Отидете към основна версия

101 039 297

Медведев: В бъдеще територията на Украйна ще бъде ограничена до пределите на Лвовска област

  • медведев-
  • територии-
  • украйна-
  • ограничена-
  • предели-
  • лвовска област-
  • русия-
  • железопътна линия

Той отбеляза, че крайната точка на планираната европейска железопътна линия е Лвов, а не Киев

Снимка: БГНЕС

В бъдеще територията на Украйна ще бъде ограничена до пределите на Лвовска област - това се предвижда, базирано на което се ориентира европейският бизнес, заяви Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, председател на партията "Единна Русия" и бивш руски президент и премиер. Той отбеляза, че крайната точка на планираната европейска железопътна линия е Лвов, а не Киев, както цитира ТАСС.

"Това изглежда като първото признание, че Лвов-Лемберг (името на града, когато регионът беше част от Австро-Унгарската империя- бел. ТАСС) ще стане новата столица на Украйна, (ограничена само) е в рамките на Лвовска област", ​​написа Медведев на английски на страницата си. в X (бивш Twitter). "И въпросът не е в това, че междурелсието на Запад и в Малорусия (той така нарича Украйна - бел.ред.) се различава по ширина, отбеляза заместник-председателят на Съвета за сигурност. - Очевидно бизнесът е просто много по-далновиден от политиците", предаде News.bg.

В европейските страни и на териториите на бившата Руска империя и СССР, ширината на железопътното междурелсие варира - 1435 mm в сравнение с 1520-1524 mm. За да се съгласуват двете стандартни ширини, е необходимо или да се "променят" железопътните релси или да се променят талигите на вагоните.

По-рано украинското издание Zaxid.net съобщи за плановете на Американската агенция за международно развитие (USAID) да инвестира 225 милиона долара в изграждането на 75-километров участък от железопътна линия по европейски стандарт. Меморандумът беше подписан от USAID и "Укржелдорога" на 4 декември. Магистралата от Лвов до границите на ЕС, според проекта, трябва да бъде част от по-голям трансевропейски проект - Средиземноморския коридор, започващ в южната част на Испания.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 282 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: