Отидете към основна версия

8 078 113

Разкриха кога Путин е взел решението за инвазия в Украйна

  • украйна-
  • валерий кондратюк-
  • русия-
  • владимир путин-
  • оранжева революция-
  • инвазия

Всички трябва да разберат, че днес Путин е „най-големият терорист в света“

Снимка: БГНЕС/ EPA

Бившият ръководител на украинската служба за външно разузнаване генерал-лейтенант Валерий Кондратюк смята, че Владимир Путин е решил да атакува Украйна още през 2004 г. Това каза той в интервю за канала „1+1“.

Той смята, че Путин е взел това решение по време на Оранжевата революция, когато „Украйна открито каза, че нашият курс е към ЕС, към НАТО, че ние сами избираме нашия път“.

Според Кондратюк Путин в този момент е взел решение за война срещу Украйна. Още тогава е изпратил хиляди руски агенти, които е трябвало да бъдат внедрени в украинските служби и агенции в различни градове на страната.

Кондратюк коментира възможността Путин да нападне НАТО. Според него Русия в момента няма възможност да разшири войната в Европа. „Ако Путин можеше, би го направил. Но това, което иска Путин, и това, което може, са две различни неща. Тези способности днес са ограничени благодарение на героизма на нашите войници, както и западната подкрепа“, заяви Кондратюк.

Той подчерта, че всички трябва да разберат, че днес Путин е „най-големият терорист в света“ и да започнат да го преследват лично, както и неговото близко обкръжение.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 98 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: