Отидете към основна версия

1 466 7

Великобритания ще удвои работещите в атомния и отбранителен сектор

  • атомна енергетика-
  • аец-
  • работници-
  • великобритания-
  • отбрана-
  • индустрия

През следващите 20 години броят на работещите в тези сфери трябва да се удвои

Снимка: Shutterstock

Гражданската и отбранителна атомна индустрия на Великобритания започнаха първа по рода си инициатива за сътрудничество, наречена Destination Nuclear. Тя е насочена към увеличаване на работната сила за подпомагане на амбициите на страната за разширяване на атомните мощности. През следващите 20 години броят на работещите в тези сфери трябва да се удвои, осигурявайки допълнително 80 000 квалифицирани работни места.

През януари тази година, британското правителство публикува пътна карта за намеренията на Обединеното кралство да разполага с 24 гигавата ядрени производствени мощности до 2050 г., което ще покрие около 25% от електроенергийните нужди на Острова. Към момента делът на атомната енергия във Великобритания е близо 16%, но с изключение на един, съществуващите реактори трябва да бъдат изведени от експлоатация до 2030 г., предаде world-nuclear-news.org.

„Обединеното кралство започна най-голямото разширяване на атомните си мощности за последните 70 години с помощта на водещите ни разработки за малки модулни реактори (ММР) и плановете ни за нова мега АЕЦ подобна на централите „Сайзуел“ и „Хинкли““, заяви британският държавен секретар по ядрената енергетика Андрю Бауи.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: