Отидете към основна версия

7 384 69

Украйна: Ситуацията сега на фронта е по-сериозна, отколкото при инвазията преди 2 години

  • украйна-
  • таурус-
  • русия-
  • германия-
  • дмитро кулеба-
  • инвазия-
  • война-
  • путин

Ако Украйна загуби сега, то Германия и други европейски страни ще бъдат следващите, каза Кулеба

Снимка: БГНЕС/ EPA

Ситуацията на фронта в Украйна сега остава трудна поради липсата на доставки на боеприпаси. Това заяви външният министър на Украйна Дмитро Кулеба в интервю за германския вестник Bild.

Според него „ситуацията е много сериозна, може би дори по-сериозна, отколкото е била от началото на руската инвазия преди почти две години“. Ръководителят на украинското външно министерство също така добави, че масираният ракетен удар сутринта на 23 януари е доказателство, че Украйна се нуждае от повече системи за противовъздушна отбрана и ракети за тях.

„Въпреки че Украйна значително увеличи производството си и ще продължи да го прави, все още виждаме, че западната отбранителна индустрия не е в състояние да произвежда достатъчно (военна) продукция“, заяви дипломатът. Кулеба заяви, че Киев се нуждае от германските ракети с голям обсег на действие Taurus, за да унищожи руската военна инфраструктура в окупираните украински територии, а не за атаки срещу Москва, както се опасяват някои партньори.

Кулеба призова западните политици да спрат да говорят за възможна руска победа в тази война. Според украинския министър ако Украйна загуби сега, то Германия и други европейски страни ще бъдат следващите. „Това е грешен политически подход. Вместо това трябва да се съсредоточим върху победата на Украйна“, посочи дипломатът.

Кулеба вярва, че най-добрият начин да се гарантира сигурността на Германия и другите държави е да се предостави на Украйна всичко необходимо, за да победи Русия и да освободи окупираните територии. Скоро ще се завършат 2 години от пълномащабната инвазия, която Путин предприе срещу Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 70 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: