войната, която отприщи. И украинците не са тези, на които им липсва смелост. Победител в тази война ще бъде този, който няма да се страхува нито от въображаемите „безгранични“ ресурси на Русия, нито от мобилизирането на допълнителни „милиони“ войници от послушното руско стадо, нито от основната вербална заплаха на Путин – ядрените оръжия. Нерешителността и временното закърпване, които световните демокрации могат да предприемат – това са основните ни рискове. Да раниш, но не и да убиеш", написа във Фейсбук Данилов.

"Точно на това разчита кликата на Путин. Да си припомним изтощителните и продължителни (когато времето бе от решаващо значение) дискусии за това дали Украйна се нуждае от военна авиация в пълномащабна конвенционална война, може ли да се осъществи настъпление без танкове и дали защитата може да се осъществи без снаряди. Ето защо Украйна и украинците са първите, които дават пример за смелост и твърдост - да отстояват позициите си и да изискват изпълнението на справедливите искания. И в това ние сме готови да стигнем докъдето е необходимо", посочи още Данилов.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 50 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: