Отидете към основна версия

2 931 135

Шефът на Пентагона: Подкрепата ни за Украйна няма да спре

  • сащ-
  • пентагон-
  • украйна-
  • нато-
  • русия-
  • война-
  • боеприпаси

Британският външен министър Дейвид Камерън призова в сряда американските законодатели да гласуват за пакета за помощ за сигурността на Киев

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин каза в сряда, че Съединените щати няма да се откажат от подкрепата си за Украйна в краткосрочен и дългосрочен план, дори когато администрацията на президента Джо Байдън е изчерпала парите за Киев и искането за допълнителни средства е блокирано в контролираната от републиканците Камара на представителите, предава "Ройтерс".

"Ще продължим да копаем дълбоко, за да предоставим на Украйна както краткосрочна, така и дългосрочна подкрепа", каза Остин виртуално, без да споменава пакета от военна помощ от 95,34 милиарда долара за Украйна и други съюзници, който все още не е разгледан от председателя на Камарата на представителите Майк Джонсън.

Остин говореше виртуално от дома си, след като беше принуден да отмени планирано пътуване до Брюксел за срещата на НАТО, тъй като беше хоспитализиран за лечение на проблем с пикочния мехур.

Коментарите на Остин идват в критичен момент за Украйна и въпроси относно ангажимента на САЩ към Европа.

Ръководството на Украйна вижда финансирането като решаващо, тъй като продължава да се бори с инвазията, започната от руския президент Владимир Путин преди близо две години.

Докато Остин не обърна внимание на липсата на финансиране и Камарата на представителите, други го направиха.

Британският външен министър Дейвид Камерън призова в сряда американските законодатели да гласуват за пакета за помощ за сигурността.

"Призовавам членовете на Конгреса на САЩ, които ще гледат това днес, да гласуват за пакета", каза Камерън пред репортери по време на посещение в България.

Поддръжниците на помощта наблюдават предпазливо реакцията на Тръмп. Той критикува помощта в социалните медии, като каза, че тя трябва да бъде под формата на заем, а също така разтревожи съюзниците на САЩ, като предположи, че може да насърчи агресия срещу някои членове на НАТО.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 56 гласа.

Свързани новини