Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Януари, 2024 19:13 19 274 219

Западът е в паника: САЩ се готвят за евакуация на Киев, Залужни ще бъде уволнен

  • украйна-
  • русия-
  • нато-
  • сащ-
  • война-
  • киев-
  • лвов-
  • валерий залужни-
  • володимир зеленски-
  • кирило буданов-
  • авдеевка-
  • евакуация-
  • путин

Зеленски планира рокада в ЗСУ и преместване на столицата, твърди колумнист на Asia Times

Западът е в паника: САЩ се готвят за евакуация на Киев, Залужни ще бъде уволнен - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на американския военен експерт Стивън Брайън за Asiatimes.com:

В Киев се носят слухове, че украинският президент Володимир Зеленски ще уволни началника на въоръжените си сили генерал Валерий Залужни.

Зеленски и Залужни са в конфликт от известно време. Като причина за това решение ще бъдат посочени вероятно загубите във и около Авдеевка. Според слуховете Кирило Буданов, шеф на военното разузнаване, ще смени Залужни. Руснаците са напреднали в южната част на града, руската операция набира скорост и сила, тъй като в битката се изсипват нови войски.

Няма съмнение, че Русия ще успее. Въпреки че украинската армия може да забави руснаците, тя няма никаква способност да ги спре. Ако Украйна се опита да привлече допълнителни сили, за да увеличи шансовете си, тя ще се отвори за руски заплахи другаде по линията на съприкосновение.

Авдеевка, независимо от значението ѝ, е само извинение за Зеленски. Той се нуждае от лоялни хора около себе си, тъй като положението му става все по-несигурно. Неговите европейски и американски съюзници, които все още казват, че искат да му дадат това, което иска под формата на оръжия и финансова помощ, разбират, че Украйна не може да устои на руския военен натиск.

Ето защо сега Европа е в паника и Вашингтон търси нова политика. Европа смята, че ако Русия победи в Украйна, както сега изглежда вероятно, тогава Европа ще бъде застрашена от Русия, за което не е подготвена. Ръководителите на НАТО, както и политици в Германия, Швеция, Холандия, Естония, Полша и другаде, настояват за укрепване на защитата на НАТО. Сигурността на Европа зависи от американците. След разпадането на Съветския съюз, а може би и доста преди това, европейците се фокусираха върху социалните разходи и инвестираха малко в програми за отбрана.

Много от тях са изпратили своите стратегически резервни военни материали в Украйна, оставяйки ги с празни рафтове и складове. Докато изглежда, че Русия е наредила на своите компании за отбранителна промишленост да работят на допълнителни смени, за да произвеждат оръжия, в Европа или Съединените щати не е направено съществено, за да се придвижи значително напред производството.

През последните месеци се очертава нова политика спрямо Украйна. Политиката е предназначена да адресира новата реалност, че Украйна ще загуби войната и правителството на Украйна може да се наложи да евакуира Киев. Поставянето на Буданов под ефективен контрол, включително за преместването на столицата на Украйна, вероятно в Лвов, е в основата на политиката. Ако руснаците могат да създадат проруско правителство в Киев, европейците ще трябва да намерят практическо решение да живеят с Москва. Ключовият играч е Германия и сегашното германско правителство няма да разговаря с Русия, поне не сега. Но това може да се промени в близко бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 308 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Връщайте МОЧА

    420 63 Отговор
    докато е време !

    Коментиран от #36, #72, #129, #158, #159, #161, #162, #178

  • 2 Въй....

    399 52 Отговор
    Нашите паветници ще реват повече от украинците !
    Прашкариий...
  • 3 Кирее

    420 42 Отговор
    Почвай да лепиш паметника !
  • 4 Мъжа на урсула

    313 27 Отговор
    Самоидяждането на ,,колективните,, и ,,цивилизованите,, започна
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 СССРБарета

    458 38 Отговор
    Предлагам евроатлантиците да сформират рота! Като ротен командир да назначат Шиши! И бързо да отиват да се борят срещу лошия Путин та веднъж завинаги да ни отърват от себе си! Путин не е заплаха за народите на Европа но той е сериозна заплаха за евроатлантическата мафия която управлява европейските народи! Шиши е уплашен! Той в казарма не е ходил и не мисли да ходи на фронта но с удоволствие ще изпрати вас и децата ви там!

    Коментиран от #66, #120, #204

  • 7 баба Изперкел от ГДР

    293 53 Отговор
    хариза на путин 7 трилиона евро за тази война !
    Време е руският ботуш пак да влезе в Берлин да им дойде акъла на швабите.

    Коментиран от #143

  • 8 ЕвроЗона

    48 219 Отговор
    А един мърмот завива шоколад... и мед капе от душите на руските тр-ве...
  • 9 Глупости

    330 16 Отговор
    На рашите не им трябва Киев. Не вярвам да се напънат да го взимат. Но Одеса..... Одеса 100% я желаят...

    Коментиран от #12

  • 10 Акула

    49 333 Отговор
    Путин Уби Своя Народ
    Ликвидира Своята Държава
    Но Руския Народ Скоро ще го Съди

    Коментиран от #39, #207

  • 11 Русия превзели Авдиевка на 18 км.

    27 218 Отговор
    От границата но решили да излязат хахаха-
    В социалните мрежи се появи информация, че окупационната армия е нахлула в Авдеевка и се придвижва по улиците на града. Офицерът от 59-та бригада на ЗСУ Сергей Цехоцки каза дали тези слухове са верни.

    "Както са влезли, така са и излезли. Който успя да излезе. В такива случаи уважавам институциите и експертите, но ние като военнослужещи препоръчваме на всички да слушат официалните доклади на Генералния щаб на ЗСУ. Това ще бъде най-правилното решение, което може да се препоръча в тази ситуация“, подчерта той.

    Коментиран от #175, #216

  • 12 Пръц

    129 25 Отговор

    До коментар #9 от "Глупости":

    А бе рашистите май правят каквото си поиска.Да живее натю
  • 13 Стариа Софеанец

    80 13 Отговор
    Къде го ресторантьора бе , нали щеше да черпи ... 🤭
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Германия е окупирана!

    23 129 Отговор
    Там живеят 4 милиона путинофила и могат да направят преврат отвътре !

    Коментиран от #121

  • 16 Зеленски ги разби

    18 222 Отговор
    Дори настоящите приятели на Путин в Пхенян и Техеран просто използват неговата лудост, докато той все още разполага с технологии и ресурси, за да им плати. Никой не вярва в бъдещето му и не инвестира в него. И ние, всички ние, днес, дори повече от вчера, трябва да инвестираме в приближаването на мира – мир, който е едновременно справедлив и стабилен“, заяви Зеленски.

    Коментиран от #56

  • 17 Айдееееее,

    176 10 Отговор
    сащ май пак ще бягат!Ако укрите сменят столицата,това означава край за тях!А Залужни,той е причината Украйна да се бие толкова добре!Ментора му е Герасимов,когото уважава като офицер!Ако бъде сменен,цялата пара ще отиде в свирката!

    Коментиран от #76

  • 18 Хахаха

    217 9 Отговор
    Сега мис Бони лично ще барне електрожена , да заварява паметника ! Бързо ще се сетят , че са от ДС , и много обичат Русия !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Русофил

    16 127 Отговор
    Защо след като ще влизат в Киев руснаците евакуират Ермитажа ?
  • 21 2 години 3 дневна операция хахаха

    22 179 Отговор
    От 24 февруари когато джудже Путя нахлу в Украйна -
    Президентът на Русия Владимир Путин обяви началото на "специална военна операция" в Донбас. Това се случи в реч, излъчена в телевизионен ефир.

    Той призова украинските войници да се предадат и да се приберат по домовете си и предупреди, че ако това не се случи, Киев ще носи отговорността за по-нататъшни кръвопролития. И столицата на Украйна ще бъде превзета за 3 дни и режима в Киев ще бъде изправен пред Руски трибунал за военни престъпления...
    П.С. И така тези 3 дни станаха вече 733 а 67 километровата Руска колона тръгнала да превзема Киев си остана в Буча и Ирпин, предградия на Киев. Украинските войници не сложиха оръжие, напротив денацифицираха 920 хиляди клети орки изпратени на смърт от джуджето и наторили Украинската земя...

    Коментиран от #42, #208

  • 22 Сергей Шойгу мин.на отбраната

    18 174 Отговор
    - Таварищ Путин - разрешете да доложа! В битката с НАТО загубихме 891420 войника, 5701 танка, 6000 БТР-а, 9100 бронирани машини, 508 самолета , 494 хеликоптера , крайцера "Москва" и т.н...
    - А какви са загубите на НАТО?
    - Ми те още не са дошли....

    Коментиран от #198

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Русия влезе в Киев и организира парад

    17 164 Отговор
    64 километровата рашистка военна колона тръгнала на парад в Киев и парада й все пак се състоя...Хиляди изгорени рашистки танкове и бронирани машини бяха докарани на буксир в Киев и дефилираха под овациите на жителите на столицата ,ето статията в този сайт от тогава - Случи се - Военния парад на Руската армия в Киев все пак се състоя..
    Руските окупатори искаха да проведат военен парад в центъра на украинската столица Киев. И най-накрая той се състоя.
    Активистът Серхий Стерненко публикува кадри от централната улица „Крешчатик“, на която е площад Майдан Незалежности, на който се състоя Революцията на достойнството през 2013 г. На булеварда бяха изложени руски военни машини, унищожени от украинската армия след 24 февруари, когато Русия започна пълномащабна непредизвикана война.
    Киев експо“ представя на гражданите и гостите на Киев „безаналоговите“ руски военни машини, но в не много приличен вид. Армията от военнопрестъпници на Владимир Путин беше разгромена в първите седмици на войната, въпреки че планираше да превземе Киев за 3 дни. Военните стратези в Кремъл не изчислиха правилно своите възможности и волята за съпротива на украинския народ. Така тридневната операция по превземане на Киев вече продължава 698 дни.
    Руските нашественици извършиха ужасяващи престъпления срещу цивилното население на Украйна, които никога няма да бъдат забравени. Унищожените танкове и бронирани машини са напомняне за диктатора Владимир Путин, че не може да спечели тази война. З

    Коментиран от #32, #189, #209

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Смех в блатото

    26 141 Отговор
    Руската пропаганда е в паника, щом и до такива статии опря. :)))

    Коментиран от #55

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Никой

    22 153 Отговор
    " Факти " са един пропутински сайт за разпространяване на руска пропаганда в България. За да насърчава проруски дебати от дебили русофили, мразещи собствената си държава и демократично държавно управление.

    Коментиран от #54, #60, #213

  • 30 Тов. Членин

    11 112 Отговор
    Таваришчи , подозирам , че тази статия е за успокоение .. Последните дни доста балалайки изпотрошихме , а и еритрейските биатлонисти избегали у Казахстан , що им било студено .. но вы держитесь . Слава Украине , ъъъъ России
  • 31 Смех в блатото

    11 95 Отговор

    До коментар #23 от "ХАХАХА":

    Със сигурност не за всички фантазии на руските наколенки. :))))
  • 32 Вярно е ...Русия превзе вече Киев

    14 120 Отговор

    До коментар #25 от "Русия влезе в Киев и организира парад":

    И аз им гледах парада -
    Бяха изтипосали на изгорените руски танкове и бронирани машини стотици пленени рашистки орки все едно са техни екипажи и викаха -"Киевь 3 днях"...Жителите на Киев снимаха за спомен парада на руската армия в тяхната столица и ликуваха хахахахаааа аааХахаха

    Коментиран от #168, #177

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Опааа

    143 9 Отговор
    😆 Лелеееее,страх тресе кочината НАТО! 😆 Зеленото човече-клоун-нарко-нацист ще дръпне една линийка и е чао!

    Коментиран от #44

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Гост

    135 4 Отговор
    Зеленски ще си разклати още повече стола, да не кажа, че ще си сложи въжето на врата ако уволни Залужни. Арестович май май само това чака. Нещо взе да се разпада бандерския отбор.
  • 38 Турчин

    154 8 Отговор
    Войната е загубена. Запада няма да издържи дълго. Единствения вариант е Украйна да приеме исканията на Русия. Другия вариант е Украйна да престане да съществува.
  • 39 Точно така

    6 45 Отговор

    До коментар #10 от "Акула":

    Ще го преизбере, за да се мъчи още 4 години на безрадостната си служба!
  • 40 Шиши съм

    122 5 Отговор
    Аз ще пътувам за Островът ми в Тихия океан където с Кирчо и Кокорчо сме съседи! А вие които ще останете в България марш на фронта в окопите да воювате за моето финансово благосъстояние... ааа пардон за свободата на ЕВРОПА и ония Как се казваха, ааааа евроатлантическите ценности!
  • 41 Русия взе ли Авдиевка вече

    7 90 Отговор
    Полетата на Авдеевка -руски танкове за скрап никнат вместо гъби

    Украинските военни публикуваха снимки от дрон на полетата в Авдеевско направление.
    Украинската 53-та механизирана бригада "Княз Владимир Мономах" публикува поредица от снимки, на които се вижда случващото се или по-точно последствията от него на фронтовата линия в Авдеевка. Там от месеци се водят тежки боеве, а щурмът на руските войски не спира.
    В петък украинският президент Володомир Зеленски посети именно тази фронтова линия и се срещна с войници, които удържат на напора на руснаците и им нанасят ужасяващи загуби в жива сила и военна техника.

    Коментиран от #206, #210

  • 42 Пръц

    116 8 Отговор

    До коментар #21 от "2 години 3 дневна операция хахаха":

    Омръзна ми да питам разни охлюви да дадат инфо,кога е казал Путин?Киев за 3 дни.Да те попитам ли пак за инфо.Нека и аз да се пообразовам малко

    Коментиран от #46, #125

  • 43 Боян Чуков

    138 7 Отговор
    Истинската битка в Източна Европа е между САЩ/НАТО и Русия.
    В интервю от тези дни Зеленски призна, че без подкрепата на НАТО, със свои сили Украйна би могла да издържи срещу Русия не повече „от две седмици, може би месец“.

    Излиза, чу руските твърдения от началото на СВО, че „ще стигнем до Киев за 3 дни“ все пак са била истина… ако не бе подкрепата на (НАТО +) – общо 50 държави, васали на САЩ.
  • 44 Малко над час трае

    6 50 Отговор

    До коментар #35 от "Опааа":

    Адреналина от "новината" ще се износи до ..... чакай да проверя 20 часа и 46 минути.

    После ще ви трябва нов :)))

    Имаш още един час и малко за да се "радваш" :))

    Коментиран от #57

  • 45 бай Даньо

    109 7 Отговор
    Буданов е садист , но не смятам че ще бъде ефективен като Залужни който е фашага като всичко то киевската хунта , но изглежда разумен . На окраинците трябва да им стане ясно че ще загубят тая война ( и да се готвят за тоя момент) каквото и да направят от тук нататък да се борят да остане нещо от държавата все пак виж това е реалистична цел ....

    Коментиран от #217

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 От началото на годината

    15 53 Отговор
    По-голяма глупост не бях чел.

    Коментиран от #49

  • 48 Бай Дън

    100 6 Отговор
    Нали по данни на Украйна има над 378000 убити руски войници това е по над 500 на ден и сега какво стана работата не върви. Западната пропаганда е на път да се счупи нашите ПП ДБ- та какво ще правят трябва и те да се омитат войната ги крепеше на власт. Lego пъзела ще остане недовършен.
  • 49 Опаа

    10 84 Отговор

    До коментар #47 от "От началото на годината":

    Тепърва ще четеш такива неща, колкото повече закъсват руските фашисти, толкова по-невероятни ще стават "прогнозите" им.

    Спомняш ли си приказките за бойните комари и супервойниците? :))

    Това беше когато се разбра, че от "втарая" нищо не става и бягат от Харков :)))

    Порчетеш ли такива новини, руските фашисти се опитват да контрират реалността.

    Коментиран от #61, #63, #211

  • 50 Мишел

    53 5 Отговор

    До коментар #14 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Наистина ще разбереш какви са големите вицове, димитровче, когато прочетеш и се спомниш своите прогнози от 2022 и от 2023 за хода на войната в Украйна.
  • 51 Хохо Бохо

    65 1 Отговор
    Фа пратят самолети с повече колесници, да има за всички
  • 52 Дълбоко проникване

    51 2 Отговор

    До коментар #14 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    По голям виц от теб едва ли има. Сега е време да стъпиш на ЗЕМЯТА. Ако не можеш, отлитай на твоята планетата. КАРЛУКОВО.
  • 53 Изродите

    97 4 Отговор
    ФАЩ и укрофюрерът знаеха, че Русия е непобедима, но от алчност унищожиха страната.
  • 54 Много

    25 3 Отговор

    До коментар #29 от "Никой":

    Точно
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Хохо Бохо

    82 1 Отговор

    До коментар #16 от "Зеленски ги разби":

    Нали знаеш къде се возят козяците по американските самолети?
  • 57 точно време

    26 2 Отговор

    До коментар #44 от "Малко над час трае":

    Така е , но за това време ще те опраша .
  • 58 ГОЛЕМ ПРОБЛЕМ

    66 0 Отговор
    ГОЛЕМ страх, голямо нещо. Подпалвачите на войната ще отговарят.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Русия победила а...

    6 87 Отговор

    До коментар #49 от "Опаа":

    Украйна продължава да демилитаризира и денацифицира руските фашисти а въпросните още стоят пред Селото на 18 км.от границата си хехе : )))
  • 62 Жалко

    98 5 Отговор
    Украинските въоръжени сили търпят огромни загуби, гробищата за техните насилствено изпратени на смърт войни растат с огромна сила.
    Наркомана изби цвета на нацията им.
  • 63 РУСКА 👊🐻👊®

    9 74 Отговор

    До коментар #49 от "Опаа":

    Отчая ме! Наистина ли? Аз чакам русите на Дунава а те 10 години са пред Авдиевка на 18 км.от границата а от втория по големина град в Украйна -Харков на 28 км.от границата ги чувализираха и прогониха :))))
  • 64 Ако не беше

    82 7 Отговор
    памперса война нямаше да има,и както каза Тръмп разрушени градове в Украйна нямаше да има
  • 65 и на оон свършиха кинтите

    57 0 Отговор
    Организацията на обединените нации е открила банкова сметка в руски кредитор, който не е обект на санкции, за да може да извършва транзакции в рубли
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Абе ,

    92 1 Отговор
    Паси и Плевневлиев няма ли да дадат едно рамо на братска Украйна на фронта?
  • 68 Пръц

    29 1 Отговор

    До коментар #46 от "Нема смисъл да се мъчиш":

    Инфо.Думи от Путин изразени пред медии,телевизии,соц.мрежи,дори и кафти дето ме трият,за използване на ШИРОКИ МНЕНИЯ И ДЕБАТИ
  • 69 денацификацията ще се случи

    89 3 Отговор
    в това никой не се съмнява ,зеленски ще бъде съден за разрушенията и смъртта на военните и от двете страни ,защото всичко това можеше да се избегне ако зеленски не беше продал суверинитета на украйна
  • 70 ХиХи

    72 0 Отговор
    Ша евакуират столицата у Варшава
  • 71 констатирам

    80 2 Отговор
    Русия няма нужда от възстановяване, защото през 2023 година има значителен икономически ръст (2.7%), даже по-голям от този на България (2%). И руският ръст само ще се увеличава понеже в Русия се строят нови заводи и предприятия, които заместват западните.

    Украйна след приключването на спецоперацията най-вероятно няма да я има, или ще има някаква окълцана страна с минимум територии и население, за която никой няма да се интересува там дали има ръст, спад и дали изобщо въпросната страна още съществува.

    Така че войната, т.е. спецоперацията е полезно нещо, ако се използва правилно.
  • 72 Споко

    58 4 Отговор

    До коментар #1 от "Връщайте МОЧА":

    Бре моча беше стар, ще построим нов за Вовата
  • 73 неразбрал

    64 3 Отговор
    чакай бе? зеленски не беше ли пред Москва с победоносната си армия? Кво стана!!!
  • 74 Бензиностанция с перални и лопати

    87 5 Отговор
    Излезе информация,че по официални преброени некролози укронацистите са загубили 406 хиляди души към края на миналата година без да се броят безследно изчезналите и наемниците, така че разбираме добре паниката на запада, но нас това само ни радва, защото от запад не е дошло нищо хубаво, дори и лошото време идва от там.
  • 75 Дядото

    58 1 Отговор
    Дръжте се! По-зле ще става!
  • 76 да питам

    4 44 Отговор

    До коментар #17 от "Айдееееее,":

    Абе къде е Герасимов ?!🤔

    Коментиран от #87, #113

  • 77 те така е

    81 6 Отговор
    Който се е опънал на Русия , после Русия го е опънала - Наполеон ,Хитлер ,Турция ...

    Коментиран от #110

  • 78 Ред Нек

    2 55 Отговор
    Аз си помислих че е пак
    Оня Руски Чехъл Скот Рутер .
    Хахаха

    Него скоро не сме го чували .
  • 79 Вярно е

    72 3 Отговор
    Европа ще бъде заплашена с евтин газ. Това ще бъде катастрофа за САЩ.
  • 80 Българин

    86 6 Отговор
    За Украйна вече надежда няма. Въпросът е колко още украинци ще бъдат изпратени против волята им на фронта, за да бъдат убити. Русия премина във военен режим, за което им трябваше съвсем естествено някакво време. Сега вече всички военни заводи работят и произвеждат с пъти повече от това, което се "дарява" на Украйна. Руснаците имат превъзходство икономически, във военна сила и в жила сила.

    Коментиран от #88

  • 81 Урюрвкос

    27 1 Отговор
    ужас моловете пълни, ледените пързалки пълни, нощните заведения затварят в 4 сутринта направо прилича на Багдад, Белград, Триполи....
  • 82 Пригожин

    4 52 Отговор
    Шойгу

    Где Герасимов,
    Где Адмирал Соколов,
    Где Генерал Олег Пчела ?

    Блллллляяяяддддддд

    Коментиран от #100

  • 83 Трифон Зарезан

    69 2 Отговор
    Питате "колко още украинци ще бъдат изпратени против волята им на фронта, за да бъдат убити" ли? Ами както върви при оня с белото Всички, барабар с т.нар. украинки!
  • 84 Слави

    82 4 Отговор
    УКРАЙНА ЗАГУБИ ВОЙНАТА с провала на т. нар. контранастъшление" през лятото!
    Жалко за избитите украински войничета.....

    Коментиран от #93

  • 85 ХА ХА

    2 16 Отговор

    До коментар #26 от "БАЙ КУРТИ":

    ХА ХА ХА ХА що рече, капитали? ХА ХА ХА ХА ХА
    Дръж се естественно, моля.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Урюрвкос

    56 1 Отговор

    До коментар #80 от "Българин":

    украинците (мъже) за да избягат в ЕС минават през земите на агресора след това Латвия, Полша на път за Германия иначе в демократична Украйна излизане няма а когото хванат си носи два бели потника единия да го топли другия като види зор го вдига на една пръчка
  • 89 Жоро

    67 4 Отговор
    Все по-тегаво ще става в Украйна. Досега руснаците само загряваха. Вече май са ги подкарали с шутове укрите
  • 90 Винкело

    58 2 Отговор
    Щели да евакуират Киев? Не, ще евакуират най-големите началници и военните съветници. Продажниците ще останат да ги гебат. Справка: Афганистан.

    Коментиран от #104, #192

  • 91 Имаше възможност

    76 1 Отговор
    да се направят преговори и да се постигнем мир преди година, ма Борето Джонсън си извади гъзоглавата патка и развали работата...
    Руснаците са си взели поука, че с терористи не се преговаря, и че ония, дори да се съгласят на някакво примирие, то ще е за да печелят време, западът да ги въоръжава и по-късно да се пробват пак...
    Така че смазване до дупка и до крак!
  • 92 Ученика

    7 51 Отговор
    Да!
    А извънземните ми казаха, че Пишутин ще мести Москва в Алма Ати и ще се жени за третата дъщеря на петия си зам. министър...
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Лобутов

    73 3 Отговор
    Да се подразбира, че за УКРАИНЦИТЕ положението им вместо да се влошава, става БЕЗНАДЕЖДНО......
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Трифон зарезан

    22 1 Отговор
    Време е за мръсни игри.
  • 97 Предпоследният Софиянец

    12 33 Отговор
    То тукашните путинофили отдавно лежат на тази мантра, ама Запада така и не ги послуша. Ето че укрите вече евакуират Андеевка, пордон Киев, а скоро Кардам, Каспичан, Куртово Койнаре, Курило,...!

    Коментиран от #190

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Май,май

    42 2 Отговор
    плачът е за и з т ъ р б у ш е н и ОТАН-ци!
    Укрите са отдавна прежалени...
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 дивия запад

    44 1 Отговор
    Америка заминава - прекалено е разделена, за да продължи.
    Но няма страшно - такъв е планът - ще я затрият, Америка, по причини, подобни на онези, които карат банковите обирджии да изгарят автомобилите, с които са осъществили обирите.

    Коментиран от #118, #172

  • 104 ХА ХА

    5 38 Отговор

    До коментар #90 от "Винкело":

    Не говори за авганистан, че точно авганистан разпадна сесесере.

    Коментиран от #108, #109

  • 105 доктора

    59 2 Отговор
    Петродолара гушне ли букета - гушва го и печатницата ...!
    И войните по Света спират .....
  • 106 Гад Зеев

    74 4 Отговор
    Големият въпрос е кой ще спре от тук нататък една добре обучена и загоряла поне шестотинхилядна руска армия, въоръжена с модерно оръжие до зъби, воювала 2 години и отработила всички военни тактики? Може би Тагаренко, Паси, Шаламанов, Кирчо, може би в тях им е надеждата. Но аз все пак залагам на Аналена и Урсула ? Путин все пак е благосклонен към жените!
  • 107 уха

    81 3 Отговор
    Е вие западенците така и не научихте географията ! Украйна НЕ е Авганстан, Украйна е ЮГОЗАПАДНА РУСИЯ. В тоя мач руснаците са домакини :)
  • 108 ха ха ха

    40 3 Отговор

    До коментар #104 от "ХА ХА":

    Русия винаги е подкрепяла Афганистан , още от времето на английските колониалисти .

    Коментиран от #115, #133

  • 109 знаеш ли историята

    48 3 Отговор

    До коментар #104 от "ХА ХА":

    През 1919 г., годината, в която афганистанците извоювали своята независимост, Съветският съюз станал първата държава, която установила дипломатически отношения с Афганистан, която от своя страна е една от първите, които официално признават болшевишкото правителство. През следващите десетилетия СССР предлага както икономическа, така и военна помощ на неутрален Афганистан.
  • 110 ХА ХА

    3 31 Отговор

    До коментар #77 от "те така е":

    ХА ХА а мужиците ги опъват от 1721 ва, и не спира да им харесва.
  • 111 САЩ загубиха

    59 3 Отговор
    САЩ захубиха и тази война. Факт.

    Коментиран от #152

  • 112 Цецо

    41 3 Отговор
    Имам информация,че Зеленски е обещал на Путин,че ще върне цяла Украйна в рамките на РФ,почти половината вече е предадена.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Ццц

    37 2 Отговор
    Бе къде отидоха ония 5-6 броячи на жертви и събирачи на кликове и минуси? 316 000 ли бяха 456 000 ли.....блатото дето щяха де пресъхват? Много бих искал да пишат и тук, не само на копи/пейста на Укроформ и FREEDOM. Котараци, Байовци, Стоянчо? Все съм предричал, че такива като тяхната порода първи ще се изпарят, но чак толкова рано ли?

    Коментиран от #117

  • 115 ХА ХА

    4 9 Отговор

    До коментар #108 от "ха ха ха":

    До 108 и 109 да де ама ми24 и су 25 бяха на земята през 88 ма, треба да е било от любов.
    Абе я бегайте и двамата.
    А между другото, какво общо има между ссср и рф.?
  • 116 Клати Курти

    7 0 Отговор

    До коментар #113 от "Хо Ши Мин":

    Това ми хареса.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 стоян георгиев - маленкийо _ истинския

    33 1 Отговор

    До коментар #103 от "дивия запад":

    Да живее независим Тексас.След това и други ще го последват.
  • 119 Марков

    67 4 Отговор
    Спокойно! На Русия й трябва Одеска област с Черно море. И още няколко. От Киев искат да се смени режимът и приятелско правителство. От Европа искат дистанция на оръжията. Ако Тръмп успее и изтегли войските на САЩ от Европа, ще се създават европейски сили за сигурност. Тогава вероятно Русия ще поиска да участва в този проект. Няма невъзможни неща. На Русия не й трябва територията и хората в Окраина. Трябва й демилитаризиран съсед, без фашисти. Същото важи за прибалтийските републики, Финландия и другаде. Ще видим.
  • 120 Тото

    23 1 Отговор

    До коментар #6 от "СССРБарета":

    Много добър коментар!!! Поздрави!!👍
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 ТаУмВзе

    34 2 Отговор
    Чекай са бре! Нали окраинското наци беше превзело Москва вече. Праведната Пропаганда се бъгна ПАК!
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Тити

    3 42 Отговор
    Ако НАТО беше се намесило сега нямаше да четем такива статии

    Коментиран от #130

  • 125 ХА ХА

    6 28 Отговор

    До коментар #42 от "Пръц":

    Всички пропагандисти от руцката телевизия го казаха, и всички знземе че по руцката тв не се говори нещо което не е минало през кремля, а симонянката (бих и го втъкнал, убава е) даже изнагля и каза два дня.

    Коментиран от #136

  • 126 Стивън Брайън за Asiatimes

    7 25 Отговор
    Една жена каза на женския пазар. Абе форумци, на гола кукичка кълвете.
  • 127 ХА ХА

    3 13 Отговор

    До коментар #123 от "МЛАДО ЕВРОАТЛАНТИЧЕ":

    ХА ХА ПА ТИ НЕ СИ СПИРАЛ ДА ГО ЯДЕШ ама явно треба да се задавиш за да разбереш.
  • 128 Смех в блатото

    2 29 Отговор
    Руската пропаганда е в паника, щом и до такива статии опря. :)))

    Какво ли е станало пак? :)

    Коментиран от #132

  • 129 ХА ХА

    1 14 Отговор

    До коментар #1 от "Връщайте МОЧА":

    Веднага, как го искаш, на блума или на сляба?
  • 130 ХА ХА

    1 22 Отговор

    До коментар #124 от "Тити":

    Де бре ти па пусни малко фандък на русофилнята, ше ги изгубиме като клиенти.
  • 131 спете спокойно..

    31 1 Отговор
    Фенове на бандерците..на вова не му трябва западна укрофашагия тва киев,львов,жмеринка и.т.н.ще ги разграбат полките,балтиките и викингите-те ще връщат,,заемите,,на зелен просяк.
  • 132 тиквуните..

    32 2 Отговор

    До коментар #128 от "Смех в блатото":

    Още ги е яд че имперята ги е освободила няколко пъти,ще освободи и бандерите от зелената хунта в кiев.
  • 133 ХА ХА

    2 14 Отговор

    До коментар #108 от "ха ха ха":

    Особенно добре ги подкрепяше между 79 и 88 и се разпадна
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 россиян..

    31 0 Отговор

    До коментар #125 от "ХА ХА":

    По забранената тв..казаха че след дизинфекцията на бандерите,отиваме към сувалския коридор,с помоща на минск и пекин ще прайме директна магистрала москва-кьонигсберг.
  • 137 Артилерист

    60 3 Отговор
    В този материал преобладава обективността. Запада и американците вече не могат така брутално да отричат истината за руския успех. Категорично не е вярно, обаче, че след Украйна Русия ще нападне Европа. Тя няма никакъв интерес да го прави, а и с конвенционални средства шансовете й хич не са големи. В Европа има 3 200 000 натовска сухопътна войска! Защо й е на Русия да си троши главата с тази страховита сила? При това още не брой военно-въздушни и ракетни сили, военно-морски флот, финансови и логистични възможности. Просто англосаксонската пропаганда всява страх в Европа, за да я принуди да се бърка по-дълбоко за продължаване изтощаването на Русия чрез украинците. Предателски атлантически елити, готови да се мазнят на американците и да предадат народите си има не само в България...

    Коментиран от #157, #164, #187

  • 138 Пламен

    30 0 Отговор
    Смешния модератор как трие коментарите смешен плъх
  • 139 Навремето

    30 5 Отговор
    Степента на умора на материала е най непредвидимото нещо. Имплозията винаги се случва неочаквано. Това ще стане в Украйна. Дори руснаците ще се изненадат. Ще си вземат руските области и ще ги оставят на самотек да се изколят, както се изпоклаха югославяните навремето.
  • 140 Ха-ха-ха...

    8 30 Отговор
    А в мацква се носеха слухове, че "Киев за три дня", пък видяхме каква стана тя. 3-те дена станаха 700 и краят им не се види.

    Коментиран от #149

  • 141 Татко Барва

    15 7 Отговор
    по-тежко от самата загуба е липсата на достойнство у атантоидите да я признаят. Хора без дойстонство няма как да спечелят каквото и да е, те могат само да грабят и да тероризират
  • 142 Ццц

    32 2 Отговор
    Оставете място на колесника за Киро и Асанчо
  • 143 Ха-ха-ха...

    6 30 Отговор

    До коментар #7 от "баба Изперкел от ГДР":

    Ще влезе, "Ама друг път"... Те и предния път щяха да подписват капитулация, като след ПСВ. Без американската помощ, сека до Урал щеше да се говори на немски, а отвъд Урал - на японски...
  • 144 РУСИЯ ЯКО ДЖАСА НАЦИСТИТЕ УЗЕМИ !

    33 2 Отговор
    КИЕВ НАИСТИНА СЕ ИЗНАСЯ , ТАМ ЗЕМЯТА ВЕЧЕ ТРЕПЕРИ !
  • 145 ОСТАВАТ 8 ГОДИНИ И ЕДИН МЕСЕЦ

    7 19 Отговор
    ДО КРАЯ НА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ ! ПУТИН Е В КОМА , А ОРЪЖИЯТА НА РУСИЯ СВЪРШИХА ОЩЕ В НАЧАЛОТО ! ЗЕЛЕНСКИ СИ Е ПОРЪЧАЛ ГИЛОТИНАТА ВЕЧЕ И Я Е ПРАТИЛ КЪМ ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД !
  • 146 Има два варианта

    29 3 Отговор
    За преместване на столиците Киев то друго място
    Първи вариант Вашингтон
    Втори по вероятен вариант в Москва

    Коментиран от #166

  • 147 Голем смях

    4 12 Отговор
    Да бе ....а у нас в двора един мармот завиваше шоколад в станиьол...
  • 148 Бай Яни.

    1 18 Отговор
    Ша прайте магистрала мацква -Едем.😇 добре дошли в царството небесно на сътворителя..
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Рузки глупаци

    5 25 Отговор
    И русофилите не вярват че московия има шанс срещу НАТО без ядрени оръжия. А стигне ли се до ядрените всички сме обречени.
  • 151 Соросоидите са в паника!

    38 14 Отговор
    Явно капитулацията на Киев ще хване джендърите по бели гащи!))) Сглобката и те вече резервираха билети за островите))

    Коментиран от #165

  • 152 Копейкин

    8 33 Отговор

    До коментар #111 от "САЩ загубиха":

    САЩ им подхвърля огризки на украинците да изтощават и без това без аналоговата смешна сбирщина наречена рузка армия. Не ги мислете американците те си живеят добре и не ги карет насила да умират на фронта.
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Анонимен

    25 2 Отговор
    Получавам шизофрения само като чета заглавията ви за Украйна,факти!Всяко противоречи на преднишното.
  • 155 Изродите

    32 12 Отговор
    Фащ и европейските фашистки "елити" са единствената заплаха за Европа.

    Коментиран от #160

  • 156 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ-ия

    8 14 Отговор

    До коментар #14 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    ПлиткоУмник пак ръси мозък.
    Ако шаха му е като врачуването му еаа... ти и гросмайстора.
  • 157 1111

    12 4 Отговор

    До коментар #137 от "Артилерист":

    Изключително вярно, ама да се допълни и отслабване на ЕСЕС.
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Я марш обратно

    9 3 Отговор

    До коментар #155 от "Изродите":

    в тоалетната чиния !
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 АХДЕЕЕЕЕЕЙЙЙЙ ЦЕНТАДЖИИТЕ ДА

    18 6 Отговор
    СЪБИРАТ ЧЕМОДАНИТЕ.... ВАКЗАЛ.... ПОЕЗД.... И ИДИ НА......... ХООООООООООЙЙЙЙЙ....
  • 164 Къде видя "успех"?

    7 27 Отговор

    До коментар #137 от "Артилерист":

    370 хиляди убити и осакатени руснаци.😂 Това ли наричаш успех?
    Ами загубата на Херсон,Лиман и Изюм?
    Ами съдбата на крайцерите Москва и Новочеркаск?
    Ами утилизираните над 5000 танка и просията на оръжие от Северна Корея и Иран ,сигурно и това е "успех"?😂
  • 165 В паника са бръмбарите

    7 13 Отговор

    До коментар #151 от "Соросоидите са в паника!":

    обитаващи кyxaта ти кратуна...
  • 166 Неграмотен си!

    1 9 Отговор

    До коментар #146 от "Има два варианта":

    Не пиши тук преди да завършиш 4ти клас!
  • 167 Инж

    6 19 Отговор
    След като тридневната СВО прехвърля 700 дни,какви ли не глупости се пускат. Белким някой се хване...
  • 168 Коко

    10 6 Отговор

    До коментар #32 от "Вярно е ...Русия превзе вече Киев":

    Споко, парадът не е отложен и ще имате възможността да го видите!
  • 169 Читател

    6 4 Отговор
    Опа...
  • 170 резервист

    19 9 Отговор
    Никога не е съществувала дори теоретична възможност Украйна да победи в тази война. Нищо че по едно време Зеленски се канеше да влиза на бял кон в Москва. Просто не разполагат с нужното решително военно превъзходство. Въоръжението и техниката, които колективния запад и част от инфантилния изток им предоставят на час по лъжичка само поддържа огъня, което е и истинската цел. Не виждате ли?
  • 171 българин 777

    11 9 Отговор
    направо пластична операция и бегом при милиардите дето открадна ама съмняваме че пак ще го намерят дали кгб или цру е без значение
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Българин

    14 10 Отговор
    Шиши, гнома, ристо, тиквата и канадеца да хващат авиона за топлите острови.Ококорения -също.
  • 174 флипп

    1 12 Отговор
    Време е САЩ да удари атомната електроцентрала, няма за кога да се чака
  • 175 Госта.

    7 7 Отговор

    До коментар #11 от "Русия превзели Авдиевка на 18 км.":

    Вярвай си,не е лошо
  • 176 Стигнах до

    15 14 Отговор
    "рокада в ЗСУ "

    рокада в Зенитната Самоходна Установка

    Престанете да пишете на кучешкия украински и да използвате техните съкращения.
    Пишете в български сайт на български език и за българска читатели.
    Ако искате да използвате ЗСУ то заминавайте за украйна с всичките последствия.
    PS: Вземете и министър Тагаренко
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 56777

    5 15 Отговор

    До коментар #1 от "Връщайте МОЧА":

    Евала
  • 179 Ако Русия спечели и България печели

    15 15 Отговор
    Само за соросоидбите краварски нищожества ще стане много много зле..ще има и много повдигнати обвинения и съд за краварските агентърници в България с конфискуване на придобитото от фашуско- корумпираната им дейност във властта
  • 180 Най- накрая Русия действ решително с....

    11 18 Отговор
    ...с тия фашисти....ако сащ направят грешка да пренесат войната си срещу Русия в България, самият български народ ще нападне краварските незаконни военни бази на територията на България .. ще обърнем войната от кравари срещу Русия на българи срещу кравари за има няма два- три дена...
  • 181 Ха ха ха а така

    18 4 Отговор
    Тя платената журналистика никога не спи , постоянно бълва разни псевдоновинки , само някой да и плаща .
  • 182 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    16 10 Отговор
    Всички путинистки медии пускат този руски фейк!
  • 183 СССеРе ПРОПАГАНДА

    16 4 Отговор
    ХАХАХхаххаХАХхахХАХхахАХа
  • 184 граф Монте Кристо

    10 15 Отговор
    Е,американците виждат,че всу се огъва,фронта стана податлив и те се заеха да измислят нова формула за продължаване на войната.На преден план започнаха да предупреждават Германия ,че руските войски ще нахлуят на тяхна територия и за това да вземат мерки ,да пратят частни паравоенни формирования в Украйна без да ангажират нато.Други страни членуващи в нато също ще бъдат усиено приканвани да направят същото и така неусетно да бъдат подмамени да се включат във войната.Имат планирано и военно учение,под което прикритие да привлекат допълнителни войски в Полша и Прибалтика.Така че тия мерзавци няма да си оставят магарето в калта и ще се стремят да продължат войната вече с разширено натовско участие,без да го афишират открито.
  • 185 Констатираща

    9 15 Отговор
    Най-после настъпи развръзката - сетиха се, че Украйна няма как да победи Русия, колкото оръжия и помощ да получава. Целта беше да се изпробва и изтощи Русия, но стана точно обратното. Сега евроатлантическата общност, трябва да "свири отбой", колкото по-бързо, толкова, по-добре, преди да е закъсала съвсем и то, по много показатели. За какво бяха толкова невинни жертви??!! Ех знаем, че за някои, човешкият живот е без значение пред печалбите от войни и въоръжаване.
  • 186 акъл

    12 13 Отговор
    > Няма съмнение, че Русия ще успее. Въпреки че украинската армия може да забави руснаците, тя няма никаква способност да ги спре.

    Това колко пъти вече се е говорило. Много промити станаха тези факти напоследък.
  • 187 Констатираща

    9 17 Отговор

    До коментар #137 от "Артилерист":

    Има нещо друго, което плаши евроатлантическата общност - това не е, че Русия ще нападне някого, защото тя не напада, а освобождава поробените от паразитите народи. Сега те се плашат, да не вземат да се активират всички, които насила са накарани да играят по тяхната свирка и тогава наистина Русия може да им помогне. Затова е тази пропаганда, че има опасност от нападение, но каквото и да лъжат това, което ще стане, ще стане. То е неизбежно и доброто винаги е побеждавало и ще побеждава. ТОВА Е ПРИРОДЕН И БОЖИ ЗАКОН.

    Коментиран от #193

  • 188 бай Ставри

    4 9 Отговор
    Шиши, Гномчо, Бацко, Кирчо ..... къде сте ?
  • 189 Язе

    7 6 Отговор

    До коментар #25 от "Русия влезе в Киев и организира парад":

    Какви хиляди?Докараха три изгоряли танка и това беше.В твоята глва може и милиони да са.
  • 190 СПРАВЕДЛИВ

    2 8 Отговор

    До коментар #97 от "Предпоследният Софиянец":

    Няма да е лошо да приемем евакуирания Киев у нас. Така е подобаващо за една НАТО-вска държава, която следва евроатлантическите завети.

    Коментиран от #191

  • 191 Иван

    15 4 Отговор

    До коментар #190 от "СПРАВЕДЛИВ":

    За какъв "евакуиран Киев" бълнуваш. Това са партенки на Кремъл. Ха, ха, ха ......
  • 192 СПЕЦИАЛИСТ ПО ВСИЧКО

    7 16 Отговор

    До коментар #90 от "Винкело":

    Евакуацията може да продължи и да се премести и в другите НАТОВ-ски държави, а САЩ да си ги прибере евакуираните, че да настане мир по света.

    Коментиран от #194, #195, #197, #202, #205

  • 193 Констатирал

    15 8 Отговор

    До коментар #187 от "Констатираща":

    А бе, кога някога Русия е "освобождавала" някого. Навсякъде където са й позволили да стъпи е докарвала терор, насилие и комунизъм !

    Коментиран от #201

  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Иво

    14 2 Отговор
    Продължавате да публикувате отровни гнусотии, нямащи нищо общо с действителността.
    Жалко сайтче.
  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Ибре

    7 9 Отговор

    До коментар #22 от "Сергей Шойгу мин.на отбраната":

    Без да са там-100 англета в Одеса и 50 франсета в Херсон са фира....
  • 199 колко е по студена днешнната студ.война?

    7 9 Отговор
    Значи идва голяма война, след като се евакуират янките!
  • 200 Мнение

    6 9 Отговор
    На дивия запад,назад му е хубавото!
  • 201 новият прочит

    3 9 Отговор

    До коментар #193 от "Констатирал":

    Днес се смята, че и Русия пусна кранчето в Освиенцим, а Германеца го спря)))))

    Коментиран от #203

  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 Констатирал

    5 2 Отговор

    До коментар #201 от "новият прочит":

    Наясно ли си какво написа ?
  • 204 добре си го казал..

    3 8 Отговор

    До коментар #6 от "СССРБарета":

    ..иначе 500 години най малко ни трябват
    ФАКТИ БЪРЗО ТРИЙТЕ ТЕЗИ КОМЕНТАРИ
  • 205 ДУПКИ ПРОБИВАМЕ ВСЯКАКВИ

    9 2 Отговор

    До коментар #192 от "СПЕЦИАЛИСТ ПО ВСИЧКО":

    Надежди "говежди" на една миризлива копейка )
  • 206 Аз съм

    2 8 Отговор

    До коментар #41 от "Русия взе ли Авдиевка вече":

    Но ти не си издържал на напора отзад
  • 207 Ужассс

    1 7 Отговор

    До коментар #10 от "Акула":

    И сънищата са безплатни, лошото ще дойде когато се събудиш.
  • 208 Ха - ха - ха

    3 7 Отговор

    До коментар #21 от "2 години 3 дневна операция хахаха":

    Яко си презобил, глупееш и си верваш.
  • 209 Защо?

    13 0 Отговор

    До коментар #25 от "Русия влезе в Киев и организира парад":

    Защо като чета словоизлиянието ти и усещам болката ти от голямата разлика между желаното от теб и действителното положение? Това дето го дращиш можеше да има някаква актуалност преди 2 години. Сега звучи като думите на селския идиот. Бъди спокоен всичко бавно и полека си идва на местата. Накрая големите ще се договорят взаимноприемливо. Дано си жив да го видиш, защото междувременно Тагарев може да те е пратил като последен коз за братска НАТО-вска помощ на бойното поле.
  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 Харон

    10 1 Отговор
    "В Киев се носят слухове, че украинският президент."....Поредна лъжа, дезинформация на рашисткият агитпроп. Сериозни експерти и вестници, новинарски вестници не се обосновават на тези....:-))))
  • 213 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    1 4 Отговор

    До коментар #29 от "Никой":

    еЙ Б00КЛУК ДЕМОКРАТИЧНО УПРАВЛЕНИЕ ЛИ ??? НАЗНАЧЕНИ МАРИОНЕТКИ НА КОЗЯК БИЛО ДЕМОКРАТИЧНО УПРАВЛЕНИЕ ..СМЯХ
  • 214 Вълканов

    2 5 Отговор
    Поставянето на Буданов нааа мястото на
    Залужни означава, че разгромената Украйна минава на диверсионна стратегия, използвайки остатъците от Украици в тила на Руснаците
  • 215 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 216 Мoгилизaцията

    3 5 Отговор

    До коментар #11 от "Русия превзели Авдиевка на 18 км.":

    на бандероидните yкpoпитеци трябва да пpoдължава с пълна сила! До последното фашистко пpacи! В 00-cpaината да останат само няколко милиона 65+! Всичкото друго у землята да "воняет тpyпами"!
  • 217 Готвят се

    3 5 Отговор

    До коментар #45 от "бай Даньо":

    Ами готвят се. Влакът на Зелената жЕба за Львов вече е композиран на киевската гара ,зареден,натоварен, с океана.

    Коментиран от #218

  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Кико

    2 0 Отговор
    Бай Даньо е мaлoyмна копeйка, ама ти си по-про3 и от него