Отидете към основна версия

2 277 9

В Белград: Сърбия иска да запази статута си на военно неутрална държава

  • сърбия-
  • косово-
  • александър вучич-
  • александър боцан харченко-
  • милош вучевич

Министърът на отбраната Милош Вучевич изрази в разговор с посланика на Русия в Белград Александър Боцан Харченко своята благодарност за постоянната подкрепа, която Москва оказва за запазването на суверенитета и териториалната цялост на Сърбия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сръбският вицепремиер и министър на отбраната Милош Вучевич изрази днес в разговор с посланика на Русия в Белград Александър Боцан Харченко своята благодарност "за постоянната подкрепа, която Русия оказва за запазването на суверенитета и териториалната цялост на Сърбия", съобщи Танюг, цитирана от БТА.

Вучевич изтъкна, че дългосрочният стратегически ангажимент на Сърбия е да запази статута си на военно неутрална държава, без членство в нито една от съществуващите военно-политически организации, съобщиха от сръбското министерство на отбраната.

Вучевич информирал руския посланик за актуалната ситуация със сигурността в Косово и "едностранните ходове, предприети от временните институции в Прищина с цел предизвикване на конфликт и дестабилизиране на региона". Боцан-Харченко благодарил на Вучевич за гостоприемството и възможността "да обсъдят актуалната ситуация със сигурността в южната сръбска провинция" и двустранното сътрудничество между двете страни, включително сътрудничеството в областта на отбраната.

Той констатирал, че е необходимо да бъде спазвано международното право по отношение на териториалната цялост и суверенитета на Сърбия.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: